نادر پرور روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا با تبريك عيد سعيد قربان، افزود: گوشت دام ذبح شده را بايد در دماي صفر تا چهار درجه سانتيگراد به مدت 24 ساعت در يخچال قرار داد تا چنانچه عوامل بيماري زا در بدن دام وجود داشته باشد از بين برود.
او تاكيد كرد كه در راستاي حفظ و ارتقاء بهداشت عمومي، مصرف گوشت سالم بهداشتي و جلو گيري از انتقال بيماري هاي مشترك بين انسان و دام، رعايت نكات بهداشتي در ذبح دام هاي قرباني ضروري است.
وي در ادامه در تشريح توصيههاي بهداشتي براي ذبح دامها در راستاي حفظ بهداشت عمومي تاكيد كرد كه در هنگام خريد دام قرباني دقت لازم به عمل آيد و حتما از كارشناسان دامپزشكي مستقر در محل عرضه دام مشورت گرفته شود.
وي با تاكيد بر اينكه حتي المقدور دام هاي قرباني را در كشتارگاه هاي محل اقامت ذبح نمائيد، گفت: كشتار دام در فضاي خارج از كشتارگاه آلودگي هاي زيست محيطي ايجاد مي نمايد و همچنين از نظر رواني كشتار دام در انظار عمومي نا خوشايند بوده و باعث ايجاد مشكلات روحي و رواني به ويژه در كودكان مي شود.
وي همچنين اظهار داشت: كشتار دام در اماكن و معابر عمومي باعث انتقال بيماري هاي مشتركي چون تب مالت، تب خونريزي دهنده كريمه كنگو، سياه زخم و صدها بيماري مشترك ديگر بين انسان و دام مي شود.
پرور افزود: در صورتي كه ذبح دام در كشتارگاه مقدور نمي باشد و در منازل مسكوني اقدام به ذبح دام قرباني مي نماييد با رعايت نكات بهداشتي از دستكش، ماسك و ساير لوازم حفاظت فردي استفاده كنيد.
وي اضافه كرد: پس از ذبح دام قبل از جدا نمودن اندام هايي نظير دل و جگر، ريه، كليه و غدد لنفاوي به منظور اطمينان از سلامت دام ذبح شده از كارشناسان دامپزشكي در خواست نظارت نماييد.
مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه در ادامه گفت: از جمله نكات مورد توجه ذابحان در هنگان ذبح لاشهها، ميتوان به استفاده از دستكش و ماسك، عدم باد كردن لاشهها با دهان و عدم قراردادن چاقو در دهان اشاره نمود.
وي يادآوري كرد شهروندان در آستانه عيد قربان، دام قرباني مورد نياز خود را از مكانهاي تحت نظارت بهداشتي دامپزشكي تهيه نمايند.
وي همچنين افزود:53 اكيپ ناظر بهداشتي و شرعي دامپزشكي استان از ساعت 7صبح تا ساعت 13:30روز عيد سعيد قربان آماده ارائه خدمات رايگان ( بازرسي و معاينه لاشه دام هاي قرباني ) به شهروندان هستند.
وي از شهروندان خواست براي خريداري دام در كرمانشاه به محل هايي كه توسط شهرداري كرمانشاه مشخص شده است، مراجعه كنند.
3033
تاریخ انتشار: ۳۱ مرداد ۱۳۹۷ - ۱۱:۱۲
كرمانشاه- ايرنا- مديركل دامپزشكي استان كرمانشاه با توصيه به اينكه لاشه و اندام هاي دام را پس از ذبح سريعا نبايد مصرف كرد، گفت: گوشت و اندام هاي دام ذبح شده بايد پس از 24ساعت نگهداري در يخچال مصرف شود.