تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۰۱

همدان- ایرنا- انتخاب همدان به عنوان پایتخت گردشگری كشورهای آسیایی در سال 2018 نقطه عطفی در تاریخ گردشگری ایران است تا با استفاده از ظرفیت صنعت گردشگری به عنوان سومین صنعت درآمدزای جهان، اقتصاد استانی و ملی را توسعه دهد.

به گزارش ایرنا، ویژگی های تاریخی، طبیعی، تمدنی و گردشگری همدان باعث شد تا سال گذشته این شهر، در اجلاس وزیران گردشگری كشورهای عضو مجمع گفتگوهای آسیایی (ACD) در شهر 'سیم ریپ' كشور كامبوج به عنوان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 انتخاب شود.
اكنون دومین اجلاس وزیران گردشگری كشورهای عضو مجمع گفت و گوهای آسیایی موسوم به 'ACD' (اتحادیه همكاری های آسیایی) امروز دوشنبه پنجم شهریور ماه در همدان آغاز شد.
این اجلاس از چهار بخش شامل نشست كارشناسان ارشد، نشست وزرای گردشگری، تور بازدیدهای فنی و نیز كنفرانس گردشگری پایدار و شهرهای تاریخی تشكیل شده كه متناسب با موضوع، نمایندگانی از سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری در این رویداد شركت می كنند.
توسعه محصولات و تقویت همكاری های قاره ‌ای در صنعت گردشگری و نیز راهكارهای تبادل اطلاعات حوزه گردشگری كشورهای آسیایی در سطح بین ‌الملل نیز از سوی مدیر اجرایی اتحادیه سفر آسیا و اقیانوسیه (PATA) و نماینده دبیر كل سازمان جهانی گردشگری (UNWTO) از جمله رهاوردهای این میزبانی است.
معرفی بیشتر همدان به گردشگران یكی از اهداف انتخاب این شهر به عنوان پایتخت گردشگری آسیا محسوب می شود اما حضور گردشگران نیازمند تامین زیرساخت هایی برای اقامت آنان است.
شاید تا چند سال پیش تعداد هتل های همدان كمتر از انگشتان یك دست بود اما حالا به واسطه این 2 رویداد بین‌المللی مهم، انقلاب هتل سازی در همدان سرعت بیشتری گرفته و همزمان با این رویداد سه هتل در استان افتتاح می شود و چند هتل دیگر نیز در حال احداث است و سال گذشته نیز 2 هتل در همدان به بهره برداری رسید.
ساخت اقامتگاه های گردشگری با درجه های مختلف برای اقشار و سلایق متفاوت، مدت است كه جلب نظر كرده است به طوری كه امسال 22 خانه بوم گردی در همدان ایجاد شد و تعداد آن به عدد 23 رسید.
از سوی دیگر به گفته كارشناسان حضور گردشگران می تواند موجب توسعه اقتصادی استان شود و حضور گردشگران داخلی و خارجی به طور حتم در ایجاد فرصت اشتغال موثر است و با توجه به ارزش بالای نرخ ارز، حضور گردشگران خارجی می تواند بخشی از اقتصاد استان را توسعه بخشد.
همدان كه شهری صنعتی محسوب نمی شود، می تواند با میزبانی اینچنین رویدادی و با توسعه صنعت توریسم موفق باشد، چرا كه كمتر شهری در كشور وجود دارد كه از لحاظ جاذبه تاریخی، تمدنی و طبیعی (همچون غار علیصدر) ویژگی های همدان را داشته باشد.
اقدامات مجمع گفت و گوی آسیایی در 2 محور گفت و گوها و طرح ‌ها انجام می‌شود كه در محور گفت و گوها یك نشست سالانه وزرای مرتبط ACD انجام می شود تا در پیشرفت های سازمان و مسایل منطقه ای و وحدت كشورهای آسیایی مورد بحث قرار گیرد.
درمحور طرح‌ها نیز 20 حوزه از جمله كشاورزی، انرژی، بیوتكنولوژی، گردشگری، فناوری اطلاعات، الكتروتكنیك و مالی وجود دارد.

