به گزارش خبرنگار ايرنا، محروميت و محروميت زدايي از نواحي روستايي به عنوان مقدمه دستيابي به توسعه پايدار از مسائل مهم و مطرح دركشورها است و از آنجا كه تلاش درجهت توسعه كشور از طريق برنامه ريزي و درقالب برنامه هاي عمراني و توسعه صورت مي گيرد .
بنا براين توجه و بررسي جايگاه محروميت و محروميت زدايي و نيز جايگاه روستا به عنوان سكونتگاه هاي محروم كشور در نظام برنامه ريزي ايران از اهميت ويژه اي برخوردار است.
راهبرد دولت يازدهم در زمينه محروميت زدايي موجب شد تا گام هاي اساسي براي كاهش شكاف طبقاتي بين شهر و روستا برداشته شود و محروميت زدايي در روستاها با عمران و آباداني هاي انجام شده محقق گردد كه تداوم اين رويكرد در دولت دوازدهم مي تواند به توسعه بيشتر و پر شتاب تر در روستاها بيانجامد.
كارشناسان و صاحبنظران در اين زمينه معتقدند كه دولت تدبير و اميد براي محروميت زدايي به دور از هياهو و جنجال مسير درست و پايدار را انتخاب كرد و از اقدامهاي هزينهزا پرهيز نمود چرا كه راه توسعه پايدار بدون توجه به توانمندسازي محرومان ممكن نميشود.
آنان بر اين باورند كه رفع مشكلات محرومان نياز به برنامهريزي در سايه همدلي همه نهادها دارد كه در دولت يازدهم و بويژه دوازدهم به خوبي در حال اجراست تا در پايان اين دولت شاهد رفع فقر و محروميتزدايي از چهره جامعه باشيم.
در شهرستان تنكابن واقع در غرب مازندران نيز اقدامات بسيار ارزشمند و ماندگاري در زمينه هاي مختلف در روستاهاي اين منطقه به منظور كاهش محروميت و افزايش رفاه نسبي صورت گرفته تا ميزان رضايت و ماندگاري روستاييان بيش از پيش محقق گردد.
** اجراي طرح هاي بنياد مسكن
با اجراي طرح هاي بنياد مسكن انقلاب اسلامي تنكابن ، روند توسعه و آباداني روستاهاي اين شهرستان از شتاب بيشتري برخوردار شده و اين موضوع علاوه بر رضايتمندي روستاييان باعث كاهش روند مهاجرت به شهرها شده است.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي شهرستان تنكابن در اين زمينه به بيان برخي فعاليت هاي اين نهاد در سال جاري اشاره كرد و گفت : امسال به 267 واحد روستايي تسهيلات 180 ميليون ريالي به ازاي هر واحد مسكوني و همچنين تسهيلات 200 ميليون ريالي به تعداد 89 واحد جهت بهسازي مسكن روستاييان پرداخت شد.
محمد زرآبادي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : اعطاي تسهيلات قرض الحسنه به تعداد 36 فقره به ازاي هر واحد 40 ميليون ريال و كمك به 13 متقاضي تحت پوشش به مبلغ 280 ميليون ريال از ديگر اقدامات اين نهاد است.
وي به تهيه طرح هادي روستاهاي كشكو ، چلاسر، خشكرود ، سليمان آباد ، چناربن ، گراكو ، خوبانرزگاه و آخوند محله اشاره كرد و افزود : در اين هشت روستا نقشه برداري انجام شده و جهت انتخاب مشاور به بنياد مسكن استان ارسال گرديده است.
رييس بنياد مسكن انقلاب اسلامي تنكابن اضافه كرد : 72 پرونده جهت تغيير كاربري و الحاق به بافت به استان ارسال گرديد كه تاكنون با 68 پرونده تغيير كاربري موافقت شده است.
به گفته زرآبادي ، در راستاي اجراي طرح هادي آسفالت روستاي كوهسار به طول 530 متر و به عرض 4.5 متر با هزينه اي بالغ بر 770 ميليون ريال ، آسفالت روستاي تمشكل به طول 700 متر و به عرض 7.70 متر به مبلغ يك ميليارد و 400 ميليون ريال و آسفالت روستاي عزيز آباد به طول 480 متر و به عرض 10.5 متر به مبلغ 195 ميليون ريال انجام شده است.
