خدمات حوزه سلامت به جمعیت شش میلیون و 300 هزار نفری خراسان رضوی توسط شش دانشكده و دانشگاه علوم پزشكی مستقر در شهرهای مشهد، سبزوار، گناباد، تربت حیدریه، نیشابور و تربت جام ارائه می شود. در این میان دانشگاه علوم پزشكی مشهد پوشش نیازهای بهداشتی و درمانی 80 درصد این جمعیت به عنوان قطب پزشكی در شمال شرق كشور مطرح است.
استاندار خراسان رضوی به خبرنگار ایرنا گفت: شمار تختهای بیمارستانی مراكز درمانی این استان طی دولت تدبیر و امید نسبت به دولت پیش 30 درصد افزایش داشته است.
علیرضا رشیدیان افزود: در این مدت دو هزار تخت بیمارستانی در خراسان رضوی ایجاد شد كه هزار و 400 دستگاه از این تعداد مربوط به دانشگاه علوم پزشكی مشهد است.
* 1300 تخت بیمارستانی
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: دانشگاه علوم پزشكی مشهد با داشتن بیش از 9 هزار دانشجو و افزون بر 20 هزار نیروی بهداشتی و درمانی و زیرپوشش داشتن حدود پنج میلیون نفر جمعیت قطب پزشكی شمال شرق كشور به شمار می رود.
دكتر محمدرضا دارابی افزود: در دولت تدبیر و امید بیش از یك هزار و 300 تخت بیمارستانی در مناطق زیرپوشش این دانشگاه احداث شده كه رقم قابل توجه و چشمگیری است.
وی بیمارستان های تحت نظارت این دانشگاه را 59 بیمارستان عنوان كرد.
* 70 درصد تخت های بیمارستانی استان در بخش دولتی دایر است
رئیس دانشگاه علوم پزشكی مشهد تعداد تخت های بیمارستانی دایر در مناطق زیرپوشش این دانشگاه را هشت هزار تخت عنوان كرد و گفت: تعداد تخت های بیمارستانی مورد نیاز این دانشگاه 16 هزار تخت است كه هشت هزار تخت كمبود داریم.
دارابی افزود: این در حالی است كه 70 درصد تخت های فعال زیرپوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد در بخش دولتی دایر است و بخش خصوصی سهم 30 درصدی در این زمینه دارد.
وی با اشاره به لزوم كاهش تصدیگری دولت و حمایت از بخش خصوصی در حوزه سلامت اظهار داشت: دست نیاز و كمك به سوی سرمایه گذاران بخش خصوصی برای ساخت بیمارستان در رشته های مختلف پزشكی دراز می كنیم و از سرمایه گذاریهای آنان در این بخش حمایت می نمائیم.
*6 بیمارستان در خراسان رضوی ساخته و یا توسعه یافته است
مدیر فنی و نظارت بر طرحهای دانشگاه علوم پزشكی مشهد نیز گفت: 6 بیمارستان در مشهد و دیگر شهرستان های خراسان رضوی طی چند سال گذشته احداث شده و یا توسعه یافته است.
علی رحیمی مومن افزود: این طرحها شامل احداث بیمارستان 320 تختخوابی امام رضا (ع) و بیمارستان تخصصی كودكان اكبر در مشهد، احداث بیمارستانهای خلیل آباد، باخرز و فریمان و توسعه تخت های بیمارستان قائم (عج) در مشهد است.
وی اظهار داشت: با احداث تخت های بیمارستانی جدید طی دولت تدبیر و امید بیش از یك هزار و 300 تخت به تعداد تخت های بیمارستانی مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشكی مشهد افزوده شده است.
مدیر فنی و نظارت بر طرحهای دانشگاه علوم پزشكی مشهد تكمیل پروژه اورژانس بیمارستان قائم (عج) با 75 تختخواب و تكمیل بیمارستان شهید هاشمی نژاد با 320 تخت در مشهد را از جمله طرحهای مهم و در حال اجرا عنوان كرد و گفت: این طرحها هم اكنون بیش از 50 درصد پیشرفت فیزیكی دارد.
رحیمی مومن افزود: احداث اورژانس گلبهار نیز پیشرفت 15 درصدی دارد و ساخت بیمارستان 200 تختخوابی امداد و نجات مشهد هم در صورت تامین اعتبار به زودی آغاز خواهد شد.
وی اظهار داشت: در هفته دولت نیز 2 كلینیك ویژه در مناطق سیدی و زكریای مشهد و 6 پایگاه جامع سلامت با همكاری شهرداری مشهد به بهره برداری رسید.
*مشهد با كمبود 2 هزار تخت بیمارستانی روبروست
با این حال وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشكی هفته پیش در مراسم بهره برداری از پایگاه های بهداشتی و درمانی در مشهد گفت: این كلانشهر با كمبود 2 هزار تخت بیمارستانی روبروست.
دكتر سید حسن قاضی زاده هاشمی افزود: ضمن احترام به همه زحمات و تلاشهای انجام شده در دولتهای گذشته، مشهد با مشكلات مختلف در حوزه بهداشت و درمان مواجه است.
وی اظهار داشت: كلانشهر مشهد سالانه پذیرای زائران و مسافران بسیار از سراسر كشور است در حالی كه سرانه لازم و برنامه مشخص به منظور خدمت رسانی به آنان در حوزه بهداشت و درمان در نظر گرفته نشده است.
3027 / 6053
تاریخ انتشار: ۹ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۳
مشهد - ایرنا - شمار تختهای بیمارستانی یكی از شاخصهای سلامت به شمار می رود كه طی فعالیت دولت تدبیر و امید در این بخش به عنوان یكی از دستاوردهای مثبت وزارت بهداشت و درمان افزایش چشمگیری در افزایش تختهای بیمارستانی در خراسان رضوی حاصل شده است.