در مقاله اين هفته نامه آمده است: مطالبه گري يكي از حقوق عامه شهروندي است به شكل پرسش گري و درخواست پاسخ صحيح و روشنگري در باره موضوع كه يكي از مصاديق امر به معروف ونهي از منكر است.
اگر فرهنگ مطالبه گري فرهنگ سازي، نهادينه و مردم با حقوق خود آشنا شوند و پرسش گري نهادينه گردد به گونه افراد و يا گروه هاي برخاسته از بطن جامعه بتوانند با طرح سوال و اعمال نظر در موردي، مسئول خاصي و يا گروه و جماعتي را به سمت و سوي راه قانوني سوق دهد و يا در مسير رسيدن به هدف مطلوب كمك كند تا به نتيجه برسد و مورد بازخواست عرفي و قانوني قرار گيرد مي تواند به نحوي همان امر به معروف و نهي ازمنكر شرع مقدس باشد.
همانگونه كه آمرين به معروف و ناهين از منكر مشفقانه و خيرخواهانه موضوعي را بيان و طرح مي كنند و خواستار انجام حقي و يا ممانعت از حقي است، مطالبه گري صحيح نيز همان معنا و مفهوم را دارد.
لذا جامعه اي كه بتواند اين فرهنگ ارزشمند مطالبه گري يا همان امر به معروف و نهي از منكر را در درون خود نهادينه كند قطعا باعث سرعت بخشيدن جامعه در مسير كمال و تعالي است زيرا كه مطالبه گر سبب انجام وظيفه همگان به قانون مي شود البته با رعايت شيوه صحيح مطالبه گري بدور از پرخاش ، تهمت و افترا، شايعه سازي و سياسي كاري.
همچنين مطالبه گر مشخص، موضوع مطالبه معلوم و يك مطالبه حق و قانوني باشد كه اگر چنين باشد باعث سلامت جامعه و حضور مردم در جايگاه نظارتي مي شود و نقش و تاثير مردم در توسعه و پيشرفت جامعه مضاعف خواهد شد.
بنابراين مي توان گفت مطالبه گري خواستن يك حق و پيگيري براي رسيدن به آن حق است كه در آموزه هاي ديني بنام امر به معروف نام برده شده است همچنين مطالبه گر بايد از شعارگرايي و انتقادهاي بي مورد و غير مهندسي و سياه نمايي امور اجتناب كند.
فرد يا جامعه مطالبه گر ابتدا در مورد يك موضوع فكر مطالعه و تحقيق كرده، در گام بعد به دنبال راه حل و ايجاد راه كار اجرايي كردن آن مي رود و در پايان بر اجراي آن نظارت داشته تا آن كار به سرانجام مطلوب برسد تنها طرح موضوع بدون ارائه راهكارهاي علمي ، مطالبه گري بجايي نمي رسد.
امروزه مطالبه گري در فضاي مجازي سهل و آسان است اما بايد از اين فرصت بخوبي استفاده شود به گونه اي كه بعد از مطرح كردن و پيگيري قضيه در فضاي مجازي بتوان در فضاي واقعي هم موضوع را تا سرانجام رسيدن آن پيگيري كرد.
تنها به طرح موضوع و گسترش آن و ايجاد تشويش اذهان و برخورد جناحي و سياسي كاري ، مطالبه گري از مسير خود منحرف گشته و مطالبه گر نيز به نتيجه مطلوب نخواهد رسيد.
با حديث ارزشمندي از امام علي (ع) پيرامون وجوب امر به معروف و نهي از منكر اين وجيزه را به پايان مي رسانم ، امام علي (ع) مي فرمايند: امر به معروف و نهي از منكر براي اصلاح امور جامعه واجب شده است، پس عمل به اين فريضه براي ترويج خوبي ها لازم است زيرا اين فريضه كليد خوبي ها و موجب بيداري جامعه است از اين رو تحقق آن موجب مصون ماندن جامعه از آسيب ها خواهد شد.
7420/ 5054
تاریخ انتشار: ۳۰ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۸
كرمان - ايرنا - هفته نامه سپهر بردسير با چاپ مقاله اي با عنوان 'حق مطالبه گري ، مصداق امر به معروف و نهي از منكر' به اهميت حقوق شهروندي پرداخته است.