فرید براتی سده روز دوشنبه در حاشیه افتتاح پروژه 30 واحدی مسكونی انتظار ثمین بهزیستی زنجان در گفت و گو با خبرنگاران افزود: هم اكنون سازمان بهزیستی و وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشكی برای مراكز ترك اعتیاد مجوز لازم را صادر می كنند و در این میان مراكز تحت پوشش وزارت بهداشت را كلینیك های سرپایی تشكل می دهند.
وی اظهار داشت: هم اكنون هفت هزار مركز ترك اعتیاد مجوز دار در كشور فعال است كه از این تعداد یك هزار و 200 واحد به بهزیستی و مابقی به وزارت بهداشت تعلق دارد.
براتی افزود: بر این اساس سه نوع مراكز اقامتی ترك اعتیاد در كشور وجود دارد كه یك هزار و 198 مورد، مراكز ترك اعتیاد میان مدت (كمپ ) هستند.
وی بیان كرد: مراكز اقامتی بلند مدت (اجتماع درمان مدار)، 34 مركز را شامل می شود كه معتادان طی مدت 6 ماه تحت نظر و بازسازی شخصیتی می شوند و كارشناسان مجربی اعم از روانشناس، مددكار و پزشك به آنان خدمات ارائه می دهند.
براتی بابیان اینكه برای این معتادان در این نوع مراكز مدت 6 ماه شبانه روزی درمان های جدی انجام می شود ادامه داد: از سال گذشته 17 مركز مربوط به ماده 16 معتادان متجاهر و بی خانمان نیز طبق قانون برنامه ششم واگذار شده است كه هم اكنون در سطح كشور فعالیت می كنند.
وی بیان كرد: در استان هایی همانند زنجان كه مركز ماده 16 ندارند از مراكز موجود در قالب تبصره 2 ماده 16 استفاده می شود و قاضی می تواند معتاد را به مراكزی مانند كمپ ها ارجاع دهد.
به گفته این مسئول هم اكنون، نزدیك به 620 مركز در زمینه درمان معتادان بی خانمان و معتادان متجاهر همكاری و فعالیت می كنند.
معاون پیشگیری، درمان و اعتیاد سازمان بهزیستی كشور ادامه داد: هنوز مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد در سطح كشور وجود دارند اما تعداد آنها نسبت به سال های گذشته كاهش یافته و با توجه به دستورالعمل دبیر كل ستاد مبارزه با موادمخدر كشور، نیروی انتظامی باید با این مراكز برخورد كند و اگر مردم در این ارتباط شكایاتی دارند می توانند به دادگستری ها، نیروی انتظامی و یا سازمان بهزیستی مراجعه كنند.
وی ابراز كرد: در صورت وصول شكایت قاضی یا دادستان دستور برخورد می دهد و به این نوع مراكز توصیه می شود در مدت یاد شده نسبت به اصلاح امور اقدام كنند.
این مسئول ادامه داد: در هر استانی برای اجرای طرح برخورد با مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد فرصت یك ماهه داده شده كه این مراكز ضمن معرفی خود موظفند با پروتكل ها و آئین نامه های ابلاغی تطبیق یابند و از مزایای آن استفاده كنند.
وی یادآوری كرد: هم اكنون در استان تهران بیش از 100 مركز غیر مجاز ترك اعتیاد وجود دارد و این رقم می تواند در استان البرز بیشتر باشد كه این تعداد در استان ها متفاوت است اما آمار دقیقی از مراكز غیر مجاز ترك اعتیاد در سطح كشور وجود ندارد.
براتی افزود: اعتیاد بیماری و پدیده ای است كه امكان بازگشت فرد معتاد پس از ترك آن نیز وجود دارد و گفته می شود بین 10 درصد تا 20 درصد در حوزه درمان می مانند و بقیه باز می گردند كه باید حمایت های بعدی انجام گیرد.
این مسئول ادامه داد: سازمان بهزیستی طرحی دیگر با عنوان مدیریت موعد برای حمایت های لازم از معتادان رها نشده با هدف حمایت های لازم را اجرا می كند.
وی بیان كرد: این سازمان طرح دیگری با عنوان آماده سازی شغلی معتادان را دارد كه این طرح با همكاری سازمان فنی و حرفه ای و با ارایه مهارت ها و تسهیلات لازم جهت اشتغالزایی معتادان بهبود یافته اجرا می كند.
وی خاطر نشان كرد: سهم اعتبار اشتغال بهزیستی كشور در سال جاری 600 میلیارد تومان است كه بخشی از آن برای تسهیلات معتادان بهبود یافته در نظر گرفته شده است.
وی یادآوری كرد: یكی از اساسی ترین تكالیف سازمان بهزیستی بحث تامین مسكن مددجویان است و در این ارتباط با توجه به شرایط و امكاناتی كه در كشور برای سازمان در نظر گرفته شده و به لحاظ اعتباری كه از سوی سازمان برنامه و بودجه با هماهنگی بنیاد مسكن انقلاب اسلامی وجود دارد، نسبت به اولویت بندی كارها در این بخش اقدام شده است.
این مسئول ادامه داد: به عنوان نمونه در حوزه توانبخشی مددجوی چند معلولی در كشور وجود ندارد كه مسكن برای آنان تامین نشده باشد.
وی بیان كرد: هم اكنون در بهزیستی استانها برای خانوارهای 2 معلول و حتی بخشی از مددجویان حوزه اجتماعی، زنان سرپرست خانوار و حتی معتادان بهبود یافته برنامه ریزی لازم برای تامین مسكن مورد نیازشان انجام شده است.
براتی خاطرنشان كرد: اعتبارات این حوزه محدود بوده و ورود خیرین در موضوع مسكن امری مهم قلمداد می شود و تحقق آن از بسیاری از آسیب ها پیشگیری می كند.
9646/6085
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۱۸
زنجان - ایرنا - معاون پیشگیری، درمان و اعتیاد سازمان بهزیستی كشور گفت: توانمند سازی و جامعه پذیری معتادان بهبود یافته شامل ادامه درمان، اسكان و ایجاد اشتغال برای آنان امسال با راه اندازی این مراكز در 14 استان كشور انجام می شود.