اهواز - ايرنا - معاون ماليات هاي مستقيم سازمان امور مالياتي كشور ، فرار مالياتي در كشور را نگران كننده خواند و گفت: بدون دسترسي به اطلاعات صحيح و متقن از سطح درآمدها نمي توان از فرار مالياتي در كشور كه ابعاد بزرگ و پيچيده اي دارد جلوگيري كرد.

نادر جنتي سه شنبه در گفت و گو با خبرنگار ايرنا در اهواز افزود: در سال هاي اخير براي جلوگيري از فرار مالياتي ، بارها با اصناف ، اتحاديه هاي صنفي ، اسناد و املاك ، اتاق هاي بازرگاني ، صنعت و معدن و تجارت و ديگر ارگانها براي ارائه درآمدهاي افراد و گروه هاي اقتصادي مكاتبه شده ولي هيچ كدام به صورت متقن آمار قابل اتكا براي وصول ماليات بردرآمد ارائه نكرده اند.
وي شفافيت درآمدها را تنها راهكار مهم در جلوگيري از فرار مالياتي در كشور بيان كرد و افزود: تا اين اطلاعات شفاف و متقن قابل دسترسي نباشد نبايد انتظار داشت فرار مالياتي در كشور وجود نداشته باشد.
معاون ماليات هاي مستقيم سازمان امور مالياتي كشور فرار مالياتي را يك معضل اجتماعي در جامعه ما عنوان كرد و افزود:كمتر اتفاق افتاده كه افرادي مايل باشند همه دارايي ها و املاك خود را به صورت دقيق و شفاف به سازمان مالياتي اعلام كنند تا ماليات بردرآمد دريافت شود.

* ماليات تنها درآمد تجديد پذير دولت ها است
معاون ماليات هاي مستقيم سازمان امور مالياتي كشور ، ماليات را تنها درآمد تجديد پذير و پاك دولت ها بيان كرد و افزود:در كشور با وجود برخي پيشرفت ها در وصول ماليات و افزايش درآمدهاي مالياتي كشور ، هنور فرهنگ مالياتي در شكل نگرفته است به همين دليل تا رسيدن به نقطه مطلوب فاصله زيادي داريم.
جنتي با بيان اينكه بايد درآمدمالياتي را جايگزين درآمد نفتي كنيم افزود: هنوز بسياري از هزينه هاي جاري در كشور از محل درآمد نفت تامين مي شود در حالي كه در ديگر كشورها كه صاحب ثروت نفت و گاز هستند چنين اتفاقي رخ نمي دهد.
وي گفت: به عنوان مثال در امارات متحده عربي 70تا 80درصد درآمدهاي نفتي به صندوق ذخيره ارزي واريز مي شود در حالي كه در قانون بودجه امسال ما 32درصد ارز حاصله از فروش نفت به صندوق ذخيره ارزي واريز مي شود.
معاون ماليات هاي مستقيم سازمان امور مالياتي كشور تصريح كرد: همه بخش ها و قواي حاكميت بايد تلاش كنند تا درآمد نفتي كه يك سرمايه و ثروت ملي است را از هزينه هاي دولت جدا و ماليات را جايگزين آن كرد.
جنتي افزود: بسياري از كشورهاي توسعه يافته و پيشرفته سهم درآمدهاي مالياتي براي هزينه هاي جاري بين 103تا 108درصد است در حالي كه در كشور ما از درآمدهاي نفتي براي هزينه هاي جاري استفاده مي شود كه اين روش از نظر اقتصادي نادرست است.

* كاركنان دولت دقيق ترين ماليات ها را پرداخت مي كنند
معاون ماليات هاي مستقيم سازمان امور مالياتي كشور با بيان اينكه كاركنان دولت دقيق ترين ماليات ها را پرداخت مي كنند چون درآمدهاي آنان دقيق و شفاف است افزود: همه موديان مالياتي ما بايد مثل كاركنان دولت درآمد خود را به صورت شفاف در اظهارنامه ها بيان كنند.
وي گفت: با وجود اينكه كاركنان دولت ماليات خود را به طور كامل و بر اساس قانون پرداخت مي كنند ولي هيچ از يك كاركنان دولت از نحوه و ميزان ماليات پرداختي اعتراضي نكرده اند.
جنتي افزود:دسترسي كامل به بانك هاي اطلاعاتي موديان مالياتي تنها راه وصول ماليات است.
وي افزايش درآمدهاي مالياتي دولت را در گروه شناسايي موديان واقعي و ملزم كردن فراريان مالياتي به پرداخت ماليات عنوان كرد و افزود: تامين هزينه هاي جاري و عمراني كشور از طريق فروش سرمايه(نفت) به ضرر كشور است و بايد درآمدهاي نفتي را از هزينه هاي دولت جدا كرد.
جنتي اصلاح نظام درآمدهاي كشور از طريق اصلاح قانون مالياتي كشور را در تحقق درآمدهاي دولت بسيار موثر عنوان كرد.
به گزارش ايرنا معاون ماليات مستقيم سازمان امور مالياتي كشور در سفر به اهواز ، جهانشاه ارزاني بيرگاني را به عنوان مديركل جديد امور مالياتي خوزستان معرفي كرد.
6065/6064