تهران- ايرنا- رئيس مجلس شوراي اسلامي از تشكيل كميسيون زنان و خانواده استقبال كرد و با بيان اينكه تشكيل كميسيون زنان و خانواده نيازمند ارائه طرح نيست، گفت : فراكسيون زنان موضوعات مهمي همچون آسيب‌هاي حوزه زنان بد سرپرست و بي ‌سرپرست را به طور ويژه پيگيري كند.

به گزارش ايرنا، علي لاريجاني امروز (چهارشنبه) در ديدار اعضاي كميسيون زنان مجلس، پيگيري «لايحه منع خشونت عليه زنان» توسط اين فراكسيون را اقدام مناسبي دانست.
رئيس مجلس شوراي اسلامي در ابتداي اين ديدار با تبريك فرا رسيدن عيد سعيد غديرخم، افزود : خوشبختانه اعضاي فراكسيون زنان مجلس در اين دوره فعاليت خوبي دارند و ارزيابي من اين است كه خانم‌هاي مجلس فعال و با نشاط كار مي‌كنند چراكه علاوه بر اينكه كارهاي خوبي در برنامه پنج ساله در حوزه زنان پيگيري شده، تلاش شما در راستاي اصلاح و تصويب قانون حمايت از كودكان و نوجوانان نمود داشت، ضمن آنكه در بخش‌هاي مختلف قانونگذاري همچون قانونگذاري و نظارت، سوال و استيضاح جدي ورود مي‌كنيد كه اين بسيار ارزشمند است و نشان مي‌دهد شما نمايندگان تيزهوش و فعالي هستيد.
رئيس مجلس شوراي اسلامي همچنين در پاسخ به گزارش يكي از اعضاي فراكسيون در مورد ديدار با مراجع تقليد درخصوص سن ازدواج با اشاره به ماده 1041 قانون مدني، بيان كرد: موضوع جلوگيري از ازدواج در سنين پايين بسيار مهم است كه اميدوارم هر چه سريع تر طرح مرتبط پيگيري و ارائه شود، البته به خاطر دارم مرحوم پدرم در همين بحث، ملاك را رشيد بودن افراد مي دانست، رشيد بودن به معناي آنكه فرد به لحاظ عقلي اهل تميز و تفكيك مسائل باشد، البته بايد كفي (حداقل سن) براي اين كار گذاشت اما اصل همان است لذا بايد براي ازدواج در سنين پايين فكري كرد.
لاريجاني همچنين پيگيري «لايحه منع خشونت عليه زنان» را توسط فراكسيون زنان مجلس اقدام مناسبي دانست.
رئيس قوه مقننه همچنين تشكيل كميسيون زنان و خانواده را نيازمند طرح ندانست و توضيح داد: بهتر است اكنون كه آيين‌نامه در دست اصلاح قرار دارد، پيشنهاد خود را به كميسيون آيين‌نامه ارائه دهيد؛ البته داشتن يك كميسيون زنان و خانواده در كنار كميسيون‌هاي ديگر خوب است بنابراين پيشنهاد خود را مدون با كميسيون آيين نامه در ميان بگذاريد، البته براساس اين بايد برخي از مواد ديگر تغيير كند اما در كل كار خوبي است.
لاريجاني خاطرنشان كرد: مسئله آسيب‌هاي اجتماعي پيرامون زنان بسيار مهم است به‌ ويژه در حوزه زنان بي‌سرپرست، بدسرپرست و حاشيه نشيني‌ها بايد توجه ويژه‌اي داشت و به نظرم اين موارد را ويژه بررسي و پيشنهادات را حتما پيگيري خواهيم كرد.
فريده اولادقباد رئيس فراكسيون زنان مجلس نيز در اين ديدار گفت : از آنجا كه حوزه زنان و خانواده مهمترين دغدغه اعضاي فراكسيون زنان مجلس است، اعضاي فراكسيون متناسب با علاقه و انگيزه خود در كميته‌هاي تخصصي با تاكيد بر تقويت كاركرد خانواده، جايگاه زن در خانواده و حفظ كرامت انساني زن، مسئله توان‌افزايي خانواده‌هاي آسيب ديده و در معرض آسيب را پيگيري مي‌كنند.
وي با اشاره به پيگيري دغدغه‌ها و مطالبات عمومي زنان با تاكيد بر مصوبات و بندها در برنامه ششم توسعه، يادآور شد: قرار است در راستاي ايجاد شرايط سوادآموزي براي دختران بازمانده از تحصيل با دعوت از وزير آموزش و پرورش، گزارشي را از وي در اين خصوص دريافت تا براي كاهش آمار دختران بازمانده از تحصيل اقدامات لازم صورت بگيرد.
