بغداد - ایرنا - یك مقام الحشد الشعبی با رد سیاسی بودن جابجایی اخیر این نیرو در مناطق آزاد شده ازداعش در شمال عراق گفت عقب نشینی و ترك این مناطق در كار نبوده و جابجایی ها نیز تاكتیكی بوده و دلیل سیاسی ندارد.

به گزارش ایرنا، 'علی الحسینی' سخنگوی فرمانده محور شمال در سازمان الحشد الشعبی روز دوشنبه در واكنش به برخی اظهارنظرها در این خصوص، هر گونه بعد سیاسی تحركات جدید و جابجایی نیرو در برخی قسمت های غرب موصل را رد كرد و گفت: نیروهای ارتش و الحشد در نقاط مرزی به جابجایی در مواضع یكدیگر اقدام كردند، ماموریت الحشد حفظ مناطق آزاد شده و تسلط بر آن است و به همین منظور در خط پشتیبان مواضع ارتش مستقر شده است.
'حیدر العبادی' نخست وزیر و فرمانده كل نیروهای مسلح عراق روز جمعه ضمن هشدار نسبت به سیاسی شدن این نیرو گفته بود: خروج نیروهای الحشد الشعبی از مقرهای شهری خود به یكباره و بدون برنامه، مخاطره آمیز است چرا خطر حمله هسته های خفته دوباره داعش به مناطق شهری همچنان وجود دارد.
اكنون الحسینی می گوید كه دستور جابجایی مواضع نیروهای الحشد در شمال عراق، سیاسی نبوده و از سوی فرماندهان میدانی و نه فرماندهی كل نیروهای مسلح صادر شده است.
وی افزود: تغییر مواضع بدلیل بهبود وضعیت امنیتی بوده است چرا كه دیگر نیازی نیست ارتش همچنان در مواضعی بدور از شهرها بویژه محور كركوك - اربیل حضور داشته باشد.
برخی رقبای سیاسی، فرماندهان الحشد را متهم كردند بعنوان امتیاز سیاسی به احزاب و گروههای سیاسی سنی و كرد عراقی برخی مناطق را ترك كرده اند تا در قبال آن این گروهها در تشكیل فراكسیون بزرگ پارلمانی و تشكیل دولت جدید به ائتلاف های همسو با الحشد (الفتح به رهبری هادی العامری و دولت قانون به رهبری نوری المالكی) بپیوندند.
این جبهه سیاسی در رقابت با جبهه دیگری با محوریت (سید مقتدا صدر (ائتلاف سائرون)، سید عمار حكیم (حكمت) و حیدرالعبادی (النصر) است و هر دو بطور همزمان در حال تلاش برای جذب احزاب كردی و سنی برای تكمیل حد نصاب لازم جهت تشكیل فراكسیون بزرگ پارلمان هستند.
درهمین حال خبرگزاری السومریه نیوز روز جمعه در گزارشی به نقل از دفتر العبادی سندی را منتشر كرد كه بر اساس آن نخست وزیر این كشور دستور لغو دو دستور العمل صادر شده از سوی سازمان الحشد الشعبی را داده و بر سیاسی نكردن الحشد الشعبی تاكید كرده است.
این دو دستورالعمل یكی مربوط به لغو حضور الحشد الشعبی در محورهای عملیات غرب و شرق نینوا و بیجی و انتقال نیروهای حاضر در سنجار و دومی شامل حذف یا جابجایی پایگاه های شهری الحشد الشعبی و بیرون بردن آن از محیط شهری بوده است.
در دستور العبادی همچنین بر ضرورت تبعیت از قانون و هر گونه تصمیم گیری بویژه ایجاد یا انحلال های تشكیلاتی در داخل الحشد الشعبی صرفا با فرماندهی كل نیروهای مسلح تاكید شده است.
جدل سیاسی و رسانه ای یك هفته اخیر میان بخشی از فرماندهان الحشد الشعبی و طیف حیدرالعبادی نخست وزیر عراق موجی از نگرانی درباره احتمال تنش و اختلاف بیشتر در جبهه مقاومت عراق ایجاد كرده است بویژه آنكه این كشور هم اكنون در فضای بشدت رقابتی و رایزنی های فشرده برای تشكیل فراكسیون بزرگ و دولت جدید قرار دارد.
خاورم*10*380**