وي اجراي ديوار سنگي روستاي سليمان محله به مبلغ 940 ميليون ريال ، اجراي جدول و كانيو روستاي شهيد آباد به مبلغ 400 ميليون ريال ، اجراي كانال آب سرپوشيده روستاي توساكله با اعتباري بالغ بر 700 ميليون ريال ، اجراي سنگفرش روستاي عسل محله به مبلغ يك ميليارد ريال و اجراي يادمان شهداي برسه با 90 درصد به مبلغ 12 ميليون ريال را از ديگر اقدامات در اين زمينه برشمرد.
زرآبادي به پيشرفت فيزيكي واحد هاي مسكن شهري اشاره كرد و بيان داشت : پروژه 40 واحدي شهر شيرود با 75 درصد ، پروژه سرو با 95 درصد ، پروژه 8 واحدي روستاي تالش محله با 60 درصد و پروژه 22 واحدي مازوبن عليا با 73 درصد در حال انجام است.
وي تأمين زمين براي متقاضيان فاقد مسكن، صدور اسناد اماكن روستايي و نوسازي و بهسازي منازل غير مقاوم روستاها را از جمله وظايف قانوني بنياد مسكن انقلاب اسلامي دانست و افزود : براي خانواده هاي داراي دو معلول زميني به مساحت 500 متر در بخش خرم آباد تملك شده و از شهرداري براي ساخت 8 واحد پروانه ساخت اخذ گرديده است.
وي يادآور شد : براي هر واحد 18 الي 20 ميليون تومان تسهيلات با كارمزد 4 درصد و بازپرداخت 20 ساله در نظر گرفته شده و هم اكنون 12 درصد پيشرفت فيزيكي دارد.
بنياد مسكن انقلاب اسلامي در تاريخ 21 فروردين سال 1358 به فرمان حضرت امام خميني(ره) بنيانگذار جمهوري اسلاميايران به منظور تأمين مسكن محرومان ومتولي توسعه و عمران روستاهاي كشور و ساخت واحدهاي مسكوني شهرها در چارچوب سياستها و برنامههاي دولت جمهوري اسلاميايران تشكيل گرديده است.
تهيه و اجراي طرحهاي هادي، تأمين زمين براي متقاضيان فاقد مسكن، صدور اسناد اماكن روستايي و نوسازي و بهسازي منازل غير مقاوم روستاها از جمله وظايف قانوني بنياد مسكن انقلاب اسلامي است كه با جديت در دست اقدام است.
** تحقق اقتصاد مقاومتي
مسئول بسيج سازندگي تنكابن پيرامون اقدامات صورت گرفته جهت محروميت زدايي از روستاهاي اين شهرستان به خبرنگار ايرنا گفت : از سال 92 تاكنون مبلغ 8 ميليارد و 400 ميليون تومان تسهيلات براي حدود 700 نفر جهت اشتغالزايي در حوزه هاي صنايع تبديلي ، صنايع دستي و صنايع غذايي پرداخت شده است.
يعقوب كرمي پور افزود : پرورش مرغ بومي ، دامداري سبك و سنگين ، پرورش ماهي ، توليد ترشي و مربا و قاليبافي از جمله طرح هاي استغالزا در روستاهاست.
وي با بيان اينكه براي 16 روستا با مشاركت مردم صندوق قرض الحسنه ويژه محروميت زدايي و اشتغالزدايي ايجاد خواهد شد ، اظهار داشت : در دو سال گذشته احداث 36 مسكن ويژه محرومين هدف گذاري شد و از اين تعداد تنها 13 مسكن باقي مانده كه اكثر آنها در مناطق كوهستاني دور دست و صعب العبور قرار دارند.
كرمي پور گفت : در سال جاري نيز عمليات شناسايي جهت ساخت 45 مسكن محرومين در دستور كار قرار دارد و بزودي عمليات اجرايي آنها آغاز خواهد شد.
