محمدجواد ظريف، وزيرخارجه كشورمان عصر ديروز جمعه با عمران خان، نخست وزير جديد پاكستان ديدار و گفت وگو كرد. در اين ديدار طرفين ضمن اشاره به اهميت و ضرورت توسعه و ارتقاء روابط دو جانبه ايران و پاكستان در زمينه هاي مختلف مرزي، تجاري، اقتصادي، گسترش تلاش ها براي استقرار صلح و ثبات در تمام كشورهاي منطقه و مبارزه جدي با تروريسم و افراط گرايي تاكيد كردند. عمرانخان در اين ديدار با تاكيد بر لزوم اهميت گسترش روابط با ايران به ويژه تجارت و اقتصاد، گفت: پاكستان از هر فرصتي براي استحكام روابط خود با ايران استقبال ميكند.
روزنامه هاي پاكستان سفر هيات ايراني به اسلامآباد را نخستين سفرهاي يك هيات خارجي به پاكستان پس از نخستوزيري عمرانخان برشمردند. سفر آقاي ظريف به پاكستان دو روز طول كشيد و به جز ديدار با عمران خان، با «مخدوم شاه محمود قريشي» وزير امور خارجه پاكستان، فرمانده ارتش و «اسد قيصر» مجلس نمايندگان پاكستان ديدار كرد.
در اين ديدار كه نخستين ديدار خارجي رئيس جديد مجلس پس از انتخابات پارلماني اخير محسوب ميشود، طرفين بر توسعه همكاريهاي دوجانبه، منطقه اي و بين المللي به ويژه در زمينههاي اقتصادي، همكاري هاي پارلماني و از جمله تشكيل گروه دوستي پارلماني ايران و پاكستان و همچنين مقابله با چالش هاي مشترك از جمله مبارزه با تروريسم و افراطگرايي تاكيد كردند.
وزير امور خارجه همچنين در ديدار با همتاي پاكستاني خود «مخدوم شاه محمود قريشي» تاكيد كرد كه هيچ كشور ثالثي نميتواند بر روابط تهران و اسلامآباد تأثير منفي بگذارد.
همچنين روزنامه نيوز اينترنشنال پاكستان گزارش داد كه محمدجواد ظريف، وزير خارجه ايران در ديدار با همتاي پاكستانياش آرزوي موفقيت رهبرمعظم انقلاب براي «عمران خان»، نخست وزير جديد اين كشور و دولت او را به مقامات پاكستاني منتقل كرده است. پيروزي عمران خان نخست وزيرجديد پاكستان در انتخابات و ورود او به رأس صحنه سياسي پاكستان با هدف ايجاد «پاكستان جديد» و راهاندازي سياست خارجي نوين منطقهاي و جهاني توجه همه ناظران سياسي جهان را به سمت اين كشور معطوف كرده است.
تحليلگران سياسي، سفر وزير خارجه ايران به پاكستان، همزمان با آغاز به كار دولت جديد اين كشور را فرصت مناسب استحكام روابط تهران و اسلامآباد در دوران تازه تمرين دموكراسي در اين كشور ارزيابي ميكنند.
ظريف زماني به پاكستان سفر كرد كه به عقيده كارشناسان، گسترش رفت و آمد مقامهاي بلندپايه دو كشور ميتواند به گسترش روابط دوجانبه و همچنين مقابله با چالشهاي پيش رو در سطح منطقهاي و بينالمللي كمك كند.
ظريف در سفر دو روزه خود به پاكستان، با مقامهاي دولت جديد پاكستان و در راستاي توسعه همكاريهاي طرفين، با مقامهاي عاليرتبه اين كشور از جمله
«عمران خان» نخست وزير، ژنرال «قمر جاويد باجوا» فرمانده ارتش، «شاه محمود قريشي» وزير امور خارجه، «اسد عمر» وزير امور اقتصاد و دارايي و «اسد قيصر» رييس مجلس ملي پاكستان ديدار و گفتوگو كرد. وزير خارجه ايران پيش از اين نيز هفتبار به پاكستان سفر كرده بود.
