سيدحسين محمدي روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهارداشت: سال گذشته 120كيلومتر از شبكه ها تبديل به كابل خودنگهدار شدند كه اين كار بي سابقه است و تبديل سيم هاي فرسوده به كابل خودنگهدار مزيت هاي بسيار زيادي در شبكه توزيع برق نسبت به سيم هاي معمولي دارند.
وي خاطرنشان كرد: در تابستان سال جاري نيز بصورت بي سابقه اي مصرف توسط مشتركين افزايش پيدا كرد و 67فقره تعويض و نصب ترانسفورماتور در بهار امسال صورت گرفت كه برابر كل تعداد تعويض ها در سال گذشته بود.
وي با اشاره به اينكه شهرستان لاهيجان با بيش از يكصدهزار مشترك برق بعد از رشت دومين شهرستان از نظر داشتن مشتركين است يادآورشد:براي پروژه هايي كه از گذشته به سال 96انتقال پيدا كرد در اين سال 15ميليارد تومان هزينه شد كه با اين اعتبار نزديك يك هزار و 400 فقره طرح اجرا شده كه اين اعتبار در قالب طرح هاي مختلف مانند توسعه و اصلاح شبكه ملي برق ، پايداري و تامين برق مشتركين هزينه شده است .
وي اظهارداشت: بيش از يك هزار و 200 دستگاه ترانسفورموتور تامين انرژي التكريكي مشتركين لاهيجان را برعهده دارند و يا بر روي تاسيسات اين شهرستان نصب شده اند و بيش از يك هزار و 500كيلومتر شبكه توزيع برق شهري و روستايي جزء شبكه شركت توزيع برق استان گيلان در لاهيجان محسوب مي شوند.
وي به وسعت شبكه هاي توزيع برق در استان و شهرستان و سختي تامين برق آن اشاره و تصريح كرد: وسعت زياد اين شبكه ها سختي و صعوبت تامين انرژي الكتريكي سالم براي همه مشتركين با مشكلات زيادي همراه است و از طرفي هزينه بسيار زيادي را هم طلب مي كند.
وي يادآورشد:در تابستان جاري بويژه در اوج گرما با قطع شدن برق مشكلاتي براي شهروندان بوجود آمد كه اين قطعي برخلاف سال هاي گذشته بصورت خاصي انجام گرفت كه كمبود باران يكي از دلايل آن بود كه موجب مي شد امكان تامين توليد برق از طريق نيروگاه هاي برق آبي وجود نداشته باشد .
مدير توزيع شبكه برق لاهيجان تصريح كرد:اين نيروگاه ها در هنگام اوج مصرف خيلي سريع وارد مدار مي شوند و انرژي الكترونيكي مورد نياز را تامين مي كنند كه تابستان امسال به سبب عدم توانايي نيروگاه ها و عدم تناسب بين توليد و مصرف ازنظر فني لازم بود كه خاموشي ها بصورت برنامه ريزي از پيش تعيين شده در استان و كل كشور صورت گيرد.
وي افزود: فرسودگي هاي شبكه ها و افزايش گرماي كره زمين در سال هاي اخير و دماي بالاي34درجه بصورت مداوم درفصل تابستان در خاموشي ها اثر گذار بود و باعث مي شد كه رويكرد مصرف كنندگان و مشتركان به لوازم پرمصرف مانند كولرها باشد كه بيشتر اين كولرها غير استاندارد و پر مصرف بوده ، افزايش ميزان مصرف و كاهش كيفيت انرژي مشتركين را در پي داشت.
وي با اشاره به فرسودگي شبكه هاي توزيع برق در شهرستان لاهيجان خاطرنشان كرد: بحران هاي جوي سال هاي قبل مانند برف سنگين خسارت هاي جدي به شبكه هاي برق وارد كرده است كه به دليل اعتبارات اندك و قطره چكاني نتوانسيتم به ترميم اين شبكه ها بپردازيم زيرا اعتبارات بسيار كلاني را طلب مي كند.
محمدي يادآورشد: در حال حاضر همه روستاهاي تحت پوشش شهرستان لاهيجان جزء يك روستاي زير 10خانوار برقدار هستند و به گونه اي با برنامه ريزي شده است كه بزودي اين روستا هم برقدار شود كه با برقدار شدن اين روستا جشن برقدار شدن همه روستاهاي لاهيجان در آينده نزديك برگزار شود.
وي اضافه كرد: براي جلوگيري از تجميع مشتركين در اداره برق لاهيجان تاسيس شعبه ديگر اداري برق در بخش بازكياگوراب لاهيجان درحال احداث است كه مقدمات كار انجام شده است.
وي به نقش رسانه ها در كمك به اداره برق اشاره و خاطرنشان كرد: رسانه ها مي توانند به موضوعاتي نظيركاهش مصرف در پيك بار كمك كنند و به نظر كارشناسان فني امسال هم اگر 10درصد در مصرف برق صرفه جويي شود شاهد هيچ خاموشي در سطح كشور نخواهيم شد.
6029 /۶۰۳۰
تاریخ انتشار: ۲۴ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۸
لاهيجان-ايرنا- مدير توزيع برق شهرستان لاهيجان گفت: با توجه به تامين اعتبار امسال 130كيلومتر سيم هاي برق شهرستان لاهيجان تبديل به كابل خود نگهدار مي شود .