به گزارش خبرنگار ايرنا ، محمدحسن طالبيان روز چهارشنبه در همايش هم انديشي و هم افزايي مديران ملي، استاني و محلي براي ثبت جهاني جنگل هاي هيركاني كه در اردوگاه بادله شهرستان ساري برگزار شد ، سفر ارزيابان يونسكو براي اين منظور را مهم توصيف كرد و خواستار به كارگيري همه تلاش ها براي كسب نظر موافق آنان شد.
در اين نشست مديران كل ميراث فرهنگي ، منابع طبيعي و جنگلداري استان هاي مازندران ، گيلان ، گلستان و سمنان و جمعي از فرمانداران شهرستان هاي حوزه جنگل هاي هيركاني اين استان ها حضور داشتند.
طالبيان به پيشينه درخواست ثبت جهاني جنگل هيركاني در يونسكو اشاره كرد و گفت كه كشور آذربايجان كه براي اولين بار پرونده جنگل هيركاني را براي ثبت جهاني تحويل يونسكو داد ، همچنان منتظر اخذ نتيجه است .
وي به ميزباني آذربايجان از اجلاس كميته ميراث جهاني در سال آينده اشاره كرد و افزود: در صورتي كه نتوانيم در سفر ماه مهر ارزيابان يونسكو به ايران نتيجه مطلوب را بگيريم ، كار براي ما در اجلاس كميته ميراث جهاني سال آينده مشكل مي شود .
جمهوري آذربايجان تير ماه سال 85 درخواستش را براي ثبت جهاني جنگل هاي هيركاني به يونسكو ارائه كرد ولي كارشناسان اين سازمان به دليل سهم اندك اين كشور حاضر به ثبت آن به نام آذربايجان نشدند.
كشور آذربايجان بر اساس آمارهاي بين المللي تنها ۲۰ هزار هكتار جنگل هيركاني را كه به جنگل خزر هم مشهور است در اختيار دارد، در حالي كه سهم ايران بيش از يك ميليون و 900 هزار هكتار است .
معاون ميراث فرهنگي كشور هم افزايي براي ارائه مديريت مناسب بر عرصه هاي جنگل هاي هيركاني در چهار استان همسايه را براي ارزيابي يونسكو مهم دانست و گفت : با توجه به شرايط حساس فعلي لازم است به لحاظ مديريتي در سطح جهاني احساس شود جمهوري اسلامي خوب مديريت مي كند و براي اينكه اثبات آن است مقدمات را آماده كنيم.
وي افزود: اگر پرونده ثبت جنگل هاي هيركاني موفق شود، دومين اثر طبيعي ايران خواهد بود كه به ثبت جهاني مي رسد.
درياچه تاريخي عباس آباد بهشهر نخستين اثر طبيعي ايران است كه سال 90 در فهرست آثار طبيعي جهان ثبت شد.
جنگل هيركاني كه در زبان عاميانه به آن جنگل هاي شمال گفته مي شود، نوار باريكي است كه تمركز آن در خزر بوده و درختان دير زيست حدود سه هزار ساله با منبع غني ژن در آن وجود دارد.
در حال حاضر جنگل هاي هيركاني زيست بوم 296 گونه پرنده و 98 گونه پستاندار است . همچنين 150 گياه بومي درختي و بوته اي (مانند شمشاد و انجيلي) نيز در آن يافت مي شود.
7335/1654
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۲۵
ساري-ايرنا- معاون سازمان ميراث فرهنگي ، صنايع دستي و گردشگري كشور گفت كه ارزياب هاي سازمان آموزشي ، علمي و فرهنگي ملل متحد ( يونسكو ) اواخر شهريور و يا اوايل ماه مهر امسال براي ارزيابي شاخص هاي جنگل هيركاني جهت ثبت جهاني به ايران مي آيند.