كرمانشاه - ايرنا - مدير روابط عمومي اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه اعلام كرد كه اين اداره كل با بكارگيري 53 اكيپ ثابت و سيار نظارت هاي بهداشتي و شرعي را بر دام هاي قرباني به منظور تامين بهداشت عمومي و جلوگيري از بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان انجام مي دهد.

اميرحسين فدائي روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: نظارت بهداشتي و شرعي با بهره گيري از توان كارشناسان دامپزشكي و روحانيون ناظر شرعي در روز عرفه و روز عيد سعيد قربان بر دام هاي قرباني به صورت كاملاً رايگان توسط اين اكيپ هاي ثابت و سيار انجام مي شود.
وي اظهار داشت كه هم استاني ها و خيران مي توانند دام قرباني خود را از محل هايي كه توسط شهرداري مشخص شده و تحت نظارت بهداشتي دامپزشكي مي باشد، تهيه نمايند.
او هدف از نظارت هاي بهداشتي و شرعي دامپزشكي را تامين بهداشت عمومي و جلوگيري از انتقال بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان دانست و افزود: به همين منظور تمام شبكه هاي دامپزشكي و كشتارگاه هاي دام سطح استان در روز عيد قربان، فعال و آماده ارائه خدمات رايگان به هم استاني ها مي باشند.
مدير روابط عمومي دامپزشكي كرمانشاه در ادامه گفت: ذبح دام در معابر و خيابان ها علاوه بر انتشار بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان موجب آلودگي زيست محيطي مي شود به همين دليل خيران مي توانند دام هاي قرباني خود را در نزديكترين كشتارگاه دام زير نظر ناظران بهداشتي و شرعي دامپزشكي به صورت رايگان ذبح نمايند و يا اگر در منزل اقدام به اين سنت نيكو مي نمايند مي بايست با رعايت كامل مسائل بهداشت فردي و محيطي، اقدام به اين كار كرده و در صورت تمايل مي توانند از نظارت رايگان بهداشتي دامپزشكي توسط اكيپ هاي سيار بهره مند شوند.
فدائي توصيه كرد به منظور پيشگيري از ابتلا به بيماري هاي قابل انتقال از دام به انسان از جمله تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، گوشت دام قرباني را 24 ساعت و آلايش خوراكي دام (دل، جگر و قلوه) را 48 ساعت در دماي يخچال (صفر تا چهار درجه سانتي گراد) نگهداري كرده سپس اقدام به مصرف آن نماييد.
وي اضافه كرد ؛ سامانه تلفني چهار رقمي 1512 و سامانه پيامكي 100010001512 اداره كل دامپزشكي استان كرمانشاه، آماده پاسخگويي و ارائه خدمات رايگان به هم استاني ها مي باشد.
8066/3033