«اسحاق جهانگیری» در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار اقتصادی ایرنا درخصوص بالا بودن نرخ ارز در سامانه نیما و همچنین پایین بودن عرضه پتروشیمی ها در این سامانه اظهار داشت: عرضه ارز در بازار ثانویه، فقط منحصر به پتروشیمی ها نیست، بلكه بخش های دیگری نظیر فرآورده های نفتی، میعانات گازی، گاز و سایر صادرات غیرنفتی نیز به عرضه آن می پردازند و بر این اساس با حجم بزرگی از بازار مواجهیم.
معاون اول رییس جمهوری بیان داشت: اكنون از نظر عرضه، تامین ارز هیچ مشكلی وجود ندارد و عرضه زیادی انجام شده، اما تقاضا برای آن كم است.
وی برداشت «تعیین نرخ دستوری ارز» از سخنان رییس جمهوری در جلسه هفته گذشته هیات دولت با هدف كاهش نرخ ها در سامانه نیما را رد كرد و گفت: قیمت گذاری با استفاده از فرمول اقتصادی و تقابل عرضه و تقاضا انجام می شود.
جهانگیری ابراز امیدواری كرد كه بازار ثانویه به خوبی شكل بگیرد، اما حقیقت آن است كه كمی در شكل گیری این بازار تعجیل وجود دارد.
وی ادامه داد: این تعجیل از یك منظر درست است، زیرا اقتصاد كشور نمی تواند تعطیل و معطل بماند كه این بازار به شكل كامل شكل بگیرد تا پس از آن روال عادی خود را طی كند.
معاون اول رییس جمهوری تاكید كرد: اقتصاد كار خود را انجام می دهد، روزانه نیاز به ارز دارد و افرادی كه ثبت سفارش كرده اند باید ارز دریافت كنند؛ با این حال بازار جدید برای شكل گیری و قرار گرفتن در روال طبیعی، نیازمند زمان است.
وی گفت: در شرایط كنونی، ارز عرضه كنندگان به راحتی در اختیار قرار نمی گیرد، زیرا محدودیت های بانكی و محدودیت دسترسی به منابع ارزی وجود دارد.
جهانگیری ابراز امیدواری كرد كه این بازار در نخستین فرصت از نظر عرضه، تقاضا و قیمت شكل مناسبی به خود بگیرد و به بازاری با ثبات برای اقتصاد كشور تبدیل شود.
به گزارش ایرنا، دولت شانزدهم مردادماه امسال سیاست ارزی خود را كه از 21 فروردین امسال اجرایی كرده بود، تغییر داد؛ تا پیش از این به مدت حدود چهار ماه فعالیت صرافی ها غیرمجاز و هر نوع خرید و فروش ارز به صورت آزاد مصداق قاچاق بود و دولت قصد داشت همه نیازهای ارزی كشور را با نرخ هر دلار 4200 تومان تامین كند.
با این حال سوءاستفاده های انجام شده در زمینه تخصیص ارز، احتكار و فروش كالای وارداتی با نرخ آزاد در بازار و فعال شدن دلالان در بازار سیاه ارز سبب شد تا دولت در مصوبه چهاردهم مردادماه خود سیاست های ارزی را اصلاح و بازار ارز را بار دیگر آزاد كند.
با این مصوبه، دولت تامین ارز مورد نیاز برای واردات كالاهای اساسی و ضروری را با ارز 4200 تومانی تعهد كرده است و بقیه كالاها بر اساس نرخ آزاد در بازار ثانویه انجام می شود.
اقتصام*3065*2025
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۷:۴۷
تهران- ایرنا- معاون اول رییس جمهوری گفت: نیروهای عرضه و تقاضا عامل تعیین كننده قیمت ارز در بازار ثانویه هستند اما این بازار برای شكل گیری كامل نیازمند زمان بیشتری است.