به گزارش ايرنا، شهرك هاي صنعتي از جمله مكان هايي است كه با زمينه سازي براي قرارگرفتن شركت هاي متعدد توليدكننده كالا در كنار هم، زمينه توسعه صنعتي با استفاده از توان صنايع كوچك را فراهم و طي ماه هاي اخير در آذربايجان غربي مسير بالندگي را طي كرده است.
از آنجايي كه طبق قانون، واحدهاي كوچك با اشتغال كمتر از 50 نفر بايد در شهرك هاي صنعتي استقرار يابد، زمينه براي اشتغال كارگرها، تكنسين ها و حتي افراد كارشناس و متخصص با سرمايه هاي كوچك در اين شهرك ها فراهم شده است.
اگرچه نبود صنايع بزرگ از ديد برخي ها يك كمبود اساسي در آذربايجان غربي به شمار مي رود اما در شرايطي كه واحدهاي بزرگ نيز با مشكلاتي روبرو بوده، شهرك هاي صنعتي به نماد توسعه صنعتي اين استان تبديل شده است.
با وجود ركود در برخي از واحدهاي مستقر در شهرك هاي صنعتي آذربايجان غربي، بسياري ديگر با توان قابل توجه در حال توليد مي باشند و صاحبان و كارگران اين واحدها سهم خود را براي توسعه صنعتي و گذر از موانع اقتصادي كشور ايفا مي كنند.
مديرعامل يكي از اين واحدهاي فعال با عنوان «اروم تجهيز گستر» در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با اشاره به اينكه بيش از 24 سال از فعاليت اين مجموعه توليد تجهيزات آزمايشگاهي مي گذرد، اظهار داشت: سالانه 35 ميليون واحد لوله آزمايشگاهي و 400 دستگاه سانتريفيوژ مورد نياز آزمايشگاه ها در اين شركت توليد و روانه بازار داخل مي شود.
حسن تنهايي افزود: اين شركت ابتدا به صورت كارگاهي در 120 مترمربع فضاي شهري فعاليت خود را شروع كرده و در حال حاضر 40 نفر كارگر، تكنسين و كارشناس فعال در بيش از سه هزار و 500 مترمربع فضاي توليد فعال است.
وي با اشاره به تلاش اين شركت براي توسعه يكهزار مترمربعي در راستاي افزايش ميزان توليد، اضافه كرد: افزايش ميزان توليد لوله هاي آزمايشگاهي طي يك و نيم سال آينده با بهره برداري از فاز توسعه تا 80 ميليون واحد هدفگذاري شده است.
وي نياز حوزه درمان كشور به لوله هاي آزمايشگاهي را 150 ميليون واحد اعلام كرد و ادامه داد: در حال حاضر 35 هزار واحد از اين تعداد در اين شركت توليد مي شود.
مديرعامل شركت اروم تجهيز گستر بيان كرد: در صورتي كه فاز توسعه به بهره برداري برسد، ميزان توليد اين شركت به 80 ميليون واحد افزايش يافته و افزون بر نيمي از نياز كشور در اين مركز توليد مي شود.
تنهايي با اشاره به مشكل تامين مواد اوليه اين شركت و خريد اين مواد به علت تحويل ندادن اين مواد توسط پتروشيمي هاي منطقه به 2 برابر قيمت بازار، گفت: مقدار نياز شركت به مواد اوليه به صورت ماهانه حدود 10 تن است و براي دريافت آن در سايت بهين ياب ثبت نام كرده ايم ولي هنوز نتوانسته ايم از اين طريق، تامين كنيم و در اين خصوص مشكل داريم.
وي با اشاره به اينكه موتور سانتريفيوژهاي توليدي اين شركت از آلمان و با استفاده از واسطه خريداري مي شود، افزود: اين مواد نيز 2 برابر قيمت بازار جهاني به دست ما مي رسد و در اين خصوص نيز مشكلات اساسي وجود دارد.