«عمران احمد خان نيازي» رهبر حزب پيروز انتخابات پاكستان (تحريك انصاف) جمعه 26 مرداد ماه 1397 از سوي نمايندگان مجلس ملي اين كشور بهعنوان بيست و دومين نخست وزير پاكستان از زمان استقلال تاكنون انتخاب شد. مواضع او به آرمانهاي اسلامي و منافع منطقهاي نزديك است و همين باعث خشم غرب از رهبر حزب تحريك انصاف شده است. وي تلاش ميكند هيبت و جايگاه پاكستان را بهعنوان يك قدرت اسلامي بزرگ و داراي شخصيت مستقل بازگرداند. از اين قهرمان ورزشي پاكستان بهعنوان روزنه اميد مردم و مبارز جدي با فساد در اين كشور نام برده ميشود.
رهبر پاكستان در ابعاد سياست خارجي خود هم دست به يك اقدام منحصر به فرد زد و آن مخالفتش با تحريمهاي آمريكا عليه ايران بود. او اعلام كرده تهران، نخستين مقصد سفرهاي خارجي اش خواهد بود.
* ملازهي: اسلام آباد به ميانجي گري ميان رياض و تهران ميانديشد
آقاي «پيرمحمد ملازهي» كارشناس شبه قاره با اشاره به سفر وزير خارجه كشورمان به پاكستان، به «صبح نو» گفت: درحالحاضر ايران و پاكستان و همچنين تركيه به شدت تحت فشار آمريكا قرار دارند. آنكارا عضو ناتو بوده و امروز به نوعي تحت فشار آمريكا قرار گرفته و اسلام آباد هم چندين سال مورد حمايت آمريكا براي مبارزه با تروريستها بوده است.
اين كارشناس شبه قاره با بيان اينكه چالشهاي پيش روي واشنگتن و اسلام آباد با منافع ملي پاكستان در تضاد است، افزود: آمريكا روابط منطقهاي خود در خصوص افغانستان را با هند گسترش داده و روابطش را با دهلي نزديك كرده است اين موضوع باعث شده نگراني و اعتراض پاكستاني ها شده چرا كه اسلامآباد در پيشاني مقابله با تروريست بوده ولي امروزه اين هند است كه در كابل نقش آفريني ميكند و حتي به نيروهاي نظامي افغان آموزش نظامي و هوايي ارائه ميدهد.
** فرصت احياي خط لوله گاز ايران از پاكستان به شرق آسيا
ملازهي با اشاره به اينكه اين نوع تضادها موجب شده است تا اسلامآباد در سياست خارجي خود رويكرد ديگري اتخاذ كند، تصريح كرد: با روي كار آمدن عمرانخان بهعنوان نخستوزير پاكستان شاهد رويكردهاي جديد اسلامآباد در منطقه هستيم. توسعه روابط سياسي و منطقهاي، ميانجيگري اسلامآباد ميان ايران وعربستان و توسعه روابط اقتصادي و تجاري از اولويتهاي عمرانخان براي توسعه روابط با تهران است كه در اظهار نظرهايش اين موضوعات ديده و شنيده شده است.
وي با اشاره به اينكه نخستين سفر خارجي عمران خان ، تهران خواهد بود، گفت: او با انتخاب تهران براي نخستين سفر كارياش اين پيام را مخابره ميكند كه با داشتن هزاران كيلومتر مرز مشترك بايد اقدامات جدي در برقراري امنيت مرزها برقرار كرد و ديگر اينكه اسلامآباد با ايجاد ميانجيگري رياض و تهران ميتواند فرصت خوبي براي ايجاد برقراري روابط دوباره اين دو كشور كه ظرفيت زيادي از مسلمانان جهان اسلام را شكل ميدهند برقرار كند.
اين كارشناس امور پاكستان، تصريح كرد: يكي ديگر از فرصتهاي توسعه روابط تهران و اسلامآباد ميتواند اين باشد كه با توجه به تحريمهاي يك جانبه آمريكا، ايران به احياء خط لوله گاز خود به پاكستان فكر كند موضوعي كه چين هم از آن استقبال كرده است تا طرح ادامه پيدا كند و ايران براي فروش محصولات نفتي خود با مشكلاتي روبهرو نشود.
منبع: روزنامه صبح نو؛ 1397،6،10
گروه اطلاع رساني**9117**2002
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۹:۵۵
وزير امور خارجه كشورمان در سفر خود به پاكستان ضمن ديدار با نخست وزير جديد اين كشور ابعاد مختلف مناسبات دوجانبه را بررسي و بر لزوم همكاري هاي نزديك كشورهاي اسلامي در مسائل مربوط به جهان اسلام و منطقه تاكيد كرد.