به گزارش خبرنگار فرهنگي ايرنا «حسين ظريف منش» روز سه شنبه در نشست خبري اعلام برنامه هاي دهه امامت و ولايت، عيد قربان را امامت حضرت ابراهيم و غدير را آغاز امامت امام علي (ع) عنوان كرد.
وي افزود: طي اين دهه علاوه بر تعظيم شعائر الهي و برگزاري جشن و سرور و اعلام شادي مسلمين براي امامت اميرالمومنين بنا به آموزه هاي ديني و توصيه هاي رهبري بحث تبيين فلسفه غدير را برنامه ريزي كرده ايم.
ظريف منش گفت: غدير فقط متعلق به گذشته نيست يك حقيقت جاري در بستر زندگي و گره گشاي گره هاي ناگشوده در بستر مشكلات اجتماعي است و همه مشكلات را مي تواند پاسخگو باشد.
وي افزود: غدير بيان اراده الهي براي ادامه حكومت اسلامي و مسير امامت و چهره ولايت است و در واقع خداوند طرح كلي خود به عنوان الگويي براي زندگي فردي و اجتماعي توام با سعادت در قالب يك ملت و امت ارائه داده است.
مديرعامل بنياد غدير، خاطرنشان كرد: براي اين ايام سه نوع برنامه در نظر گرفته شده است، گراميداشت، ترويج و تبليغ و جشن و سرور و برنامه هاي معرفت افزا با تبيين فلسفه غدير براي مردم از جمله برنامه هاي بنياد براي اين دهه است.
ظريف منش محور برنامه هاي اين دهه را شامل آداب و مناسكي كه براي اين ايام پيش بيني شده، ترويج غدير و فلسفه غدير، بيان فضايل و آموزه هاي علوي ترويج نهج البلاغه در جامعه به عنوان برادر قران و ترويج زيارت جامعه كبيره و خطبه غديريه كه فلسفه سياسي اسلام و امامت و ولايت و ابعاد و مولفه هاي آن را براي مردم روشن مي كند، عنوان كرد.
مديرعامل بنياد غدير ادامه داد: مجموعه برنامه هايي براي جشن و سرور و تبيين فلسفه انقلاب اسلامي، درس ها و پيام هايي كه غدير براي ملت ها و دولت ها و آحاد مردم جامعه اسلامي دارد و معرفي اميرالمومنين به عنوان نماد خداخواهي، صلابت، مردم دوستي ، شجاعت و خدمت به مردم و محرومين محور اين برنامه هاست.
به گفته ظريف منش، غدير پرچمي است كه امروز هم مي تواند مشكلات اقتصادي را رفع و فاصله مردم و مسولان را كم كند، دستگاه ها را به سمت سلامت پيش ببرد و الگويي را براي حكومتي مردمي معرفي مي كند.
** پيش بيني بيش از 150 هزار برنامه
مديرعامل بنياد بن المللي غدير حضور در گلزار شهدا و سركشي از خانواده هاي شهدا و مدافعان حرم، برگزاري همايش هاي 'ولايت، محور وحدت امت اسلام' در استان ها با همكاري برادران اهل سنت به منظور تحكيم وحدت و اجراي برنامه ها با مشاركت همگان را از جمله اقدامات در نظر گرفته براي اين دهه عنوان كرد.
ظريف منش برگزاري جشنواره بين المللي شعر غدير در آذر و دي ماه امسال و اعلام فراخوان آن در دهه امامت، برنامه ريزي براي جشنواره بين المللي تقدير از آثار برتر دانشجويي در حوزه امامت ولايت و غدير را نيز ديگر پيش بيني ها براي اين دهه برشمرد
وي ادامه داد: مراسم اختتاميه اين جشنواره در اوايل سال آينده همراه با اهداي جوايز خواهد بود.