مديرعامل شركت «آنيل طب آذران» كه در حوزه توليد مواد بهداشتي از جمله صابون، شامپو، مايع ظرفشويي، مايع دستشويي، سفيدكننده و جرم گير فعاليت دارد هم در گفت و گو با خبرنگار ايرنا بيان كرد: اين شركت از 2 سال گذشته فعاليت خود را آغاز كرده و با 50 نوع محصول در صدد حضور در بازارهاي استان و ايران است.
مهشيد جراحي افزود: محصولات توليدي اين شركت از ابتداي سال جاري وارد بازار شده و در شبكه عرضه محصولات اين شركت تا پايان سال جاري در سطح كشور راه اندازي مي شود.
وي با اشاره به كيفيت قابل توجه محصولات توليدي اين شركت، اضافه كرد: بيش از 90 درصد مواد اوليه و بخش بزرگي از ماشين آلات اين شركت توليد داخل است و نياز بسيار كمي به كالاهاي وارداتي دارد.
وي با بيان اينكه به دنبال توليد محصول مشترك با تركيه هستيم، ادامه داد: اين محصول با هدف صادرات به ديگر كشورها در اروميه توليد مي شود و با همه توان براي تحقق آن گام برمي داريم.
مديرعامل شركت آنيل طب آذران از دريافت تسهيلات 66 ميليارد ريالي براي آغاز فرآيند توليد و توسعه اين بنگاه توليدي خبر داد و بيان كرد: در حال حاضر 42 نفر در اين واحد مشغول فعاليت هستند و با وجود 50 نمايندگي در سراسر كشور، ميزان اشتغالزايي غيرمستقيم آن بسيار زياد است.
رييس هيات مديره شركت «آترا ارتوپد» نيز كه در حوزه ايمپلنت هاي ارتوپدي در اروميه فعال است در گفت و گو با خبرنگار ايرنا گفت : اين شركت از سال 1385 فعاليت خود را آغاز كرده و جزو اولين توليدكننده هاي ايمپلنت هاي تيتانيم در ايران است.
محمدباقر حسين زاده افزود: همه دانشگاه هاي علوم پزشكي كشور و مراكز درماني فعال در حوزه ارتوپد از محصولات اين شركت كه توليدات آن با حدود يك پنجم قيمت كالاهاي وارداتي توزيع مي شود، استفاده مي كنند.
وي اضافه كرد: در حال حاضر پنج توليدكننده ايمپلنت هاي ارتوپدي در كشور فعال است كه ايمپلنت هاي تيتانيومي تنها در اروميه و مشهد توليد و به بازار عرضه مي شود.
وي با اشاره به صادرات محصولات اين شركت به جمهوري آذربايجان و اربيل عراق بيان كرد: در صدد توسعه بازارهاي هدف هستيم و اين امر را با توسعه كمي و كيفي دنبال مي كنيم.
رييس هيات مديره شركت آترا ارتوپد از فعاليت 28 نفر فوق ليسانس مهندسي مكانيك در كنار افزون بر 40 كارشناس و متخصص در اين شركت خبر داد و گفت: علاوه بر محصولات متعارف، برخي اختراعات از جمله ايمپلنت پاشنه پا در اين مركز به توليد انبوه رسيده كه مايه افتخار است.
به گزارش ايرنا، اين واحدهاي توليدي نمادي از شعار 'ما مي توانيم' در آذربايجان غربي به شمار مي رود و فعاليت آنها مي تواند مشوقي براي ديگر واحدهاي توليدي باشد.
در شرايط كنوني كه توليد داخل و حمايت از آن يك اصل به شمار مي رود، اين شركت ها مي توانند با توان افزايي در توليد، زمينه توسعه صنعتي كشور و آذربايجان غربي را بيش از پيش فراهم كنند و در بي اثركردن هرچه بيشتر تحريم ها موثر باشند.
2093/3072 /1484
گزارش از: صابر چهرقاني
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۲:۰۶
اروميه- ايرنا- فعالان برخي از صنايع مستقر در شهرك هاي صنعتي آذربايجان غربي با همه توان براي توسعه صنعتي استان و تامين مايحتاج مردم در بخش هاي مختلف تلاش مي كنند و با وجود محدوديت هاي اقتصادي در حوزه صنايع كوچك اثرگذار هستند.