به گزارش گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري نيچر، به گفته محققان اگر روند كنوني توليد گازهاي گلخانه اي با يك اقدام جهاني تغيير نكند، بين 30 تا 80 سال آينده ميزان انباشت دي اكسيد كربن در اتمسفر از 550 واحد فراتر خواهد رفت. اين پديده موجب كاهش بيش از پيش و 3 تا 17 درصدي آهن، پروتئين و روي در بسياري از انواع غلات مي شود و اين كاهش مواد مغذي پيامدهاي منفي بر سلامت ساكنان زمين خواهد داشت.
محققان با استفاده از يك مدل مبتني بر جنسيت، تاثير افزايش دي اكسيد كربن اتمسفر بر آهن، پروتئين و روي موجود در 225 ماده غذايي بر جمعيت 151 كشور جهان را مورد تجزيه و تحليل قرار دادند. بر اساس اين تحقيقات، افزايش تجمع دي اكسيد كربن در اتمسفر تا سال 2050 ميلادي مي تواند 175 ميليون نفر را دچار فقر روي و 122 ميليون نفر را دچار فقر پروتئين كند.
در حال حاضر 1.4 ميليارد زن در سن باروري و كودك زير 5 سال در كشورهايي زندگي مي كنند كه در آن ها كم خوني بيش از 20% شيوع دارد؛ براساس يافته محققان، اين زنان 4% از آهن موجود در رژيم غذايي خود را از دست خواهند داد.
بر اساس اين تحقيقات آفريقا، جنوب و جنوب شرق آسيا و خاور ميانه بيش از ساير مناطق جهان در معرض خطر قرار دارند.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Nature Climate Change منتشر شده است.
علمي (6)**9259*2017
تاریخ انتشار: ۶ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۴:۱۲
تهران– ايرنا- محققان اعلام كردند كه با تداوم تراكم و انباشت دي اكسيد كربن در اتمسفر، تا چند دهه ديگر كيفيت غذا و در نتيجه سلامت انسان ها در بسياري از مناطق جهان از جمله خاورميانه در معرض خطر قرار مي گيرد.