تاریخ انتشار: ۵ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۰۰

تهران - ایرنا - رئیس موسسه غدیر شناسی با اشاره به اهمیت و جایگاه غدیر و ولایت فقیه،گفت: متاسفانه بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی آنچنان كه باید و شاید نتوانسته ایم حق غدیر را ادا كنیم.

به گزارش خبرنگار فرهنگی ایرنا، آیت الله سعید شاه آبادی روز دوشنبه در نشست رسانه ای موسسه غدیر شناسی در محل خبرگزاری تسنیم،گنجانده شدن آموزهای غدیر همراه با ولایت شناسی و امام شناسی در نظام دروس حوزه های علمیه طلاب سراسر كشور را خواستار شد.
شاه آبادی افزود: امروز نیازمند وقت گذاری بیشتر و سرمایه گذاری مالی و معنوی در این مهم ( غدیر) هستیم.
وی درعین حال تاكید كرد: امروز همگان از جمله غدیر دوستان، متولیان و فعالان فرهنگی كشور مسئول ایجاد یك موج معرفتی جدید درباره غدیر در سراسر كشور و سطح بین المللی هستند.
به گفته شاه آبادی «فعالیت های غدیری امروز باید فوق برنامه های دیگر قرار گیرد».
رئیس موسسه غدیر شناسی به اهمیت، جایگاه و ابعاد مختلف موضوع غدیر اشاره و تاكید كرد: باید بالاتر از حماسه ای كه در عاشورا، تاسوعا، اربعین و نیمه شعبان برپا می شود در موضوع غدیر رقم بخورد.

** ثواب و نذر بر غدیر كمتر از عاشورا و تاسوعا نیست
آیت الله شاه آبادی در ادامه سخنان خود همگان را برای خلق حماسه ای دیگر مانند حضور و همراهی در عاشورا، تاسوعای حسینی، برای پای كار آمدن درباره غدیر دعوت كرد و افزود: باید برای غدیر كه از آن به عنوان عید الله الكبر یاد می شود و اینقدر بر جایگاه و اهمیت آن توسط ائمه، احادیث و روایت سفارش شده هم تمایز ارزش قائل شویم.
به گفته وی باید به مردم معرفی و تبیین شود كه ثواب غدیر نیز نه تنها كمتر از نذر به عاشورا و تاسوعا و نیمه شعبان نیست بلكه ثوابی مضاعف هم دارد.
رئیس موسسه غدیرشناسی تاكید كرد: چرا باید چند ماه مانده به محرم پیامها، حركت ها و اقدامات آن معلوم باشد اما در مورد غدیر فقط مختص به یك دهه شود و سپس پرونده آن بسته و تا سال آینده به بایگانی سپرده شود. وی از همه روحانیون، طلاب، مبلغان، محققان، پژوهشگران و...خواست براساس روایت و احادیث و تاكید ائمه اطهار(ع) فلسفه وجودی غدیر را از زوایای مختلف برای مردم معرفی و تبیین كنند.
به گفته وی مردم باید بدانند كه ایام غدیر و نذر برغدیر چه میزان اجر و مزد و ثواب را بهمراه دارد تا همانگونه كه عنایت خود را در قالب نذورات درمورد عاشورا و تاسوعا ادا می كنند نسبت به غدیركه این همه سفارش شده نیزمشابه بلكه بیشتر عمل كنند.

** غدیر شناسی به دروس حوزه علمیه افزوده شود
به گفته رئیس موسسه غدیر شناسی اینگونه كم كاری ها نشانگر این است كه غدیر مظلوم واقع شده و هنوز بعد از گذشت 40 سال از پیروزی انقلاب اسلامی ایران نتوانسته ایم حق مسلم غدیر را در جامعه خود و سطح بین المللی ادا كنیم.
این مدرس حوزه و دانشگاه با اشاره به اینكه امروز بعد از گذشت چهل سال از انقلاب اسلامی باید بررسی كنیم چه میزان طلاب ما قادر هستند به شبهات و سوالات مردم و افراد در مورد غدیر پاسخگو باشند، پیشنهاد كرد: دوره های غدیر شناسی، امام شناسی، ولایت شناسی، آموزه های غدیر و ولایت فقیه در حوزه های علمیه سراسر كشور در نظام درسی طلاب گنجانده شود.
وی درعین حال تاكید كرد: طلاب ما باید در كنار كارهای فكری، تبلیغی و ترویجی بتوانند پاسخگوی شبهات و سوالات مردم درباره موضوعات مختلف از جمله غدیر باشند.

