به گزارش روز شنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري ساينس ديلي، پلاك دهان با چشم غيرمسلح قابل مشاهده نيست و دندانپزشكان با تجويز عوامل آشكارساز به صورت قرص يا خمير امكان مشاهده اين پلاك ها را براي بيماران فراهم مي كند. اما در اين شيوه نمي توان باكتري هاي خوب را از باكتري هاي مضر تشخيص داد.
اكنون محققان با بهره گيري از اين راهكار جديد قادرند پلاك هاي حاصل از تجمع باكتري هاي بد را با استفاده از تصويربرداري اشعه X شناسايي كنند. براي اين منظور محققان نوعي كاوشگر شيميايي ساختند كه با فناوري تصويربرداري اشعه X سازگار بوده و قادر است نوعي باكتري مضر موسوم به Streptococcus mutans را درون پلاك ها شناسايي كند. محققان با دستكاري ساختار شيميايي اين كاوشگر قادرند باكتري مذكور را هدف گرفته و نابود كنند.
اين كاوشگر از نانوذرات اكسيد هافنيم تشكيل شده است كه يك تركيب غيرسمي بوده و در حال حاضر به عنوان يك ماده درماني در بدن انسان كاربرد دارد.
محققان در آزمايشات اوليه كارآيي اين ماده را در تشخيص و نابودسازي باكتري هاي بدن دهان به اثبات رساندند.
فاطمه استاد حسيني يكي از محققان اين پروژه است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Biomaterials منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۲۷ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
تهران-ايرنا - گروهي از محققان دانشگاه ايلينويز آمريكا راهكار جديدي را براي تشخيص و درمان پلاك ناشي از تجمع باكتري هاي خطرناك در دهان ابداع كردند كه در آن از نانوذرات اكسيد هافنيم استفاده مي شود و نيازي به مصرف هيچ گونه دارو نيست.