دوحه – ايرنا – همزمان با تشديد تنش هاي واشنگتن و آنكارا و كاهش ارزش لير تركيه بر اثر تحريم هاي يكجانبه دونالد ترامپ، منابع خبري از سفر 'شيخ تميم بن حمد آل ثاني' امير قطر به تركيه خبر دادند.

به گزارش روز چهارشنبه ايرنا، اين سفر امروز و چند روز بعد از آن انجام مي شود كه ارزش لير تركيه به پايين ترين سطح خود طي سال هاي اخير رسيده است.
قطر به عنوان كشور متحد راهبردي تركيه در شوراي همكاري خليج فارس محسوب مي شود و روابط دو كشور به ويژه بعد از قطع روابط عربستان، امارات، بحرين و مصر از 15 خرداد سال گذشته در همه زمينه ها گسترش بيشتري يافته است .
حجم مبادلات تجاري دو كشور از يك ميليارد دلار عبور كرده است و گفته مي شود قطر حدود 20 ميليارد دلار در تركيه سرمايه گذاري كرده است .
روابط دو كشور در زمينه نظامي هم توسعه يافته است. تركيه يك پايگاه نظامي در داخل خاك قطر با حضور بيش از 5 هزار نظامي دارد و علاوه بر اينكه قرارداد فروش تجهيزات نظامي به اين كشور امضا كرده، قرار است دو پايگاه دريايي براي اين كشور بسازد.
طي روزهاي گذشته كه دولت تركيه با كاهش ارزش لير روبرو شد، نگاه ناظرين امور منطقه متوجه واكنش قطر در اين ارتباط بود . دوحه طي اين روزها به صورت رسمي واكنشي از خود نشان نداده است اما در محافل غير رسمي تبليغات وسيعي در حمايت از تركيه انجام شد.
تبديل ريال قطري به لير تركيه و گذراندن تعطيلات عيد قربان در شهرهاي مختلف تركيه به عنوان دو راهكار كاربران شبكه هاي اجتماعي اين كشور براي كمك به دولت اردوغان در شرايط كنوني مطرح شد.
واكنش احتمالي دولت قطر در قبال تحولات تركيه از سوي برخي دشمنان اين كشور مانند عربستان هم رصد مي شود. حساب هاي كاربري سعودي ها در توئيتر طي چند روز گذشته به نقل از برخي رسانه هاي تركيه از 'واكنش بي روح' دولت قطر نسبت به اين تحولات انتقاد كردند.
قطع روابط با تركيه از جمله 13 شرطي بود كه عربستان ، امارات ، بحرين و مصر براي از سرگيري روابط با قطر مطرح كردند.
اگرچه در خبري كه منابع قطري از سفر شيخ تميم به آنكارا منتشر كرده اند اشاره اي به تحولات اخير اين كشور نشده است اما ناظرين امور اين سفر را حمايت عملي دوحه از آنكارا ارزيابي مي كنند.
بحران در روابط آمريكا و تركيه بعد از آن آغاز شد كه دولت آنكارا يك كشيك آمريكايي را در ازمير به اتهام عضويت در گروههاي گولن و پ . ك. ك و همچنين جاسوسي دستگير و به حبس خانگي محكوم كرد.
متعاقب اين اقدام ، دونالد ترامپ رييس جمهوري آمريكا دستور تحريم وزير كشور و دادگستري تركيه را صادر و بعد از آن دستور دو برابر شدن تعرفه هاي واردات آلومينيوم و فولاد از تركيه را ابلاغ كرد.
اين تصميمات موجب خشم و واكنش مقامات و مردم تركيه گرديد و در ادامه بازارهاي مالي و پولي تركيه دچار التهاب شد به طوري كه نرخ ارز در بازار اين كشور به شكل كم سابقه اي افزايش يافت.
اغلب كارشناسان، مقامات سابق و فعلي و احزاب موافق و مخالف دولت تركيه در برابر اقدامات يكجانبه و فشارهاي اقتصادي و سياسي آمريكا عليه كشور خود متحد و يكصدا شده اند.
خاورم**1508*1049