به گزارش ایرنا، محمود سیجانی روز یكشنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید درسالن امام رضا(ع) فرمانداری قم،افزود:به منظور تسریع درپرداخت تسهیلات به واحدهای صنعتی، معدنی،كشاورزی و گردشگری مورد نیاز، جلسه ستاد بررسی این درخواست ها به صورت هفتگی در استان تشكیل می شود.
وی با اشاره به نظارت های صورت گرفته بر واحدهای تولیدی دریافت كننده تسهیلات در استان گفت: از ابتدای امسال تاكنون بر اساس بازدید از 97 طرح دریافت كننده تسهیلات رونق تولید در قم با پرداخت یكهزار و 806 میلیارد ریال تسهیلات به این واحدهای تولیدی پنج هزار و 151 شغل در قم تثبیت و 294 شغل جدید ایجاد شده است.
وی با اشاره به بازگشایی سامانه بهین یاب و آغاز ثبت نام از متقاضیان دریافت تسهیلات تولید گفت: تسهیلات رونق تولید در قالب طرح های نیمه تمام، ایجاد نقدینگی و گردش مالی، بازسازی و نوسازی ماشین آلات برای واحدهای صنعتی، معدنی ، كشاورزی و گردشگری است.
سیجانی با تاكید بر ضرورت اطلاع رسانی برای ثبت نام متقاضیان دریافت تسهیلات رونق تولید برای ثبت نام در سامانه بهین یاب، افزود: این سامانه با حدود دو ماه تاخیر بازگشایی شده و احتمالا تا دی ماه نیز آماده ثبت نام از متقاضیان باشد ولی به دلیل زمان بر بودن تكمیل و بررسی پرونده ها ضروری است كه هر چه سریعتر متقاضیان این تسهیلات در این سامانه ثبت نام كنند.
وی افزود: سال گذشته 300 هزار میلیارد ریال در قالب پنج بسته تولید و رونق اشتغال به كل كشور تخصیص یافته كه برای امسال نیز این میزان تسهیلات در نظر گرفته شده كه از كل منبع تخصیصی برای رونق تسهیل در كشور، 9 هزار میلیارد سهم استان قم است.
سیجانی با اشاره به دستورالعمل تامین مالی كارگاه ها و بنگاه های تولیدی صنعتی و معدنی كوچك توسط ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی گفت: تسهیلات رونق تولید به بنگاه های اقتصادی داده می شود كه پیش بینی اشتغال تا 100 نفر و پیشرفت فیزیكی 60 درصد داشته باشند.
وی با بیان اینكه تسهیلات قابل پرداخت بر اساس نیاز واقعی بنگاه های اقتصادی و با تایید كارگروه استانی می باشد اظهار داشت: اولویت اصلی پرداخت تسهیلات به بنگاه هایی است كه دارای مشكلات نقدینگی بوده و از نظر ظرفیت تولید، دانش فنی وتوان مدریتی و بازاریابی مشكلی نداشته و با دریافت این تسهیلات قادر به راه اندازی سریع، نوسازی لازم و ایجاد اشتغال باشند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: تامین اعتبارات رونق تسهیل به منظور نوسازی ماشین آلات واحدهای صنعتی و تولیدی برای افزایش كیفیت تولیدات و كاهش هزینه های مصرف انرژی، تامین تسهیلات مورد نیاز جهت بازسازی و نوسازی بنگاه های اقتصادی و صنف های تولیدی پرداخت می شود.
** افتتاح دو واحد صنعتی جدید و جشن تولید 4 هزار تن فولاد در هفته دولت
سیجانی، در ادامه با بیان اینكه در هفته دولت امسال دو طرح صنعتی در قم افتتاح و جشن تولید ظرفیت 100 درصدی كارخانه تولید كارخانه فولاد غرب آسیا نیز برگزار می شود، گفت: تولید شیرآلات نفت و گاز با سرمایه 150 میلیارد ریال و تولید شیشه ضد گلوله با سرمایه 20 میلیارد ریال از جمله طرح هایی است كه در هفته دولت در قم به بهره بردرای می رسد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم، ادامه داد: كارخانه فولاد غرب آسیا كه در وضعیت نامناسب ظرفیت تولید اسمی آن به حدود پنج درصد رسیده بود با پیگیری های انجام شده ظرفیت تولید این كارخانه امروز به 100 درصد ظرفیت اسمی خود افزایش یافته كه در هفته جاری جشن تولید 40 هزار تنی این كارخانه برگزار می شود.
** رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت نیز در این جلسه حیات واحدهای تولید را منوط به مواد اولیه دانست و گفت: درقم مواد به اندازه كافی است ولی نیاز به همفكری و همدلی واحدهای پایین دستی استان به واحدهای تولید كننده مواد اولیه شیمیایی هستند تا واحدهای پایین دست به مواد اولیه مورد نیاز خود دست پیدا كنند.
ابوالفضل فراهانی، با بیان اینكه كمبود مصنوعی در مواد اولیه مورد نیاز واحدهای تولیدی موجب بر هم خوردن تمام چرخه تولیدی می شود گفت: به منظور تامین مواد اولیه واحدهای مورد نیاز استان، در روزهای گذشته 100 تن مواد شیمیایی اولیه مورد نیاز 300 واحد تولید كفش قم با قیمت مناسب و مصوب توزیع شده است
** مدیریت روابط كار اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی استان قم نیز در این جلسه گفت: با بررسی های اداره كل تعاون، كار و رفاه اجتماعی 11 واحد تولیدی كه دچار كاهش تولید و تعدیل نیرو شده اند شناسایی شده است.
ابوالقاسم معمار مقدم اظهار داشت: كمبود تسهیلات و نقدینگی، مشكل مالیاتی، مجوز فعالیت، قیمت گذاری در بازار، مطالبات از دستگاه های تولیدی و مشكلات ارزی در ترخیص كالا مهمترین مشكلات این واحدها بوده است كه برای رفع این مشكلات مصوباتی برای اجرا به دستكاه های مختلف ارجاع شده است.
در این جلسه مقرر شد تا بانك های استان تا زمان از ابلاغ قوانین جدید پرداخت تسهیلات از هرگونه اعمال قانونی در طرح های كشاورزی امتناع كنند.
همچنین دراین جلسه مشكلات و موانع تولید پنج واحد تولیدی در استان بررسی و راهكار حل آن مورد ارزیابی قرار گرفت.
7404/ 6133/
تاریخ انتشار: ۴ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۳۱
قم – ایرنا – رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت قم گفت: مهمترین مشكل واحدهای صنعتی این استان كمبود نقدینگی می باشد كه باید نسبت به حل آن اقدام كرد.