كرمانشاه- ايرنا- مدير كل منابع طبيعي استان كرمانشاه گفت: با تدابير انديشيده شده توسط اين اداره كل، تعداد آتش سوزي در سطح منابع طبيعي استان امسال 56مورد كاهش يافت.

به گزارش خبرنگار ايرنا؛ ان شالله كولاني روز چهارشنبه در نشست خبري با خبرنگاران رسانه هاي استان در سرسراي اجتماعات اداره كل منابع طبيعي افزود: به منظور كاهش آتش سوزي در سطح منابع طبيعي استان تعامل گسترده اي با فرمانداران، بخشداران و دهياري ها و شوراي هاي اسلامي روستاها منعقد شده كه نتيجه آن كاهش 80 درصدي مساحت آتش سوزي و كاهش 56موردي آن در سطح منابع طبيعي استان نسبت به سال گذشته بوده است.
وي در ادامه به فعاليت 95 ديده بان، 37 تشكل تعاوني و 56 گروه براي مهار آتش سوزي در سطح استان اشاره كرد و گفت: در سال جاري 73 منطقه مستعد آتش سوزي شناسي و براي مقابله با آتش سوزي احتمالي تمهيدات لازم از جمله آموزش و يارگيري محلي انديشه شده است.
وي از ديگر طرح هاي مهم منابع طبيعي را اجراي طرح هاي آبخيزداري دانست و گفت: 14 طرح آبخيز داري در 10 شهرستان استان اكنون در حال اجر است.
كولاني مهم ترين مزيت طرح هاي آبخيزداري را ذخيره سازي و جلوگيري از هدر رفت آب عنوان كرد و اظهار داشت: مهم ترين اولويت اين اداره كل محافظت و سپس احيا منابع طبيعي است.
او همچنين از اجراي چهار طرح كمربند محافظتي براي مشخص شدن اراضي كشاورزي و منابع طبيعي خبر داد و گفت: در اين طرح ها با اجراي طرح كاداستر 550 هزار هكتار اراضي منابع طبيعي از 720هزار هكتار مشخص مي شود و در جلوگيري از زمين خواري موثر است.
وي مبارزه با بيماري ها جنگلي را از ديگر اولويت هاي كاري اداره كل منابع طبيعي اعلام كرد و در خصوص بيماري زغال بلوط يا خشكيدگي درختان بلوط استان گفت: تاكنون در سطح20 هزار هكتار مبارزه با اين بيماري ها در جنگل هاي استان صورت گرفته و مبارزه در سطح 10 هزار هكتار ديگر نيز در جريان است.
وي در ادامه هزينه مبارزه در هر هكتار را 2ميليون و 500هزار ريال برآورد كرد كه در مجموع براي 10 هزار هكتار نياز به 120 ميليارد ريال اعتبار است.
48 درصد مساحت استان كرمانشاه يعني حدود يك ميليون و 188 هزار هكتار را مرتع تشكيل مي دهد؛ مراتع استان 1.4 دهم كل مراتع كشور است و سرانه مرتع در آن به 6 دهم هكتار مي رسد.
اين استان همچنين 720هزار هكتار جنگل دارد.
استان كرمانشاه با 2 ميليون نفر جمعيت داراي 32 شهر و 2 هزار و 622 روستا است.
3209/3033