به گزارش ایرنا، معاون فرهنگی و امور جوانان اداره كل ورزش و جوانان قم ضمن ارایه پیشنهاد تشكیل كمیته یاد شده، اظهار داشت: درحال حاضر اطلاعات دقیقی از نیازهای مناطق و بخش های مختلف قم در خصوص برنامه های اوقات فراغت در دست نیست، از این رو فعالیت كمیته نیاز سنجی متشكل از دستگاه هایی مانند دفتر امور اجتماعی استانداری، هلال احمر، آموزش و پرورش، كمیته امداد امام (ره)، فنی و حرفه ای و ورزش و جوانان كه پایگاه ها و برنامه های زیادی برای اوقات فراغت دارند، در احصا این نیازها بسیار موثر است.
علی پارسانیا در ادامه سخنان خود موضوع بازرسی از روند انجام برنامه های اوقات فراغت را نیز در قالب پیشنهادی مطرح كرد، كه با استقبال و موافقت اعضا به عنوان دومین طرح این جلسه به تصویب رسید.
معاون ورزش و جوانان قم همچنین با اشاره به راه اندازی سامانه و اپلیكیشن اطلاعات طرح های اوقات فراغت استان افزود: در این سامانه تعداد 620پایگاه و سه هزار و 64برنامه توسط دستگاه های مختلف مانند اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامی، جمعیت هلال احمر، كمیته امداد، ورزش و جوانان و دبیرخانه كانون های فرهنگی هنری مساجد به ثبت رسیده است، ولی تا وضعیت نیازهای محله های گوناگون مشخص نشود، ایجاد ستاد اوقات فراغت و هرگونه تعامل و همكاری در این زمینه بی نتیجه خواهد بود.
** معاون سیاسی امنیتی اجتماعی استانداری نیز در این جلسه، گفت: مدنظر قرار گرفتن مهارت آموزی ضرورتی اجتناب ناپذیر در بحث اوقات فراغت است و با توجه به سیاست های نظام اسلامی در این زمینه، باید آن را به دقت پیگیری كنیم.
محمد رضا هاشمی با تاكید بر اینكه در ستاد اوقات فراغت باید از پتانسیل فن و حرفه ای استان نیز استفاده شود، افزود: در كنار آموزش های قرآنی و استفاده از برنامه های فرهنگی و تفریحی باید جوانان را با بازار كار نیز آشنا كنیم، چرا كه یكی از دغدغه های مهم خانواده در رابطه با اشتغال فرزندان خود است.
معاون استاندار قم در واكنش به سخنان نماینده اداره كل تبلیغات اسلامی استان مبنی بر وجود موازی كاری در اجرای برنامه های اوقات فراغت جوانان تصریح كرد:
برغم مشكل های موجود ناشی از این مساله، ولی از آنجا كه برنامه های اوقات فراغت باید متنوع باشد، وجود برنامه های ورزشی در كنار برنامه های قرآنی ضروری است.
هاشمی توجه به مناطق روستایی و حاشیه شهر در طرح اوقات فراغت را نیز مورد توجه قرار داد، و افزود: نباید این برنامه ها فقط در مركز شهر كه امكانات خوبی را نیز دارند، متمركز باشد.
** انجام 116برنامه اوقات فراغت در 22 كتابخانه قم
مدیركل كتابخانه های عمومی قم نیز در این جلسه با ارایه گزارشی از برنامه های این دستگاه در تابستان سال جاری گفت: برپایی30 نشست كتاب خوان و برگزاری مسابقه های مختلف از جمله هشت مسابقه قصه گویی، و همچنین پنج مسابقه شاهنامه خوانی و حافظ خوانی و 9 مسابقه جمع خوانی و برگزاری 16 كانون ادبی و تشكیل 20 كارگاه اسباب بازی ویژه خردسالان و سه كارگاه كاردستی و هشت كارگاه نقاشی و دو كارگاه خوشنویسی و 6 كارگاه داستان نویسی از جمله این برنامه ها است.
حجت الاسلام امیرعطاالله جباری با بیان اینكه در بخش های جعفریه و كهك 2 پایگاه كتابخوانی و در شهرهای قنوات و سلفچكان نیز هر كدام یك پایگاه فعال وجود دارد، افزود: ثبت نام جهت شركت در برنامه های اوقات فراغت و برنامه هایی كه در طول سال داریم برای كلیه جوانان رایگان است.
** رویكرد برنامه های اوقات فراغت كمیته امداد امام قرآنی و فرهنگی است
معاون فرهنگی كمیته امداد امام (ره) قم نیز با اشاره به اینكه كمیته امداد برون سپاری خدمات فرهنگی خود را با هدف بهره گیری از ظرفیت های حوزه های علمیه در دستور كار قرار داده است، گفت: برای این برنامه ها هشت گروه آموزشی تعریف شده و ساعت و سرفصل مخصوص دارد و همه گروه های سنی از خردسال تا سالمندان تحت پوشش آن قرار می گیرند.
حجت الاسلام حسن هرمز توجه به اردوهای زیارتی را از ویژگی های برنامه های اوقات فراغت كمیته امداد دانست و افزود: امسال 2600تن از مددجویان در اردوهای مشهد مقدس شركت كردند، و 1591 تن از دانش آموزان نخبه تحت پوشش كمیته امداد نیز در قالب طرح های مختلف بویژه وارسین به دوره های اردویی 10 تا 15 روزه اعزام شدند.
بیش از 17هزار خانوار و حدود چهار هزار دانش آموز قمی از خدمات حمایتی كمیته امداد بهره مند می شوند.
معاون كمیته امداد قم با اشاره به اهتمام جدی این نهاد به ارایه آموزش های مهارت زندگی و فنی و حرفه ای به جوانان گفت: برنامه ریزی در حوزه آسیب های اجتماعی با استفاده از روش های كارآمد و موثر از جمله ترویج فرهنگ نمار نیز دنبال می شود.
7403/ 6133/
تاریخ انتشار: ۷ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۶:۲۷
قم - ایرنا - چهارمین جلسه ستاد ساماندهی امور جوانان قم روز چهارشنبه در تالار امام رضا فرمانداری برگزار و طی آن طرح تشكیل كمیته نیاز سنجی اوقات فراغت در مناطق مختلف استان و همچنین بازرسی از برنامه های اوقات فراغت دستگاه ها به تصویب رسید.