** همدان میزبان مهمانان خارجی از 33 كشور آسیایی
مدیر كل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان می گوید: مهمانان خارجی از 33 كشور آسیایی برای شركت در این رویداد بین المللی وارد استان شده و امروز افتتاحیه این اجلاس برگزار می شود.
علی مالمیر با اشاره به اینكه سازمان میراث فرهنگی و همه مسئولان و دست اندركاران حوزه گردشگری آماده میزبانی این رویداد هستند افزود: در مراسم افتتاحیه این رویداد علاوه بر مهمانان خارجی، اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهور نیز حضور دارد.
وی با اشاره به اینكه در طول مدت حضور مهمانان در همدان پنل های تخصصی برگزار می شود ادامه داد: در روز دوم اجلاس 2 پنل تخصصی برگزار و در كنار آن برنامه بازدیدهای گردشگری در قالب تور انجام می شود.
مالمیر تاكید كرد: در حاشیه این اجلاس 2 كمیته فنی گردشگری 'ایران – عراق' و 'ایران – افغانستان' نیز تشكیل می شود.
وی با اشاره به حضور رسانه ‌های داخلی و خارجی برای پوشش اخبار رویداد گردشگری 'همدان 2018' گفت: 25 درصد از فضای سالن مراسم به رسانه‌ها اختصاص یافته و در كنار خبرنگاران رسانه های استان، حدود 50 خبرنگار از رسانه‌های تهران در این برنامه حاضر می شوند.
مالمیر با اشاره به یكم شهریور روز بزرگداشت حكیم هزاره ها نیز گفت: در روز دوم این رویداد ادای احترام به مقام بوعلی سینا پیش بینی شده و بازدید از شهر جهانی لالجین و برگزاری كارگاه های آموزشی سفال، در برنامه قرار دارد.
وی با بیان اینكه مهمانان حاضر در همدان دیدارهایی با استاندار همدان و رئیس سازمان میراث فرهنگی دارند گفت: برنامه بازدید مهمانان از شهرستانهای استان همدان نیز در دستور كار است.

** افتتاح سه هتل همزمان
به گفته استاندار همدان، همزمان با این رویداد و حضور اسحاق جهانگیری معاون اول رئیس جمهوری در همدان، سه هتل بهره برداری می شود.
محمد ناصر نیكبخت گفت: هتل های 'امیران2' و 'كتیبه' در همدان و هتل'فاران' در تویسركان طرح شاخص گردشگری هستند كه همزمان با این رویداد همدان 2018 و هفته دولت افتتاح می شود.

** ایجاد شبكه مشترك بازاریابی گردشگری میان اعضای ACD
رئیس اتاق بازرگانی استان همدان با اشاره به رهاورد رویداد 2018 افزود: حضور مهمانان خارجی موجب معرفی ظرفیت های غنی گردشگری استان در عرصه بین المللی می شود.
علی اصغر زبردست با اشاره به اینكه اولین نشست ACD در بنگلادش گفت: ایجاد شبكه مشترك بازاریابی گردشگری میان كشور‌های ACD و بازاریابی و ارتقا ظرفیت و مدیریت مقاصد و تسهیلات برای سفر آسان و اجرای برنامه سفر‌های تلفیقی و تركیبی از موضوعات پیش بینی شده برای اجلاس دوم در همدان است.
وی اهداف اصلی این اجلاس را ارتقا همگرایی بین كشور‌های آسیایی دانست و افزود: سازمان میراث فرهنگی استان متولی برگزاری این رویداد است كه در سال 2018 همدان به عنوان پایتخت كشور‌های آسیایی انتخاب شده است.
وی افزایش نقش آسیا برای تاثیر گذاری در معاملات جهانی و تبدیل آسیا به یك شركت توانمند و همچنین گسترش بازار تجاری و مالی در منطقه آسیا را از مهمترین اهداف اجلاس ACD دانست و گفت: احیای جاده ابریشم به صورت بین المللی و همكاری نزدیك و كامل بین سرمایه گذاران برای بهره برداری از سود مشترك از دیگر اهداف این اجلاس است.
زبردست با بیان اینكه 'توریسم جاده ابریشم' به عنوان وسیله ای برای پرورش صلح و مفهومی فرهنگی تلقی می‌شود خاطر نشان كرد: توریسم باعث بهبود فرهنگ و مدیریت محیط زیستی می‌شود و گفت و گوی تمدن‌های آسیایی و حفاظت از میراث فرهنگی می تواند تاثیر مثبتی در وضعیت فعلی آسیا داشته باشد.