** موضوع غدیر محدود به یك دهه نشود
آیت الله شاه آبادی تاكید كرد: اینكه می گوئیم درمورد غدیر كم كاری كرده و حق مطلب را ادا نكرده ایم درصدد نیستیم كه موفقیت ها و دستاوردهای دوره چهل ساله انقلاب را نادیده بگیریم اما معتقد هستیم كه نقاط قوت و ضعف باید در كنارهم بیان شود.
وی با تاكید براین نكته كه موضوع كار و تلاش و فعالیت برای غدیر نباید محدود به یك دهه و چند روز بشود، اضافه كرد: موضوع غدیر شناسی یك اتفاق و محدود به دهه ولایت نیست بلكه باید در طول سال بر این مهم اهمیت قائل شویم و همواره آن را مدنظر داشته و در جامعه موضوع غدیر را نهادینه كنیم.

** غدیر یك الگو و نقشه راه از طرف خداوند است
رئیس موسسه غدیر شناسی غدیر را یك الگو و نقشه راه از طرف خداوند متعال برای راهنمایی و هدایت انسانها برشمرد و گفت: پیام آن اصلاح دنیا و آخرت است.
آیت الله شاه آبادی درادامه غدیر را جزئی از دین و اصل توحید دانست و گفت: غدیر درعالم زمین برای تحقق توحید روی آن بوجود آمده است از این رو از غدیر باید طوری صحبت شود تا وحدت آفرینی را همراه خود داشته باشد.

** آموزش 12هزار شیعه و سنی توسط موسسه غدیر شناسی
رئیس موسسه غدیر شناسی در بخش دیگری از سخنان خود به فعالیت ها و اقدامات این موسسه در مورد غدیر اشاره كرد و گفت: با كمترین امكانات، بدون دریافت هیچگونه بودجه و كمكی از كشور، تاكنون بیش از 12 هزار شیعه و سنی را به كلاس های غدیر شناسی آورده و آموزش داده ایم.
آیت الله شاه آبادی تاكید كرد: در همه جا گفته و اعلام كرده ایم كه این موسسه آمادگی همه گونه همكاری بدون تعلق و بیان اسم ورسم را برای معرفی و تبیین موضوع غدیر را دارد و از همین جا دست یاری را بسوی همگان دراز می كنیم.
وی از مردم عزیز ایران اسلامی به ویژه خیرین همیشه در صحنه و یاری رسان كشور درخواست كرد برای همیاری و مساعدت برای هرچه بهتر معرفی و تبیین شدن موضوع غدیر به كمك این موسسه بیایند و هركس به هرمیزان و اندازه ای كه توان دارد به میدان بیاید.
آیت الله شاه آبادی تاكید كرد: همانگونه كه قبلا نیزا شاره شد ثواب، نذر و عنایت برای غدیر كمتر از عاشورا و تاسوعا و نیمه شعبان نیست بلكه ثوابی مضاعف هم دارد.

**راه اندازی 110 كلاس غدیر شناسی در تهران
رئیس موسسه غدیرشناسی از راه اندازی 110كلاس غدیر شناسی در110 نقطه شهر تهران تا مهرماه 97 خبر داد و گفت: با همكاری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همچنین كارگاه‌های مخصوص ترویج نهج‌البلاغه در زاهدان و زابل راه‌اندازی شده است از این رو معتقد هستیم حركت‌های غدیرشناسی در طول سال به شكل آموزشی باید ادامه پیدا كند.
آیت الله شاه آبادی بزرگترین اسلحه غدیر شناسی را در جهان امروز عشق به غدیر عنوان كرد و گفت: بر این باوریم كه با غدیر می‌توانیم به تمام سوالات و شبهات پاسخ بدهیم چرا كه رمز پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی حضور مردم در صحنه و همراه و همیار نظام و انقلاب و رهبر بود.

** با غدیر شناسی به جنگ نرم دشمنان پایان می دهیم
این استاد حوزه و دانشگاه تاكید كرد: امروز نیز دشمنان ما، جبهه جنگ نرم و اقتصادی را علیه ما آغاز كرده اند لذا اگرجریان غدیرشناسی در كشور منحصر به ایام امامت و ولایت نشود ما می‌توانیم در تمام طول سال در مقابل این جنگ نرم بایستیم.
آیت الله شاه آبادی تصریح كرد: موسسه غدیرشناسی تمام هدفش این است كه مردم اعم از شیعه و سنی وارد میدان شده با با همزبانی وهمیاری هم وحدت آفرینی كنند.

