به گزارش ايرنا مسلم محمدياران روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران به كشف انبار هاي دارو در فضاهاي غير استاندارد اشاره اي كرد و گفت: بخشي از اين انبارها مربوط به دارو و لوازم بهداشتي و بخشي نيز مربوط به مواد غذايي بوده است.
وي افزود: يكي از انبارها در داخل مدرسه بوده است كه متاسفانه بيش از 12 هزار سرم حتي در معرض نور مستقيم آفتاب نگهداري شده اند.
وي اظهار داشت: اين انبار ها مربوط به افرداي است كه خود مسئول بر نظارت دارو و غذا هستند كه متاسفانه در اين خصوص شائبه نيز ايجاد مي شود.
وي گفت: متاسفانه مسئولان غذا و دارو از وجود اين وضعيت مطلع بوده اند اما در اين خصوص اقداماني انجام نداده اند، شرايط نگهداري دارو در دو انبار كشف شده نامطلوب بوده است، داروها طبق استاندارد بايد در انبار ها نگهداري شوند.
وي افزود: برخي انبار هاي دارويي نيز در شهرك صنعتي بوده كه اين امر خلاف است چرا كه شهرك كارگاهي است.
* در خراسان شمالي انبار مناسب براي نگهداري دارو وجود ندارد
دادستان عمومي و انقلاب بجنورد با بيان اينكه در خراسان شمالي در بخش دولتي و خصوصي هيچ انبار مناسب و استانداردي براي نگهداري دارو وجود ندارد گفت: براي حجم داروي زياد اين استان به انبار مناسب نياز است كه در اين خصوص دستگاه مربوطه بايد اقدام كند اين موضوع يك مطالبه است.
مديركل تعزيرات حكومتي خراسان شمالي از اظهار نظر رئيس دانشگاه علوم پزشكي و مسئولان مربوط در خصوص انبار هاي كشف شده دارو انتقاد كرد و گفت: نبايد هيچ فرد و دستگاهي قبل از تصميم دستگاه قضايي اظهار نظري داشته باشد اين امر خلاف است.
سيد جواد سيدالموسوي با بيان اينكه اين پرونده در حال رسيدگي است افزود: مسئولان بايد پاسخگو باشند چرا منتظر تصميم گيري دستگاه قضايي نبوده اند و قبل از اعلام آنان به اين موضوع ورود پيدا كرده اند.
وي افزود: انبار ها در بخش هاي مختلف نياز به شرايط خاصي دارند و اين امر در كالاي دارو و مصرفي از حساسيت خاصي برخوردار بوده است.
وي با بيان اينكه نگهداري دارو از استاندارد خاصي برخوردار است و انبار ها بايد در اين خصوص ويژه باشند افزود: بيماران از دارو انتظار درمان را دارند نبايد دردي به درد هاي آنان اضافه شود.
سيدالموسوي اظهار داشت: داروها اين انبار ها در شرايط مطلوب و استاندارد نبوده است، داروهايي كه در فضاي باز نيز نگهداري شده اند هم اكنون اجازه استفاده آنان داده نمي شود.
وي از مسئولان مربوط خواست تا در اين خصوص پاسخ دهند و گفت: بايد اعلام كنند كه آيا اين شرايط درست بوده و اطمينان را به مردم بدهند.
وي در خصوص موضوع احتكار نيز گفت: بايد در اين رابطه نيز مستنداني ارائه دهنده كه اجازه انبار دارو با حجم بالا را داشته اند، مجوز ها بايد در اين خصوص ارائه شود.
وي اظهار داشت: طبق تعريف قانون احتكار نگهداري كالا به شكل عمده به قصد گران فروشي است.
وي افزود: متاسفانه با وجود اينكه در بحث دارو سود خوبي وجود دارد اما نسبت به فراهم كردن شرايط حداقلي مورد نياز براي نگهداري آن نيز كوتاهي مي شود و حجم زيادي از دارو را در فضاي نامناسب دپو مي كنند.
وي با بيان اينكه داروي قاچاق نيز در اين انبارها كشف شده است گفت: همچنين لوازم آرايشي و بهداشتي قاچاق نيز بوده است.
وي ظهار داشت: اگر دستگاه مربوطه به منظور آينده نگري دستور دپوي داروي مورد نياز چندين ماه را داده است بايد در مرحله اول امكانات و شرايط نگهداري را فراهم كند چرا كه دارويي كه بعد از 6 ماه خاصيت خود را از دست دهد به درد كسي نخواهد خورد و دردي نيز به درد هاي بيمار مي افزايد.
وي از رسانه ها خواست تا از مسئولان مربوط سوال كنند كه از زمان كشف اين داروها تاكنون براي نگهداري آنها چه اقداماتي انجام داده اند.
وي با بيان اينكه مرجع تشخيص احتكار تعزيرات حكومتي است گفت: در اين خصوص هيچ مرجعي نمي تواند اظهار نظر كند.
رئيس دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي در نشست خبري روز دوشنبه در خصوص انبارهاي كشف شده دارو توسط تعزيرات حكومتي گفته بود: با توجه به بررسي هاي اين دانشگاه و ميزان دارو و تجهيزات دپو شده به اندازه دستور العمل ها بوده است، داروي مورد نياز تا 6 ماه بايد دپو شده است.
دكتر علي حق بين افزود: با توجه به پيام وزير بهداشت، درمان و آموزش پزشكي در خصوص تهيه دارو و تجهيزات پزشكي بيمارستان ها و داروخانه ها اقدام به خريد كرده اند اما با توجه به نبود انبارهاي مناسب در انبارهايي كه حداقل شرايط را دارند نگهداري شده اند، با توجه به آزمايش ها تاكنون موارد مشكوكي نيز صورت نگرفته است.
وي اظهار داشت: 12 هزار سرم نيز دستور پلمپ داده شده است تا پس از نمونه گيري در صورت نبود مشكل در بازار عرضه شود.
وي افزود: انبار ها احكتار نبوده است و همچنين هيچ داروي قاچاقي نيز در انبار ها موجود نيست، به دليل اينكه چرخه فروش دارو وجود دارد.
در استان خراسان شمالي بدون احتساب شهرستان اسفراين 11 بيمارستان و 57 داروخانه وجود دارد.
3007/6042/
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۶
بجنورد- ايرنا- دادستان عمومي و انقلاب بجنورد از نحوه نظارت بر انبارهاي دارو توسط دانشگاه علوم پزشكي خراسان شمالي انتقاد كرد و گفت: انبارهاي كشف شده شرايط مطلوب براي نگهداري دارو را نداشته است.