اسلام آباد - ایرنا - اعضای هیات سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی و كارگروه ویژه اقدام مالی آن (FATF) اخیرا در سفر به اسلام آباد، از دولت پاكستان خواست تا قوانین و اقدامات خود را در مقابله با تامین مالی تروریسم و پولشویی تشدید كند.

به گزارش ایرنا گروه بین المللی اقدام مالی علیه تروریسم (FATF) در نشست اخیر خود در پاریس كه هفتم تیرماه امسال برگزار شد، تصمیم گرفت تا نام پاكستان همچنان در فهرست كشورهای تحت رصد این گروه موسوم به (خاكستری) باقی بماند.
گروه ویژه اقدام مالی علیه تروریسم، یك نهاد بین دولتی مستقر در پاریس است كه برای مبارزه با امور مالی غیرقانونی، معیارهای جهانی وضع می كند.
37 كشور جهان عضو اتحادیه تصمیم‌گیری درخصوص كشورهای حامی تروریسم هستند. آمریكا، انگلیس، چین، هند، تركیه و تعدادی از كشورهای عرب حوزه خلیج فارس به همراه اتحادیه اروپا از اعضای این گروه به شمار می روند.
هیاتی از اعضای سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی و كارگروه ویژه اقدام مالی آن (FATF) دوشنبه سیزدهم اوت (22 مرداد) برای انجام تحقیقات و بازرسی به اسلام آباد سفر كرد تا درصورت احراز عدم حمایت تامین نیاز مالی تروریست ها و مبارزه با پولشویی، نام پاكستان را از لیست خاكستری این سازمان خارج كند.
تیم تحقیقاتی بین المللی از FATF پس از مذاكره با مقامات وزارت خزانه داری، بانك مركزی و سازمان بازرسی پاكستان، از مقامات این كشور خواست كه به منظور خارج كردن پاكستان از لیست خاكستری سازمان بین المللی مبارزه با پولشویی و كارگروه ویژه اقدام مالی آن (FATF)، اقدامات خود را در این عرصه تشدید كند.
البته بیانیه ای رسمی در این خصوص از سوی اعضای این گروه، در رسانه های پاكستان منتشر نشده است ولی برخی رسانه های این كشور، جزییاتی از این نشست ها به نقل از منابع آگاه منتشر كردند.

*** پیشینه قرار گرفتن نام پاكستان در لیست FATF
پاكستان طی سال های بیانیه‌ 16 فوریه 2012 تا 14 فوریه 2014 در لیست كشورهای بیانیه عمومی گروه ویژه اقدام مالی بود.
بیانیه فوریه 2012 در خصوص پاكستان آمده است:«یا وجود تعهد سیاسی دولت پاكستان برای كار با FATF و APG و مقابله با كمبودهای استراتژیك در حوزه AML/CFT، پیشرفت‌های كافی در این زمینه از سوی دولت این كشور انجام نشده است.
پاكستان باید مقرراتی برای شناسایی، انسداد و مصادره دارایی‌های شبكه تروریستی انجام دهد، این كشور همچنین باید مقررات مربوط به ارائه دهندگان خدمات پولی فرامرزی و معاملات نقدی بین‌المللی را تدبیر كند.»
پاكستان پس از برخی همكاری‌ها توانست تا لحن بیانیه‌های FATF، نسبت به خود را تا حدی تعدیل كنده به طوری كه در بیانیه فوریه سال 2014 این سازمان در خصوص پاكستان آمده بود:«پاكستان باید در اجرای خواسته هایی همچون اجرای الزامات قطعنامه 1373 شورای امنیت سازمان ملل جدیت بیشتری از خود نشان دهد، همچنین مقامات این كشور باید گام‌های لازم را برای طی تشریفات قانونیو در راستای تصویب دائمی اصلاحات قانونی مبارزه با تامین مالی تروریسم بردارند.»
پس از انجام اصلاحات مدنظر گروه ویژه، كشور پاكستان، از بیانیه‌های عمومی این نهاد از تاریخ ژوئن 2014، خارج شد؛ هرچند كه همكاری پاكستان با این نهاد، تا به امروز ادامه داشته است.
در نشست گروه ویژه اقدام مالی علیه تروریسم در اسفندماه سال گذشته(1396)، نام پاكستان در فهرست كشورهای حامی تروریسم قرار نگرفت و پاكستان متعهد شد اقدامات بیشتری برای جلوگیری از كمك مالی به تروریست‌ها انجام دهد و سه ماه به اسلام آباد مهلت داده شد تا نشان دهد در مبارزه با تروریسم جدی است.
البته برخی كارشناسان و تحلیل گران سیاسی معتقدند كه آمریكا از FATF به عنوان ابزار فشار علیه كشورها استفاده می‌كند و این سازمان، همانند آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در حال تبدیل به بازیچه در دستان دولتمردان آمریكا است.
بر این اساس، با وجود خروج پاكستان از لیست كشورهای بیانیه عمومی گروه ویژه اقدام مالی، به دلیل آنكه حاضر نشده است از سیاست‌های آمریكا پیروی كند، در خطر بازگشت به لیست حامیان تروریسم قرار دارد.
آساق**6125**