اروميه- ايرنا- نماينده ولي فقيه در آذربايجان غربي و امام جمعه اروميه گفت: مسجد جامع يكي از آثار باستاني مهم اروميه است و رسيدگي به آن مي تواند فضاي معنوي و تاريخي شهر را بهبود بخشد كه اين امر نيازمند اهتمام بيشتر ميراث فرهنگي است.

به گزارش ايرنا، حجت الاسلام والمسلمين سيدمهدي قريشي روز پنجشنبه در ديدار با معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور افزود: احياي مسجد جامع تاريخ تمدن ايراني را به جامعه و نسل جوان منعكس مي كند و همچنين اهميت مسجد را در دوران تاريخ بيان مي كند.
وي بيان كرد: از مسوولان ميراث فرهنگي خواستاريم تا فضاي اين مسجد را بهبود بخشند و در اسرع وقت مشكلات آن را حل و فصل كند.
معاون رييس جمهوري و رييس سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري نيز در اين ديدار گفت: توجه به بناهاي تاريخي بسيار حائز اهميت بوده زيرا يادگاري از نسل هاي گذشته است و ما هم با جديت رسيدگي به ابن بناها را پيگير هستيم.
علي اصغر مونسان ادامه داد: مديران استاني را موظف مي كنيم تا رسيدگي به اين بناي ارزشمند تاريخي را در اولويت برنامه هاي خود قرار دهند تا مسجد جامع و محوطه اطراف آن احيا شود.
مديركل ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري آذربايجان غربي نيز با اشاره به اقدامات انجام يافته براي بهبود عمران اين مسجد تاريخي بيان كرد: شبستان اصلي مسجد در سال 1394 و پس از انجام مرمت هاي لازم بازگشايي شد و همزمان محراب گچي مسجد نيز كه بزرگترين محراب مساجد دوره ايلخاني است، مورد مرمت قرار گرفته و حفاظ شيشه اي براي محافظت از آن تعبيه شده است.
جليل جباري اضافه كرد: به منظور دستيابي به داده هاي فرهنگي و تاريخي، سال گذشته كاوش ها و پژوهش هاي باستان شناسي در كف گنبدخانه انجام و به شكل زيبايي آماده بازديد محققان و پژوهشگران شده است.
وي ادامه داد: براي مرمت و احياي بخش هاي داخلي و خارجي شبستان و مرمت گنبدخانه و ساير قسمت هاي اين مسجد از سال 1393تاكنون سه ميليارد ريال هزينه شده است.
وي با اشاره به مجاورت مسجد با بازار تاريخي اروميه ادامه داد: بازگشايي شبستان مسجد موجب شده تا بازاريان و ساير كسبه بتوانند از درب حياط مسجد كه به سمت بازار است وارد شبستان شده و فريضه ديني خود را به جاي آورند.
به گزارش ايرنا، علي اصغر مونسان براي بررسي وضعيت طرح هاي ميراث فرهنگي و گردشگري، از ديروز ميهمان مسوولان آذربايجان غربي است.
8135/2093