** برگزاری سه پنل تخصصی گردشگری
مسئول دبیرخانه همدان 2018 از برگزاری سه پنل تخصصی گردشگری همزمان با میزبانی همدان از كنفرانس بین المللی همدان 2018 خبر داد.
علی خاكسار گفت: نخستین پنل تخصصی بعد ازظهر روز دوشنبه پنجم شهریور پس از مراسم افتتاحیه و با عنوان 'تطبیق معیارهای شهر خلاق با شهر همدان' برگزار می شود.
وی با اشاره به اینكه پنل دوم از ساعت 9 تا 11:30 روز سه شنبه ششم شهریور برگزار می شود گفت: موضوع این پنل 'تجارب گردشگری جوامع محلی به عنوان جزء جدایی ناپذیر گردشگری' است.
خاكسار موضوع سومین پنل تخصصی را 'مشاركت های گردشگری در بین مجمع گفتگوی آسیایی' اعلام كرد و افزود: این پنل نیز صبح روز سه شنبه ششم شهریور از ساعت 11:30 تا 13 برگزار می شود.
مسئول دبیرخانه همدان 2018 با اشاره به اینكه پنل های تخصصی هر سه در محل هتل باباطاهر همدان برگزار می شود گفت: این پنل ها هر كدام، یك گرداننده از پیشكسوتان علمی گردشگری دارد و علاوه بر این، چهار استاد سخنران نیز در نشست ها سخنرانی می كنند كه از اساتید برجسته كشور در دانشگاه علامه طباطبایی و بهشتی هستند.
خاكسار عنوان كرد: شركت كنندگان و مخاطبین این پنل ها، شامل فعالان عرصه گردشگری، راهنمایان تور، كارشناسان حوزه گردشگری، مهمانان داخلی و خارجی، مدیران دفاتر مسافرتی هستند.
گفتنی است، همدان علاوه بر میزبانی این كنفرانس در سال 2018 ، میزبانی 500 عضو از بیش از 150 كشور وابسته به سازمان جهانی گردشگری است كه زمینه ساز رونق گردشگری خارجی و نقطه عطفی در معرفی ظرفیت‌ های گردشگری استان همدان در عرصه جهانی و ارتقای صنعت گردشگری این استان باشد.
در حال‌ حاضر اعضای وابسته سازمان جهانی گردشگری 493 عضو هستند كه جمهوری اسلامی ایران نیز 12 عضو دارد كه شركت سیاحتی علیصدر یكی از این اعضا است كه توانست برای تصاحب امتیاز میزبانی از اجلاس جهانی جهانگردی در همدان نقش تاثیر گذاری را ایفا كند.
سازمان گفت و گوی همكاری آسیایی ACD یك سازمان دولتی بین‌المللی است كه در ژوئن 2002 پایه گذاری شده و ایده اصلی تاسیس آن نخستین بار توسط نخست وزیر تایلند ارائه شد و هدف اصلی اش توسعه همكاری بین المللی در قاره آسیا و ادغام سازمان‌هایی از قبیل اتحادیه اقتصادی اوراسیا، شورای همكاری كشورهای عرب خلیج فارس، انجمن ملل آسیایی جنوب شرقی و اتحادیه همكاری های منطقه ای جنوب آسیا بوده است.
در حال حاضر 34 كشور آسیایی در این مجمع كه فراگیرترین تشكیلات فرا منطقه‌ای شناخته می‌شود، عضو هستند.
از جمله اعضای آن می توان به ایران، تركیه، ژاپن، تایلند، بنگلادش، نپال، سریلانكا، هند، ویتنام و چین اشاره كرد.
استان همدان از 5 تا 7 شهریور ماه امسال میزبان كنفرانس بین المللی همدان پایتخت گردشگری آسیا در سال 2018 و از 21 تا 23 آبان ماه سال جاری میزبان نشست بین المللی اعضای سازمان جهانی گردشگری(UNWTO ) است.
9904/2087/2090