به گزارش خبرنگار ايرنا، قرار است در اين روز اكيپ هاي سيار دامپزشكي در شهرستان هاي مختلف مستقر شوند و ضمن نظارت بر ذبح بهداشتي دام هاي قرباني، از سلامت دام ها و لاشه گوشت نيز مردم را مطمئن كنند.
مديركل دامپزشكي كردستان گفت: امسال جلسات هماهنگي با فرمانداران و شهرداران برگزار شد و طبق برنامه ريزي ها 61 گروه دامپزشكي شامل 37 گروه سيار و 24 گروه ثابت بر ذبح بهداشتي دام هاي عيد قربان نظارت مي كنند.
مجتبي ورمقاني روز سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود: گروهاي ثابت در شبكه دامپزشكي مستقر هستند و شهروندان مي توانند با تماس با شماره تلفن گوياي 1512 و ادارات دامپزشكي براي نظارت گروه هاي دامپزشكي هماهنگي كنند.
وي با بيان اينكه گروه هاي سيار نيز در مناطقي كه از قبل هماهنگي شده استقرار يافته و بر ذبح دام هاي قربان نظارت مي كنند، اضافه كرد: اين گروه ها شامل دامپزشك، بازرسان و ناظران شرعي هستند و در 2 نوبت صبح و عصر فعاليت مي كنند.
ورمقاني به خيرين توصيه كرد از ذبح دام در منازل خودداري كرده و دام هاي قرباني را به كشتارگاه هاي دام كه در اين ايام به صورت رايگان فعاليت مي كنند، ببرند.
مديركل دامپزشكي كردستان يادآور شد: شهروندان از مصرف گوشت تازه دام خودداري كرده و حداقل 24 ساعت گوشت ها را
در دماي سه تا چهار درجه سانتيگراد نگهداري و سپس مصرف كنند.
** هفت مكان براي عرضه دام در سنندج تعيين شده است
رئيس شبكه دامپزشكي سنندج گفت: هفت مكان براي استقرار بازرسان دامپزشكي و عرضه دام هاي قربان در اين شهرستان با مشاركت شهرداري تعيين شده است.
محمدهژير يوسفي اظهار داشت: اين هفت مكان با هماهنگي شهرداري سنندج ، ائمه جمعه تعيين و استقرار بازرسان دامپزشكي در محل هاي تعيين شده از ساعت هفت صبح تا 20 عصر عيد قربان با هدف نظارت بر بهداشت فرآورده هاي خام دامي است.
وي يادآور شد: معاينه و بازرسي بهداشتي از دام هاي ذبح شده و لاشه هاي استحصالي به صورت كاملا رايگان در سطح شهر انجام مي شود.
رئيس شبكه دامپزشكي سنندج گفت: محل هاي تعيين شده شامل ميدان عرضه دام زنده (كيلومتر پنج جاده سنندج - كامياران)، كشتارگاه صنعتي دام سنندج (جاده سنندج - كامياران روستاي گزنه)،ميدان نبوت به طرف ايستگاه عباس آباد،
بلوار دكتر حسيني (محله چوب فروشان)، قراديان (انتهاي روستاي قراديان و ابتداي محله 17/1 بهاران، كنار گذر آبيدر(سه راهي منتهي به تكيه و چمن) و عباس آباد (شهرك مولوي) است.
يوسفي از خيرين خواست به منظور حفظ بهداشت و سلامت مصرف كنندگان و جلوگيري از اشاعه بيماري هاي مختلف مشترك بين انسان و دام، از خدمات بازرسي بهداشتي ويژه ايام عيد سعيد قربان اين شبكه و كشتارگاه صنعتي دام سنندج بهره گيري بگيرند.
وي با اشاره به اينكه دام ها در محل هاي تعيين شده جهت فروش و كشتار عرضه شده و از فروش و خريداري دام در ساير مكانها جدا پرهيز كنند، افزود: قبل از ذبح دام بايد از طرف بازرسان دامپزشكي معاينه شده و در صورت تاييد سلامت دام به كشتارگاه صنعتي دام سنندج منتقل و ذبح شود.
