آنكارا- ایرنا- روزنامه جمهوریت تركیه در سرمقاله آخرین شماره خود نوشت كه دولت تركیه به سمت دوستی با بشار اسد رییس جمهوری سوریه گام بر می دارد.

به گزارش روز سه شنبه ایرنا، این رسانه در مقاله ای تحت عنوان ' پیش به سوی دوستی با سوریه ' به قلم 'اورهان بورسالی' نوشت: دولت تركیه دیر یا زود به برقراری دوباره رابطه دوستی آنكارا ـ دمشق اقدام خواهد كرد و وضعیت عناصر ارتش آزاد سوریه كه تحت كنترل تركیه هستند، تاثیری در این امر نخواهد داشت چرا كه آنها داستانی بیش نبوده و برای تركیه چندان اهمیت ندارند و دولت تركیه نباید صدها میلیون پول خود را به خاطر آنها هدر دهد.
به ادعای مقاله نویس جمهوریت، روزگار، تركیه را به سمت دوستی با دولت سوریه می كشاند و تا زمانی كه آنكارا در برزخ ایجاد و یا قطع رابطه با سوریه قرار داشته باشد، آسیب آن را به شكل كم سابقه ای متحمل خواهد شد.
به نوشته این روزنامه نگار مشهور ترك، برگزاری جلسات فشرده مقامات تركیه با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه روسیه در مورد آینده سوریه و نیز سفر خلوصی آكار وزیر دفاع ملی و هاكان فیدان رئیس سازمان اطلاعات تركیه به روسیه و تاكید مولود چاووش اوغلو وزیر خارجه تركیه درباره ساز و كار جدا كردن مردم عادی از تروریست ها نشانه های تغییر موضع تركیه در باره سوریه است.
این مقاله نویس مشهور ترك پیش بینی كرد كه شهر ادلب در فرآیند پیش رو به دولت سوریه واگذار خواهد شد و دیدارهای مهمی در خصوص چگونگی جلوگیری از شورش و اعتراض تروریست ها در حال برگزاری است.
بورسالی در ادامه مقاله خود، عربستان سعودی، آمریكا، رژیم صهیونیستی، حزب كارگران كردستان تركیه(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) را محوری علیه ایران، تركیه و روسیه خواند و نوشت: دولت تركیه از زمانی كه شمال سوریه به كنترل نیروهای پ.ك.ك و پ.ی.د در آمد و مرزهای جنوبی كشور به خطر افتاد، در صدد اصلاح راه اشتباه خود برآمد و با تغییر موضع خود در سوریه، در وضعیت برزخی فعلی قرار گرفت كه در نهایت باید تصمیم آخر را بگیرد.
به نوشته این مقاله نویس ترك، دولت سوریه 75 درصد از مناطق مهم كشور خود را از دست تروریست ها بازپس گرفته و به مناطق تحت كنترل تركیه از جمله ادلب كه همه گروه های تروریستی مخالف دولت سوریه در آنجا جمع شده اند، رسیده است.
به پیش بینی این روزنامه نگار ترك، دولت سوریه به زودی همه تروریست ها را پاكسازی خواهد كرد، كشور خود را نجات داده و با برقراری حاكمیت ملی، كشور خود را یكپارچه خواهد كرد.
وی بازپس گیری مناطق تحت كنترل نظامیان تركیه از سوی دولت سوریه و نیز مناطق مسكونی محل حضور عناصر تروریستی در سوریه را سخت عنوان كرد.
بورسالی نوشت: اگر تمام مناطق تحت كنترل پ.ی.د در شرق فرات به دولت سوریه واگذار شود و در مرزهای جنوبی تركیه به جای تروریست های پ.ك.ك و پ.ی.د، نظامیان ارتش سوریه حضور داشته باشند و زمینه حضور دوباره پ.ك.ك و پ.ی.د در مناطق عفرین و ادلب فراهم نشود، دولت سوریه خواهد توانست همه بخش های شمالی كشور خود را در اختیار بگیرد.
وی با بیان این كه 'تركیه بایستی در این خصوص تعهد محكمی از دولت سوریه بگیرد' اضافه كرد: تدوین راهكار جلوگیری از حملات از طریق مرزهای جنوبی تركیه و مناطق شمالی سوریه مهم است و اگر این هدف عملی شود، نیروهای آمریكایی نیز نخواهند توانست كه از شرق فرات به عنوان پایگاهی علیه ایران و تركیه استفاده كنند.
این روزنامه نگار ترك همچنین با اشاره به حمایت عربستان سعودی از حزب كارگران كردستان(پ.ك.ك) و حزب اتحاد دموكراتیك سوریه(پ.ی.د) در سوریه مدعی شد: عربستان سعودی 100 میلیون دلار كمك بلاعوض به نیروهای پ.ك.ك و پ.ی.د تحویل داده كه این كمك مالی سعودی ها، بیشتر از اهداف بشردوستانه، جنبه سیاسی دارد و اقدامی علیه تركیه است.
به نوشته بورسالی، رجب طیب اردوغان پس از سال ها بالاخره به جای شعار نوعثمانی گرایی، شعار 'صلح در وطن، صلح در جهان' آتاتورك را بر زبان راند و با این موضع، پایان سیاست نوعثمانی گری احمد داوود اوغلو را اعلام كرد و به همین علت این روزها، پیوند جدید تركیه با دولت بشار اسد به بحث روز محافل سیاسی تبدیل شده است.
خاورم/1905/1436/