محمد نقي كاظميان روز دوشنبه در گفت و گو با ايرنا با بيان اينكه سال قبل كينوا در سطح يك هكتار در اسفراين كشت شده بود اظهار داشت: گياه كينوا مناسب براي استقرار توليد كشاورزان بجنورد و مانه و سملقان به جاي كشت برنج است چرا كه برنج 33 تا 35 هزار متر مكعب آب در هر هكتار مصرف دارد اما براي كشت كينوا 15 هزار متر مكعب آب در هر هكتار نياز است.
به گزارش ايرنا با توجه به خشكسالي هاي چند ساله اخير و كاهش منابع آبي، كشت برنج از امسال در اين استان ممنوع شده است.
كشاورزان به جاي برنج از كشت هاي جايگزين استفاده مي كنند تا معيشت آنان به خطر نيفتد.
كشت برنج همه ساله در سطح دو هزار هكتار در اراضي مانه و سملقان انجام مي شود كه سال گذشته به يكهزار و 500 هكتار كاهش پيدا كرد.
كاظميان افزود: علاوه بر اين مناطق جنوبي استان نيز كه داراي آب و خاك شور با كيفيت پايين است نيز گياه دارويي كينوا كه اقتصادي و باصرفه است كشت خواهد شد.
وي با اشاره به گسترش كشت كينوا گفت: عملكرد توليد در هر واحد سطح دو هزار و 300 كيلوگرم محصول كينوا است كه امسال در سطح 20 هكتار در اسفراين و مانه و سملقان كشت خواهد شد.
اين مسئول اظهار داشت: در سال هاي آينده دانه دارويي كينوا تا100 هكتار در مناطق جنوبي استان اسفراين، گرمه و جاجرم كه داراي آب و خاك نامتعارف و شور هستند كشت خواهد شد.
مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي با بيان اينكه گياه دارويي كينوا به عنوان مادر دانه هاي خوراكي معروف است گفت: زمان كشت آن مناسب با تقويم زراعي كشاورزان است كه بدون مداخله پس از برداشت گندم، جو و كلزا اقدام به كشت خواهند كرد.
كاظميان با اشاره به اينكه حساسيت اين گياه در مرحله گردافشاني و ظهور غنچه ها است افزود: در اين مرحله بايد درجه حرارت 17 تا 27 درجه سانتيگراد باشد و طول دوره گياه در داخل خاك 95 يا 100 روز مي باشد.
خراسان شمالي 344 هزار هكتار عرصه كشاورزي دارد كه سالانه بيش از دو ميليون و 500 هزار تن انواع محصول زراعي، باغي و دامي در آن توليد مي شود.
7186/3007/6042
تاریخ انتشار: ۲۹ مرداد ۱۳۹۷ - ۲۱:۰۷
بجنورد- ايرنا- مدير امور زراعت سازمان جهاد كشاورزي خراسان شمالي گفت: با توجه به خشكسالي هاي چند ساله اخير و سازگاري آب و هوايي، كينوا جايگزين محصولات با مصرف آب زياد از جمله برنج در اين استان شد.