مراسم بزرگداشت بیستمین جشن بزرگ انقلاب، جمعه دوم شهریور، ساعت 20 در تالار ایوان شمس ( ابتدای بزرگ راه كردستان) برگزار شد.
به گزارش ایرنا، منوچهر شاهسواری مدیرعامل خانه سینما در این مراسم با بیان اینكه انكار تاریخ می تواند ما را دچار گرفتاری كند و موجب شود، فراموش كنیم چه بوده و چه شده ایم اظهار كرد: پیشرفت سینمای ایران پس از انقلاب غیرقابل انكار است.درست است كه دردهای گفته و نگفته و مشكلات بسیار داریم اما با انكار پیروزی ها و تاریخ چیزی به دست نمی آید.
در ادامه این مراسم بزرگداشت داریوش اسد زاده برگزار و كلیپی از این بازیگر پیشكسوت پخش شد.
در ادامه سیروس ابراهیمزاده، همایون ارشادی و علی دهكردی از بازیگران سینما برای تجلیل از این هنرمند روی صحنه آمدند.
ابراهیمزاده یادآوری كرد: نباید تصور كنیم كسانی كه بزرگداشتشان برگزار می شود متعلق به گذشته هستند.
وی درباره اسدزاده افزود: 50 سال است افتخار دوستی با این بازیگر را دارم. او یكی از شاخص ترین بازیگران سینمای ایران است و وی تجربیات خود را در برخی كتاب ها نوشته است.
این بازیگر عنوان كرد: همواره شاهد بودم اسدزاده در حال مطالعه و تحقیق بوده و این عادت را از دست نداده است. وی معتقد است اعتلا و جهانی شدن سینمای ما بذری است كه پیشكسوتان كاشته اند از اینرو از حضور داریوش اسدزاده در این جشن بسیار خوشحال هستم.
ارشادی هم عنوان كرد: قدیم ها به لاله زار «شانزلیزه ایران» می گفتند و امروز كه در اینجا هستم به یاد دوران طلایی لاله زار افتادم چراكه اسدزاده قدیمیترین بازیگر تئاتر ایران است.
دهكردی هم با بیان اینكه هرچند كه آثار باستانی در ایران مخدوش می شود اما باید به انسان های هنرمند و میراث فرهنگی خود توجه كنیم، عنوان كرد: یكی از میراث های فرهنگی زنده ما داریوش اسدزاده است ، برای آقایان شجریان و مشایخی نیز كه از میراث های سینمای ایران هستند آرزوی سلامتی می كنم. به چهار ستاره امشب سینمای ایران از طرف خودم و انجمن بازیگران تبریك عرض كرده و ادای احترام می كنم.
وی در ادامه پیام انجمن بازیگران را قرائت كرد.
در ادامه داریوش اسدزاده روی صحنه آمد و با ادای احترام به حاضران گفت: كوچك همه شما هستم. بیستمین جشن سینمای ایران را به همه به ویژه به مردم كشورمان تبریك می گویم. سینما را از سال 1312 در 10 سالگی شناختم ، فیلم «دختر لر» را برای اولین بار دیدم .
به یاد دارم وقتی به خانه رفتم از پدرم كه عضو ارتش بود سوالات زیادی پرسیدم.
وی یادآور شد: در سال 1320 كه سینما رونق چندانی نداشت از اینرو وارد حوزه تئاتر شدم.
این بازیگر سینما تاكید كرد: به یاد دارم در فیلمی با مرحوم انتظامی كار كردم. این اثر یكی از 130 اثری است كه بازی كردم.
اسدزاده ادامه داد:همه هنرمندان فعال در سینما عاشق این هنر هستند. تمام آنهایی كه وارد كار هنر می شوند باید بدانند عاشق هستند. همه گرفتار عشق سینما و هنر بوده و چنان آلوده می شوند كه تا آخر عمر گرفتارند.
در ادامه تندیس خانه سینما به داریوش اسدزاده اهدا شد.
