به گزارش روز دوشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري مديكال ساينس، تفاوت هاي آناتومي و عملكردي مغز زنان و مردان نقش مهمي در حالات و حساسيت هاي عاطفي و رواني دارد.
محققان دانشگاه ايالتي نيويورك با بررسي 563 شركت كننده (48 درصد مرد و 52 درصد زن) دريافتند زنان با پيروي از رژيم غذايي متعادل و سالم و رعايت شيوه زندگي سالم مي توانند سلامت عاطفي را تجربه كنند و به بيان ديگر تاثير رژيم غذايي و شيوه زندگي بر سلامت عاطفي زنان بسيار شديدتر از مردان است.
مطالعات قبلي نشان داد رژيم غذايي غني و سالم نقش قابل توجهي بر حجم مغز و تكامل شناختي دارد و مطالعات جديد نشان مي دهد اين عامل در سلامت عاطفي نيز بسيار با اهميت است و زنان را بيشتر تحت تاثير قرار مي دهد.
بر اساس مطالعات قبلي زنان بيشتر تحت تاثير اختلال افسردگي و استرس قرار دارند و اين مطالعه جديد شايد جواب اين واقعيت باشد. تاثير رژيم غذايي بر خلق و خو را نمي توان ناديده گرفت و اهميت به اين موضوع در درمان اختلالات رواني بسيار كارساز است. رژيم غذايي مديترانه اي بهترين گزينه براي افزايش سلامت رواني و عاطفي است.
رژيم مديترانه اي به طور معمول شامل چربي هاي اشباع نشده مانند روغن زيتون، آجيل و آووكادو، همراه با سبزيجاتي مانند كرفس، اسفناج و هويج است.
اين سبزيجات غني از نيتريت و نيترات هستند و تركيب اين دو گروه غذايي باعث تشكيل اسيدهاي چرب نيترو مي شود. در رژيم غذايي مديترانه اي جايي براي گوشت قرمز، غذاهاي فرآوري شده و قندهاي مصنوعي وجود ندارد. استفاده از مقادير زياد ميوه، سبزيجات، روغن زيتون، لوبيا و غلات و محصولات لبني كم چرب در اين رژيم غذايي توصيه شده است.
نتايج اين مطالعه در نشريه Nutritional Neuroscience منتشر شده است.
علمي (6) ** 9259**1440
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۱۰
تهران – ايرنا – مطالعات جديد محققان دانشگاه ايالتي نيويورك نشان مي دهد تاثير رژيم غذايي غني و سالم بر سلامت عاطفي زنان بسيار بيشتر از مردان است.