تهران- ايرنا- معاون امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي در ديدار با مديران، انجمن هاي هنري و جمعي از هنرمندان استان سيستان و بلوچستان، برتوجه به سرمايه انساني و آموزش هنر در اين استان تاكيد كرد.

به گزارش ايرنا از معاونت امور هنري وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، در اين نشست كه در تهران برگزار شد، انجمن هاي هنري استان سيستان و بلوچستان، مطالبي را درباره وضعيت هنري و نيازهاي استان، بيان كردند.
سيد مجتبي حسيني،گفت: آموزش هنر، يك عرصه و مزيت نسبي است كه در استان سيستان و بلوچستان مي تواند مورد توجه قرار گيرد و سرمايه انساني به موتور مولد براي توسعه حوزه هاي مختلف فرهنگ و هنر تبديل شود.
معاون امور هنري اظهار داشت: خوشبختانه نگاه خوبي به سرزمين آفتاب و اميد، سيستان و بلوچستان، به خاطر حضور مردم استان، شكل گرفته است و با اين حضور و مشاركت مردم، تصويري از ظرفيت ها و توانمندي هاي استان ارايه شده است. بنابراين نكته مهمي است كه احساس محروميت در استان را به احساس استغنا تبديل كنيم و سرمايه انساني را غنيمت بدانيم.
حسين مسگراني مديركل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان سيستان و بلوچستان نيز در اين نشست، گزارشي از وضعيت هنري استان و اجراهاي موسيقي، نمايش، نمايشگاه هاي تجسمي و آموزشگاه هاي هنري استان ارائه كرد.
علي غياثي ندوشن مديركل امور استان هاي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي نيز در اين نشست با قدرداني از معاون هنري به خاطر استقبال از جلسات و نشست ها با هنرمندان استان ها گفت: وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي توجه جدي به تمركززدايي داشته و نگاه ويژه اي به استان سيستان و بلوچستان دارد.
معاونان اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي استان سيستان و بلوچستان، رييس انجمن موسيقي استان، رييس انجمن هنرهاي تجسمي زاهدان، معاون انجمن هنرهاي نمايشي استان، رييس اداره فرهنگ و ارشاد اسلامي ايرانشهر، مدير خانه هنرمندان و انجمن خوشنويسان زاهدان و مدير كانون عكاسان استان در اين نشست، مواردي را درباره برنامه هاي هنري و نيازهاي هنري سيستان و بلوچستان بيان كردند.
حمايت از اجراهاي عمومي تئاتر، اجراي آثاري از هنرمندان استان سيستان و بلوچستان در مركز، تجهيزِ خانه هنرمندان استان، ثبت و ضبط آثار موسيقي استان، ايجاد فضايي براي توليد آثار هنري و آموزش پايدار هنر براي توسعه هنري استان و طرح هايي براي برگزاري جشنواره هاي تئاتر، موسيقي و هنرهاي تجسمي از مواردي بود كه مديران هنري و انجمن هاي هنري استان سيستان و بلوچستان در اين نشست، مطرح كردند.
شهرام كرمي، مدير كل هنرهاي نمايشي در اين نشست، گفت:سيستان و بلوچستان از نظر فرهنگي، هنري از استان هاي با هويت كشور است. دهه 70 اوج فعاليت هاي تئاتري استان بود كه بعد در دهه 80 ركودي ايجاد شد اما خوشبختانه در چند سال اخير تئاتر در اين استان، فعال شده است.
كرمي ادامه داد: برنامه ما در اداره كل هنرهاي نمايشي و معاونت امور هنري، پرهيز از جشنواره زدگي و حفظ جشنواره هاي موثر، است. بنابراين بهتر است اگر جشنواره اي در استان ضرورت دارد، طراحي شود و ابتدا در سطح استاني و منطقه اي فعاليت كند. وي افزود: ما از پلاتوها و اجراهاي عمومي براي استان، حمايت مي كنيم و معرفي و اجراي تئاترهاي حرفه اي در شهرهاي استان، مي تواند مورد توجه قرار گيرد.
محمد الهياري فومني مدير كل دفتر آموزش و توسعه فعاليت هاي فرهنگي هنري نيز در اين نشست گفت سرمايه گذاري و برنامه ريزي در زمينه آموزش هنر در استان سيستان و بلوچستان با توجه به ظرفيت و شرايط استان، بسيار موثر است.
علي ثابت نيا مديرعامل انجمن موسيقي ايران نيز در اين نشست با اشاره به توانمندي استان سيستان و بلوچستان در حوزه موسيقي، بر ايجاد زمينه حضور هنرمندان و جوانان استان در جشنواره ها و رويدادهاي ملي تاكيد كرد.
هادي مظفري مدير كل هنرهاي تجسمي نيز با اشاره به هنرمندان شاخص استان سيستان و بلوچستان در حوزه هنرهاي تجسمي، سفال كلپورگان را به عنوان ظرفيت و فرصت ارزشمندي خواند و بر توجه و حمايت از آن تاكيد كرد.
احمد صدري مشاور معاون امور هنري و رييس كميته هاي تخصصي شوراي ارزشيابي هنرمندان نيز در اين نشست بر ظرفيت هاي هنري بومي و فرهنگي استان، حوزه هاي هنري گوناگون و تمركز بر تقويت و توسعه آنها تاكيد كرد.
فراهنگ**9012** 1701