در ادامه این مراسم از داریوش مهرجویی تقدیر شد و جمعی از اهالی سینما درباره این كارگردان سینما صحبت هایی را مطرح كردند.
محسن امیریوسفی رئیس كانون كارگردانان با اشاره به قاچاق و توقیف فیلم سنتوری از آثار مهرجویی اظهار كرد: چطور در برابر این فاجعه سكوت كردیم؟ چه می شود در همه این سال ها خانه نشینی ناصر تقوایی را دیدیم و دم نزدیم. دیدیم بهرام بیضایی ترك وطن كرد و حرفی نزدیم.
وی با اشاره به آغاز موج نو در سینمای ایران در دهه 40 یادآور شد: ما وامدار این نوع سینما هستیم و در این میان نام داریوش مهرجویی می درخشد.
رئیس كانون كارگردانان خانه سینما عنوان كرد: مهرجویی در 50 سال فعالیت، خالق ماندگارترین شخصیت ها و استاد شناسایی استعدادها در سینما است. وی در اقتباس نیز آثار ماندگاری را ثبت كرد.
فریدون جیرانی، رسول صدر عاملی، همایون اسعدیان و رضا درمیشیان نیز صحبت هایی را درباره مهرجویی مطرح كرده و از وی به عنوان آغازگر سینمای نوین یاد كردند.
مهرجویی نیز در این مراسم اظهار كرد: بازگشت به سینمای گذشته و مرور آن با توجه به بلوای فقر كیفیتی، كار درست و شریفی است.
وی با ادای احترام به مرحوم عزت الله انتظامی تاكید كرد: گوهر گرانبهایی را از دست دادیم.
در ادامه این مراسم بزرگداشت سید مهدی شجاعی نویسنده برگزار شد.
احمد مسجدجامعی با اشاره به جایگاه جشن خانه سینما یادآور شد: برخی 20 سال پیش فكر می كردند این جشن رقیب جشنواره فجر است اما در ادامه فهمیدیم هریك از این دو رویداد جایگاه خود را دارد.
وی ادامه داد: سید مهدی شجاعی از نویسندگان خوب است و امیدوارم نوشته های بیشتری را از وی ببینیم.
مجید مجیدی نیز با اشاره به سهم شجاعی در آثارش تاكید كرد كه وی نقشی مهم در حوزه ادبیات و شعر دارد.
شجاعی در ادامه با حضور روی سن گفت: مال باخته را می شود از زمین بلند كرد اما جامعه آمال باخته را نمی شود و نگرانم چراكه ترمیم جامعه آمال باخته چندسال طول می كشد .
وی ادامه داد: با افزایش دانش مردم می توان جلوی عوام فریبی را گرفت و نخبگان باید در این راه پیش قدم شوند.
در ادامه تندیس شجاعی به وی اهدا شد.
پخش تصاویری از مرحوم عزت الله انتظامی پایان بخش این مراسم بود.
در ادامه تندیس خانه سینما به داریوش اسدزاده اهدا شد.
در بخش بزرگداشت ابوالحسن تهامی هنرمند عرصه دوبله ابتدا كلیپی از این هنرمند پخش شد و سپس از چنگیز جلیلوند، ناصر ممدوح، محمد تهامی نژاد و مرتضی رزاق كریمی تندیس وی را اهدا كردند.
ابوالحسن تهامی در این مراسم اظهار كرد: نژاد بهره ببرند.
سپس ابوالحسن تهامی نژاد روی صحنه آمد و بیان كرد: امروز ایران را با سینما می شناسند و پیشتر فرش نماد ایران بود.
وی ادامه داد: افتخار می كنم جزئی از سینما هستم.
سپس تندیس خانه سینما به این هنرمند عرصه دوبله اهدا شد.
شبك**6116 ** 1908
تاریخ انتشار: ۳ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۱:۱۱
تهران - ایرنا - مدیر عامل خانه سینما در مراسم بزرگداشت بیستمین جشن بزرگ سینمای ایران گفت به رغم برخی كاستی ها ، پیشرفت سینما پس از پیروزی انقلاب اسلامی قابل انكار نیست.