تهران- ايرنا- چهارمين دوره مسابقات استاركاپ ايران با هدف رقابت منجمان آماتور در حوزه هاي مختلف علم نجوم و با حضور بيش از صد شركت كننده 15 شهريور ماه جاري برگزار مي شود.

سيد مصطفي امام دبير برگزاري اين رويداد علمي امروز (يكشنبه) در گفت وگو با خبرنگار علمي ايرنا در مورد اين مسابقات توضيح داد: مسابقات استاركاپ به همت انجمن نجوم ايران، سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح و مجموع مستقل «آوا استار» از سه سال قبل برگزار شده و امسال چهارمين دوره را با حضور علاقمندان و منجمان آماتور شامگاه 15 و 16 شهريور در كاروانسراي قصر بهرام در منطقه حفاظت شده در جنوب شرقي پيشوا شهر گرمسار برگزار مي كنيم.
وي افزود: رقابت استار كاپ شامل چندين بخش است كه سوالات شفاهي، آزمومن كتبي، بخش رصدي، گزارش نويسي و عكاسي را دربر مي گيرد، ميزان دانش شركت كنندگان در همه اين بخش ها به آزمون گذاشته مي شود و فرد برنده بالاترين نمره را در همه بخش ها كسب كرده است.
به گفته اين منجم آماتور همچنين غير از رقابت هاي انفرادي گروه هاي رصدي نيز مي توانند در اين مسابقات شركت كنند و ميزان اطلاعات خود را در زمينه نجوم بسنجند. همچنين در روزهاي برگزاري مسابقات آموزش را نيز براي شركت كننده ها اضافه كرده ايم تا افرادي كه در هر يك از بخش ها ضعيف هستند بتوانند از حضور اساتيد منجم در اين دوره استفاده كنند.
وي اظهار داشت: همچنين براي افزايش توان علمي آموزش هاي آنلاين را از 3 هفته قبل از آزمون آغاز كرده ايم كه اولين دوره آموزش آنلاين ما جمعه گذشته (26 مرداد) برگزار شد تا افراد باور كنند و بتوانند از كار علمي خود لذت ببرند. همچنين شركت كننده ها از تمام استان ها و شهرها در اين مسابقات حضور دارند.
امام در مورد داوران اين مسابقات نيز گفت: گروه داوري از منتخبان نجوم ايران هستند و حتي بعضي از آنها از بهترين هاي نجوم آماتوري ايران هستند كه اكنون براي ادامه تحصيل در خارج از كشور به سر مي برند و دعوت ما را پذيرفته و به مسابقات مي آيند.
وي در مورد افراد شركت كننده در اين مسابقات نيز اظهار داشت: از آنجايي كه كاروانسراي قصر بهرام در منطقه حفاظت شده محيط زيست قرار دارد اجازه حضور بيش از 120 نفر را در اين محل نداشته ايم و هر سال 100 نفر شركت كننده و حدود 20 نفر داور و نيروهاي اجرايي مسابقات را داشتيم، ولي امسال تقاضاي اجازه براي افزايش افراد را داده ايم كه اميدواريم با آن موافقت شود و بتوانيم با 150 نفر شركت كننده مسابقات را برگزار كنيم.
دبير اجرايي اين رويداد نجومي در مورد شرط سني شركت كنندگان نيز گفت: شركت در اين مسابقات شامل شرط سني نيست و سال گذشته از دانش آموز 12 ساله تا فرد 70 ساله در مسابقات شركت كرده بودند، ولي به طور كلي بيشتر شركت كنندگان دانش آموز و دانشجو هستند.
وي در پاسخ به اين سوال كه چرا با وجود مسابقاتي مانند ماراتن مسيه مسابقه ديگري با موضوع نجوم برگزار مي شود گفت: مسابقات مسيه از جمله مسابقات رصدي است و شركت كنندگان در آن بايد تعداد مشخصي اجرام را مشهور به اجرام مسيه (ستاره شناس قرن نوزدهم فرانسه) رصد كنند.
امام افزود: چند دوره قبل در حين برگزاري اين مسابقات متوجه شديم هر چند شركت كنندگان در رصد اجرام بسيار قوي هستند، در زمينه تئوري ضعف دارند و قصد كرديم مسابقات جامعي در اين زمينه برگزار كنيم.
به گفته وي اين دوره از مسابقات با برگزاري مراسم افتتاحيه روز 15 شهريور در محل سازمان جغرافيايي نيروهاي مسلح آغاز شده و با عزيمت گروه به سمت كاروانسراي قصر بهرام ادامه مي يابد، ابتدا آزمون شفاهي و كتبي و با تاريك شدن هوا و پيش از بامداد آزمون رصدي و عكاسي برگزار مي شود، روز بعد نيز برندگان اعلام مي شوند و عصر جمعه 16 شهريور اين دوره از رقابت ها پايان مي يابد.
علمي**9157**1440