به گزارش ایرنا سیدعباس صالحی روز دوشنبه در بدو ورود به خوی جهت شركت در آیین افتتاحیه همایش بین المللی شمس و مولانا و در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: شمس تبریزی آتشی به جان مولوی زد و آن آتش معنوی همچنان پابرجاست.
وی شركت در همایش شمس تبریزی را یك توفیق عنوان كرد و اضافه كرد: شمس، مرشد و راهنمای مولوی بوده و به دلیل این اهمیت در همه جای جهان شناخته شده است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینكه دولتمردان در هفته دولت جهت آشنایی با مسایل و مشكلات مردم با آنان ارتباط نزدیك تری برقرار می كنند، ادامه داد: در این سفر مشكلات مردم شهرستان های خوی و چایپاره را از زبان مردم خواهم شنید و جهت یافتن راهكار به دولت منتقل خواهم كرد.
به گزارش ایرنا وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی كه ساعتی قبل در فرودگاه خوی مورد استقبال استاندار و جمعی از دولتمردان و اهالی فرهنگ و ادب آذربایجان غربی قرار گرفت، ساعت 16 امروز در جلسه شورای اداری شهرستان چایپاره حضور می یابد و همایش بین المللی شمس و مولانا در خوی نیز در ساعت 21 با حضور وی آغاز می شود.
هفت مهرماه در تقویم كشور به نام روز ملی شمس تبریزی نامگذاری شده است؛ 'شمس الدین محمدبن علی بن ملك داد تبریزی' بنا بر اشاره های تاریخی به احتمال زیاد در سال 582 هجری قمری به دنیا آمد و ملقب به ' شیخ پرّان' و ' زر دوز' بود.
كتاب 'مقالات شمس' شامل مطالب ارزنده ای با موضوع عرفان است؛ این كتاب سوال و جواب های شمس و مولانا و مریدان و منكران آنان را در بر می گیرد و توسط شاگردان وی گردآوری شده است.
كتاب 'تماشای خورشید' نیز كه منتخب پند و اندرزهای شمس تبریزی از 'مقالات شمس' بوده، توسط 'بهنام رجب پور' و 'حسین صبوری' با هدف ترویج افكار متعالی شمس تبریزی در سطح جهانی و معرفی هرچه بیشتر آرامگاه شمس تبریزی از فارسی به انگلیسی ترجمه شده است.
تاریخ وفات شمس تبریزی به علت كمبود اسناد تاریخی مربوط به آن دوره زندگی شمس به روشنی معلوم نیست اما شمس پژوهان آن را بین سال های 645 و 672 هجری قمری ذكر كرده اند.
مولانا جلالالدین محمد بلخی مشهور به مولوی نیز به عنوان شاعر بزرگ قرن هفتم هجری قمری در سال 604 هجری قمری در بلخ زاده شد؛ وی به سبب رنجشی كه بین پدر مولانا با سلطان محمد خوارزمشاه پدید آمده بود از بلخ بیرون آمد و بعد از مدتی سیر و سیاحت به قونیه رفت.
مولوی در سال 672 هجری قمری در قونیه وفات یافت و از آثار او میتوان به مثنوی، دیوان غزلیات یا كلیات شمس، رباعیات، مكتوبات، فیه مافیه و مجالس سبعه اشاره كرد.
به گزارش ایرنا، جشنواره ملی شمس تبریزی همزمان با كنگره بین الملی شمس و مولانا در ششم و هفتم شهریورماه در خوی برگزار می شود.
7129/3072
تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۴۷
ارومیه- ایرنا- وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینكه شمس تبریزی می تواند نقطه اتكایی برای برقراری ارتباط ایران با جهان اسلام باشد، گفت: بارگاه این شخصیت در خوی مهمترین فرصت گردشگری معنوی برای كشور به شمار می رود.