** یكهزار پیاگاه غدیر شناسی تا سال 98 راه اندازی می شود
رئیس موسسه غدیرشناسی با تأكید بر این موضوع كه تمام هدف ما در این موسسه این است كه مردم بتوانند حداقل پاسخگوی 10 درصد از سوالات و شبهاتی كه در رابطه با موضوع غدیر مطرح می‌شود را پاسخ بدهند، تصریح كرد: درصدد هستیم از غدیر سال 97 تا 98 یك هزار پایگاه غدیرشناسی در كشور تأسیس شود.
وی از فعالان فرهنگی، مساجد، كانون‌های تبلیغی و هنری، كانون‌های فرهنگی و هنری مساجد و بسیج خواست كه برای تشكیل پایگاه‌های غدیرشناسی با این موسسه همكاری داشته باشند و در این باره افزود: اگر هر فردی حداقل روزی 20 دقیقه از وقت خود را وقف حضرت علی (ع) و فلسفه غدیر كند در مجموع هفته‌ای دو ساعت را به شناخت علی(ع) و غدیر پرداخته است.

** غدیر یاوران آمادگی خود را به موسسه پیامك كنند
آیت الله شاه‌آبادی گفت: همه افرادی كه استعداد و توانایی در هر موضوعی برای كمك و یاری رساندن به موضوع غدیر شناسی دارند می توانند عدد 110 را به سامانه پیامكی 30001904 ارسال كنند.
به گفته وی هر شخصی با هر میزان توانایی و كمكی می‌تواند با هر نیتی در این نذر شركت كند از این رو بعد از ثبت نام پایگاه غدیرشناسی نیز آن‌ها را ساماندهی می‌كند.
وی ابراز امیدواری كرد: تا سال آینده بتوانیم تعداد زیادی از افراد جامعه را در این حركت دخیل كنیم تا موضوع غدیر را از دهه به طول سال ببریم.
رئیس موسسه غدیر شناسی از همگان خواست چنانچه در زمینه های در اختیار قرار دادن مكانی اعم از حسینیه ، اتاق و... توانایی دارند عدد 1000 را به همان سامانه پیامكی ارسال كنند تا اعضای شركت‌كننده در این پویش از مكان‌های مذهبی استفاده كنند و فعالیت‌های غدیرشناسی در آنجا صورت بگیرد.

** جشنواره هنری مباهله درمراحل پایانی
آیت الله شاه‌آبادی در ادامه با انتقاد دوستانه از بنیاد بین‌المللی غدیر، اظهارداشت: از این بزرگواران كه مورد حمایت دولت و خیرین هستند می‌خواهیم كه فقط برنامه‌هایشان را به این دهه مختص نكنند بلكه در طول سال كارهای اساسی و بنیادی را در رابطه با فعالیت‌های غدیرشناسی داشته باشند.
آیت الله شاه آبادی در بخشی دیگر از سخنانش به داستان مباهله كه یك هفته بعد از غدیر است اشاره كرد و گفت این ماجرا یكی از مباحث مورد تأكید تشیع است.
وی در این باره به برگزاری مسابقه مباهله از سوی این موسسه اشاره كرد و افزود: داوری مسابقه مباهله كه در موضوعات نقاشی، داستان‌نویسی، وبلاگ‌نویسی، فیلم كوتاه و...انجام گرفته لذا امیدواریم خیرین نیز به این موسسه بپیوندند تا بتوانیم در قالب هنر كارهای فرهنگی را در موسسه غدیرشناسی داشته باشیم.
وی از برگزاری اختتامیه جشنواره فرهنگی هنری مباهله در مشهد مقدس خبر داد و گفت: این جشنواره كه با محورهای مباهله سند حقانیت دین اسلام و اهل بیت(ع)، مقدمه‌ای بر واقعه غدیر خم، مباهله و ابعاد تاریخی آن به شمار می رود.

** راه اندازی نهج البلاغه شناسی در دستور كار است
رئیس مؤسسه غدیرشناسی در ادامه برگزاری دوره‌های نهج‌البلاغه در سراسر كشور را از دیگر برنامه‌های این مؤسسه معرفی كرد و گفت: از مهر ماه امسال قصد داریم كارگاه مخصوص نهج‌البلاغه را در شهرهای زاهدان و زابل برگزار كنیم.
آیت الله شاه آبادی در ادامه تاكید كرد: براین باوریم هركه غدیر و ولایت دارد در واقع قدرتمندترین و سرمایه دارترین افراد روی زمین خواهد بود چراكه امروز دشمنان غدیر بیشتر از دوستان غدیر به قدرت و عظمت آن پی برده اند.
وی در عین حال تصریح كرد: امروز همچنین بزرگترین اسلحه و قدرت مردم ما اعتقاد راسخ و عملی به غدیر و آموزه های آن است.
فراهنگ** 1355** 1701