وي در ادامه به احداث مخزن آب 40 هزار ليتري روستاي يان دشت اشاره كرد و يادآورد شد : سال گذشته مخازن آب روستاهاي مران ، سرن و درجان احداث گرديد و در بحث لوله كشي آن نيز منتظر تخصيص اعتبار هستيم.
كرمي پور برگزاري كلاس هاي آموزشي و مشاوره در روستاها براي ايجاد اشتغال را از ديگر برنامه هاي محروميت زدايي در شهرستان تنكابن برشمرد .
** ايجاد اشتغال پايدار
بخشدار مركزي شهرستان تنكابن نيز در اين باره گفت : مخزن آب آشاميدني روستاي محروم و كوهستاني لاكتراشان به همت شوراي اسلامي و دهياري با اعتباري بالغ بر 50 ميليون تومان انجام شد.
رضا آقاگلي در گفت و گو با خبرنگار ايرنا به مرمت و بهسازي راه روستايي كاوه ملك و مهاجرآباد اشاره كرد و افزود : برق رساني به روستاهاي كاوه ملك و پياز پشته نيز در دست اقدام است.
وي اظهار داشت : گازرساني به روستاهاي محروم يوسف آباد ، شلندان و كتاله سرا نيز در دست اقدام است تا ساكنان آنها از اين نعمت بهره مند شوند.
به گفته بخشدار مركزي تنكابن ، بهسازي جاده جنگلي آغوزحال كه راه دسترسي تعداد زيادي از روستاهاي كوهستاني منطقه است انجام گرفت تا عبور و مرور وسائل نقليه به راحتي صورت گيرد.
وي گفت: در برخي از روستاهاي محروم با ايجاد خانه هاي بوم گردي تلاش شده تا با جذب گردشگر وضعيت معيشت آنها بهبود يابد و اشتغال پايدار صورت گيرد.
بخش مركزي شهرستان تنكابن با 503 كيلومتر مربع مساحت ، داراي 127 روستاي داراي كد مي باشد و جمعيتي در حدود 32 هزار و 379 نفر دارد.
** افزايش اميد به زندگي
فرماندار تنكابن نيز در گفت و گو با خبرنگار ايرنا افزود : حجم مشكلات در روستاهاي اين شهرستان بالا است و تلاش داريم تا از طريق منابع مالي دولت از محل ارزش افزوده ، مشاركت هاي محلي و درآمد روستا آن را برطرف نماييم.
سيد امير حسيني جو با بيان اينكه دهياري ها زير مجموعه دولت هستند ، اظهار داشت : در يك ماه اخير راه دسترسي پنج روستاي شهرستان با بهره گيري از قير رايگان و مشاركت محلي بهسازي و آسفالت گرديد.
وي گفت : در 200 روستا نيز به صورت پراكنده اقدامات خوبي صورت گرفته كه رضايتمندي روستاييان را به همراه داشته است.
به گفته حسيني جو ، برخي روستاها از درآمد بالايي برخوردار هستند و محروميت زدايي با سرعت در حال انجام است اما برخي ديگر درآمد كمتري دارند كه تلاش داريم با حمايت هاي دولت محروميت زدايي را به انجام برسانيم.
وي يادآور شد : دولت با وجود مشكلات زيادي كه در تامين منابع مالي دارد مي كوشد تا با محروميت زدايي ، اميد به زندگي را در بين روستاييان افزايش دهد .
بر اساس سرشماري سال 95 شهرستان تنكابن 371 روستا و آبادي دارد كه از اين تعداد 243 روستا داراي سكنه ، 128 روستا خالي از سكنه ، 191 روستا بالاي 20 خانوار و52 روستا پايين 20 خانوار مي باشند.
شهرستان 165 هزار نفري تنكابن در غرب مازندران واقع است.
/1602/7513/1654
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۴۹
نوشهر - ايرنا - محروميت زدايي از روستاهاي شهرستان تنكابن در قالب پروژه هاي مختلف عمراني دولت تدبير از قبيل ساخت مسكن محرومين، بهسازي و نوسازي واحدهاي مسكوني، آسفالت راه دسترسي ، ديواره سازي حاشيه رودخانه ها و كانال كشي جوي ها با جديت ادامه دارد.