ظريف منش افزود: برگزاري همايش علامه شرف الدين و تجليل از اين عالم غدير، همايش بانوان غدير پژوه و تجليل از آثار بانوان دانشمند و اهل قلم در زمينه اميرالمومنين كه جمع آوري خواهد شد و اصل همايش چند ماه ديگر برگزار مي شود، صدها كارگاه غديرشناسي در استان ها جهت پاسخ به شبهات غدير، سومين جشنواره تقدير از آثار برگزيده فضاي مجازي و ديجيتالي كه در آذر و دي برگزار مي شود و تمامي فعالان فضاي مجازي و پژوهشگران اين حوزه حضور خواهند داشت.
وي گفت: برپايي نمايشگاه هاي متعدد از جمله بازسازي واقعه غدير در امامزاده صالح (ع) و اجراي حدود 10 هزار پروژه در مناطق محروم سراسر كشور را خواهيم داشت كه در زمينه هاي زيرساختي، عمراني، تهيه بسته هاي حمايتي، جهيزيه، غسالخانه ، خانه عالم و مسكن محرومان و غيره خواهد بود.
ظريف منش گفت: انجام خدمات درماني در مناطق محروم توسط بسيج پزشكان و تجليل از سادات شهيد كشور از جمله 2500 شهيد سادات در تهران نيز از ديگر پيش بيني هاست.
ظريف منش افزود: طرحي تحت عنوان كاروان هاي شادي نيز براي اين ايام پيش بيني شده كه بر اين اساس در تهران 110 كاروان شادي روز عيد غدير از ميدان امام حسين (ع) به سمت ميدان هاي بزرگ تهران با اجراي مداحي، مديحه سرايي و مسابقه و سخنراني حركت خواهند كرد.
وي افزود: بحث اطعام نيز براي دومين سال اجرا مي شود كه امسال اطعام دوميليون نفر پيش بيني شده است، بيش از 5 هزار سفير غدير براي اجراي برنامه ها عازم نقاط مختلف كشور هستند.
ظريف منش به ارائه پيشنهاد 'هرخانه يك غذا' به نيت شركت همگاني در طرح اطعام و جلب مشاركت همه مردم اشاره كرد و افزود: سياست اصلي دهه امامت مساعدت همه مردم به نوعي در اين برنامه هاست.
وي برپايي ايستگاه هاي صلواتي از جمله يكهزار ايستگاه صلواتي در تهران، اقامه نماز عيد سعيد غدير در مساجد و حسينيه ها و بقاع متبركه، خطبه خواني غدير در بسياري از مصلي استان ها، ادارات و برگزاري همايش تبييني مباهله با همكاري حوزه علميه قم و حوزه هاي علميه سراسر كشور را از جمله برنامه هاي اين دهه در سراسر كشور برشمرد.
ظريف منش گفت: راهپيمايي در قم و برخي از استان ها، تهيه صدها موشن گرافي اينفوگرافي كه در فضاي مجازي پخش خواهد شد، برگزاري مسابقات دوچرخه سواري، مسابقات مختلف ورزشي با عنوان جام غدير، فرهنگي در مساجد، توزيع سبد كالا و برگزاري جشن در بقاع متبركه از ديگر برنامه هاي پيش بيني شده است.
وي 'لبيك يا رسول الله ' را شعار دهه امامت و ولايت امسال عنوان كرد و افزود: بيش از 60 نمايندگي خارجي سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامي آمادگي همكاري خود را براي اجراي برنامه ها در برخي كشورها از جمله نشست ها اعلم كرده اند و در جهت بين المللي كردن برنامه ها تعدادي كتاب، بروشور، بسته هاي فرهنگي و نيز گروه هاي موسيقايي و فرهنگي به همايش هاي خارج از كشور اعزام شده است.
به گفته ظريف منش مجمع اهل بيت نيز در 700 مجمع يا مراكز تحت پوشش خود براي اجراي برنامه ها اعلام همكاري كرده اند.
فراهنگ**3009** 1701
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۷
تهران- ايرنا- مديرعامل بنياد بين المللي غدير،گفت: بيش از 150 هزار برنامه براي دهه امامت و ولايت جهت اجرا در سراسر كشور و برخي از كشورهاي خارجي با مشاركت همگاني در نظر گرفته شده كه از فردا (چهارشنبه) با اولويت آتش به اختيار آغاز مي شود.