يوسفي گفت: كشتارگاه صنعتي دام سنندج با حضور بازرسان دامپزشكي و ناظر ذبح شرعي خدمات كشتار در عيد سعيد قربان به صورت كاملا رايگان مي دهد.
وي يادآور شد: مصرف گوشت دام هاي ذبحي كه مورد بازرسي بهداشتي قرار نگرفته اند به هيچ وجه توصيه نمي شود چون احتمال انتقال بيماري هاي مشترك بين انسان و دام را به همراه دارد و در صورت تمايل به ذبح دام در منزل لازم است ذبح بر روي سطوح قابل شستشو انجام گرفته و از ذبح دام بر روي سطوح خاكي، معابر و پياده روها خودداري شود.
يوسفي اضافه كرد: ضايعات باقي مانده بعد از ذبح دام بايد در كيسه هاي محكم پلاستيكي دفع شده و از پراكنده نمودن آن در محيط خودداري شود.
رئيس شبكه دامپزشكي سنندج گفت: به منظور عدم دسترسي حيوانات ولگرد به اين گونه ضايعات بهتر است ضايعات تحويل مامورين شهرداري و يا در محلي مناسب دفن شود.
وي اظهار داشت: شماره تماس شبكه دامپزشكي شهرستان سنندج جهت ارائه خدمات بهداشتي و نظارتي رايگان در ايام عيد سعيد قربان 33179880 و سامانه پيام گير 1512 اداره كل دامپزشكي استان كردستان جهت دريافت پيشنهادات، انتقادات و شكايات آماده پاسخگويي است.
** 6 گروه دامپزشكي بر ذبح دام هاي عيدقربان در بيجار نظارت مي كنند
رئيس شبكه دامپزشكي بيجار از آمادگي كامل 6 اكيپ اين شبكه در شهرستان جهت ارائه خدمات رايگان به مردم در روز عيد سعيد قربان خبر داد.
هادي اسكندري اظهار داشت: به مناسب فرا رسيدن عيد سعيد قربان با افزايش نظارت دقيق ماموران شبكه دامپزشكي، اين اكيپ ها در قالب دامپزشك و كارشناس بهداشتي به همراه ناظر شرعي كار نظارت بر ذبح بهداشتي و شرعي را بر عهده خواهند داشت.
وي با اشاره به اينكه بيشتر بازرسي ها و نظارت هاي شبكه دامپزشكي از قصابي ها و ميدان دام بيجار صورت مي گيرد، افزود: در همين زمينه و روز عيد قربان، گوشت هاي فاسد و غيربهداشتي از قصابي هاي شهرستان جمع آوري و سپس معدوم مي شود.
اسكندري يادآور شد: همشهريان مي توانند در صورت ذبح دام در منزل براي بازرسي دام ذبح شده با بازرسان اين شبكه تماس بگيرند.
وي اضافه كرد: گروه هاي ناظر دامپزشكي در شهرستان بيجار در اين روز آماده ارائه هرگونه خدمات در مورد بازرسي قبل از كشتار دام، نظارت بر نحوه كشتار و بازرسي لاشه بعد از كشتار از نظر رعايت بهداشت و سلامت گوشت مصرفي هستند.
به گزارش ايرنا، طبق يك رسم و آيين ابراهيمي مسلمانان در پايان مناسك حج و در روزهاي عرفه و عيد قربان (نهم و دهم ذي الحجه) دام هايي را قرباني مي كنند و كساني كه نتوانند به مناسك حج مشرف شوند در ديار خود اين آيين را به جا آورده و گوشت هاي قرباني را بين نيازمندان توزيع مي كنند.
استان كردستان يكي از مناطق دام خيز و دامپرور كشور محسوب مي شود كه سالانه نزديك به 22 هزار تن گوشت قرمز و 181 هزار تن شير در اين استان توليد مي شود.
7350/9102
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۰۸:۲۳
سنندج - ايرنا - 61 گروه ثابت و سيار دامپزشكي كردستان در روز عيد سعيد قربان در مناطق مختلف استان مستقر و آماده ارائه خدمات و نظارت بر ذبح بهداشتي دام هاي مردم به صورت رايگان هستند.