عضو كميسيون آموزش و تحقيقات مجلس با بيان اينكه اجراي طرح نماد به منظور پيشگيري از رفتارهاي پرخطر در دانش‌ آموزان پيگيري مي‌شود، ادامه داد : افزايش فرصت‌هاي شغلي براي زنان در بازار كار توسط كميته اقتصادي فراكسيون زنان پيگيري مي‌شود، توانمندسازي زنان روستايي و عشاير از جمله محورهاي اين مهم به شمار مي‌آيد، ضمن انكه به دنبال افزايش كارآفريني براي دانشجويان دختر به دنبال افزايش ارتباط صنعت و دانشگاه هستيم.
اولادقباد يكي از دغدغه‌هاي مهم كميسيون زنان را ارتقاء هدفمند كردن بيمه‌هاي فراگير اجتماعي و چندلايحه با اولويت زنان سرپرست خانوار، زنان آسيب‌ ديده و زنان روستايي معرفي و عنوان كرد : سال گذشته حدود 230 ميليارد تومان براي بيمه زنان خانه‌دار در قانون بودجه سال 97 مصوب شد.
وي همچنين استفاده از زنان توانمند در 30 درصد پست‌هاي مديريتي مطابق قانون را الزامي دانست.
همچنين پروانه مافي رئيس فراكسيون خانواده مجلس نيز در اين جلسه با بيان اينكه قانون حمايت از خانواده از مجموع بررسي‌هاي قوه قضاييه كنار گذاشته شده بود اما در پي نشستي با آقاي اژه‌اي اين قانون دوباره در دست بررسي قرار گرفت، گفت: درخصوص ماده 22 مرتبط با بحث مهريه كارهاي خوبي صورت گرفته و در بحث طلاق و ازدواج با وزارت ورزش و جوانان كارگروه‌هاي در اين راستا تشكيل شده است.
عضو كميسيون شوراها و امور داخلي مجلس تاكيد كرد: حل مسئله مهريه و زنداني‌هاي آن بسيار مهم است چراكه رئيس ستاد ديه گفته است؛ سال گذشته 2500 نفر زنداني مهريه را آزاد كرده اما امسال 4هزار نفر جاي آن تعداد را گرفته است، به همين دليل در حال بررسي قانون 696 قانون مجازات اسلامي را براي ارائه به مجلس در اين خصوص هستيم چراكه تاكيد دارد محكوم مالي نبايد زندان رود و در مقابل مجازات‌هاي متعددي براي آن‌ها مشخص مي‌كنند و استدلال‌هاي فقي بسياري نيز براي آن است.
همچنين زهرا ساعي نماينده مردم تبريز نيز با بيان اينكه فراكسيون زنان به اتفاق نظر خوبي رسيده است، گفت : در تلاش هستيم با اتحاد و همدلي مسائل زنان را در فراكسيون دنبال كنيم و در اين ميان حمايت از زنان سرپرست خانوار و بد سرپرست براي ما از اهميت ويژه‌اي برخوردار است.
بنابراين گزارش فاطمه حسيني نماينده مردم تهران نيز بر افزايش مشاركت سياسي زنان تاكيد كرد و از علي لاريجاني رئيس مجلس خواست آن‌ها را در پيگيري طرح افزايش حضور زنان در مجلس همراهي و كمك كند.
سيده فاطمه ذوالقدر عضو فراكسيون زنان مجلس نيز در اين ديدار با قدرداني از دكتر لاريجاني براي حمايت از لايحه حمايت از حقوق كودكان، گفت: بايد براي اصلاح قانون سن ازدواج تلاش و ازدواج زير 13سال ممنوع شود.
وي با انتقاد از عدم همكاري‌ها براي پيشبرد كار لايحه منع خشونت عليه زنان، افزود: باوجود اينكه بسياري از مفاد اين لايحه حذف شده است اما باز هم برخي از دستگاه‌ها همراهي نمي‌ كنند و اكنون به شوراي فرهنگي قم ارجاع شده است.
زهرا سعيدي نماينده مردم مباركه نيز در اين ديدار بر حمايت اقتصادي زنان بدسرپرست و بي سرپرست در اين برهه نامناسب اقتصادي كشور تاكيد كرد.
همچنين جمعي از اعضاء فراكسيون زنان مجلس در اين ديدار ضمن ارائه گزارشي از عملكرد كميسيون‌ها فوق، به بيان دغدغه‌هاي خود پرداختند.
اين جلسه نخستين ديدار نمايندگان فراكسيون زنان مجلس پس از برگزاري انتخابات هيات رئيسه فراكسيون ها در اجلاسيه سوم مجلس شوراي اسلامي به رياست فريده اولاد قباد و پروانه مافي با رئيس قوه مقننه بود.
سيام*3061*