چابهار - ايرنا - رئيس مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار در جنوب سيستان و بلوچستان گفت: كارآموزان و افراد جوياي كار با فراگيري 38 مهارت فني و حرفه اي (برادران 13 مهارت و خواهران 25 مهارت) در اين مركز مي توانند سريعا جذب بازار كار شوند و يا اينكه خود كارآفريني موفق باشند.

خداداد اوليايي روز يكشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا اظهار داشت: كارآفريني و ترويج آموزش هاي فني و حرفه اي در مناطق اقتصادي نظير چابهار با ظرفيت هاي تجاري، شيلاتي، گردشگري و خدماتي بسيار ضروري است.
وي افزود: توانمندسازي نيروي ماهر و نيمه‌ ماهر از رسالت‌ هاي اصلي سازمان آموزش فني و حرفه‌ اي بحساب مي آيد و نقش آموزش هاي فني و حرفه اي در شرايط كنوني كشور بسيار مهم است.
رئيس مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار تصريح كرد: يكي از ابزارهاي مهم تربيت نيروي انساني بخش آموزش هاي فني و حرفه اي است كه با ارائه مهارت هاي دسته اول به فراگيران، آنان را براي ورود به دنياي كسب و كار آماده مي سازد.
اوليايي ادامه داد: در واقع خصيصه اين آموزش ها، نوعي پرورش «كارآفريني» است به اين معني كه افراد پس از كسب مهارت و تخصص قادر خواهند بود فرصت هاي شغلي مناسبي را به دست آورند و يا در نهايت فرصت شغلي ايجاد كنند.
وي تاكيد كرد: كارآفرينان برتر مركز آموزش فني و حرفه اي خواهران و برادران چابهار پس از دريافت گواهينامه مهارتي موفق به ايجاد كسب و كار براي خود و ديگران مي شوند كه اين خود به توسعه هر منطقه كمك مي كند.
رئيس مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار گفت: يكي از اهداف آموزش كارآفريني در مراكز فني و حرفه اي، بهبود توانايي هاي فردي و تخصصي مهارت آموزان است.
اوليايي افزود: آموزش فني و حرفه اي مي تواند از طريق دانش افزايي، سبب افزايش فرصت هاي بازار شده و سطح تقاضاي كارآفريني را ارتقا بخشد.
وي بيان كرد: آموزش هاي فني و حرفه اي بايد بر اساس نيازسنجي در منطقه به متقاضيان اعم از دانشجويان، كارجويان شهري و روستايي و صنايع و صنوف با هدف ارتقاي مهارت افراد ارايه شود.
به گفته وي، با توجه به پيشرفت روز افزون صنايع در شهرستان چابهار نياز به آموزش هاي فني و حرفه اي روز به روز بيشتر احساس مي شود.
رئيس مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار خاطرنشان كرد: بايد خانواده ها به فكر مهارت آموزي جوانان باشند زيرا يك جوان ماهر راحت تر مي تواند در جامعه كنوني به اشتغال دست يابد و به عنوان يك كارآفرين فعاليت كند.
اوليايي به فعاليت آموزشگاه هاي خصوصي اشاره كرد و افزود: اين آموزشگاه ها بازوان توانمند سازمان آموزش فني و حرفه اي هستند.
وي ادامه داد: آموزشگاه هاي خصوصي هم اينك به بهترين نحو در كنار مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار در حال خدمت رساني به مردم شهرستان هستند.
رئيس مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار مهارت آموزي را بهترين راه براي اشتغال نيروي انساني جوياي كار عنوان كرد و اظهار داشت: اين شهرستان با توجه به ظرفيت گردشگري، اقتصادي و كشاورزي نبايد افراد بيكار داشته باشد.
وي تصريح كرد: مركز آموزش فني و حرفه اي چابهار از سال 1373 دوره هاي آموزشي و مهارت آموزي را آغاز كرده و سالانه بيش از هزار نفر از پسران و دختران را در رشته هاي مختلف آموزش داده است.
به گزارش ايرنا شهرستان چابهار از توابع استان سيستان و بلوچستان با 260 هزار نفر جمعيت از شمال به شهرستانهاي نيكشهر، قصرقند و سرباز، از شرق به كشور پاكستان، از جنوب به درياي عمان(مكران) و از غرب به بندر كنارك متصل است.
بندر زيباي چابهار به عنون تنها بندر اقيانوسي ايران، واقع در قلب مَكُّرانِ بلوچستان و در فاصله 645 كيلومتري جنوب زاهدان مركز استان سيستان و بلوچستان از 2 شهر به نام هاي چابهار و نگور، سه بخش مركزي، دشتياري و پلان، 6 دهستان و 438 روستا تشكيل شده است.
3043**3042