آرام حلیم روز شنبه در گفت و گو با خبرنگاران ایرنا افزود: اگر مشكل آب آشامیدنی روستاها برطرف شود علاوه بر اینكه بسیاری از مشكلات روستاییان حل می شود بلكه سبب مهاجرت معكوس به مناطق روستایی خواهد شد.
وی بهره مندی 73 درصدی روستاها از آب آشامیدنی ،احداث 122 كیلومتر راه روستایی و گاز رسانی به 470 روستای استان در دولت تدبیر و امید را یادآور شد و گفت: تقویت زیرساخت ها با هدف افزایش تولید، استفاده از سرمایه انسانی روستاییان، آموزش های كاربردی با هدف تولید، سرمایه گذاری با هدف افزایش تولید و اشتغال، ساماندهی انواع سرمایه ها ، تقویت و زیبا سازی كالبد روستاها، توسعه تولیدات كشاورزی، تبدیلی ،صنعتی ،گردشگری و خدماتی، مدیریت مردمی و كاهش تصدی گری دولت ، بهبود زندگی روستاییان با افزایش شاخص های رفاه و آسایش از جمله اهداف و اقدامات لازم جهت توسعه روستایی می باشد.
** 445 طرح اشتغال پایدار رروستایی در استان اجرایی می شود
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل گفت: 445 طرح اشتغال پایدار روستایی با 932 میلیارد تسهیلات بانكی به متقاضیان سرمایه گذاری پرداخت شده و تاكنون با به ثمر رسیدن بخشی از آنها برای هزار و 549 نفر اشتغال ایجاد شده است.
حلیم بیان كرد: سهم استان اردبیل از اشتغال پایدار روستایی به میزان هزار و 239 میلیارد ریال است كه تاكنون هفت هزار و 139 طرح با 14 هزار و 400 میلیارد ریال در سامانه كارا ثبت شده و از این تعداد هزار و 200 طرح با 2 هزار و 630 میلیارد ریال و اشتغال برای چهار هزار و 238 نفر در كمیته فنی استان مصوب شده است.
وی اضافه كرد: از این تعداد تاكنون 468 طرح با 955 میلیارد ریال و اشتغالزایی هزار و 587 نفر در بانك ها مصوب شده است.
حلیم ادامه داد: این تسهیلات با 10 درصد سود بانكی در نواحی صنعتی ، چهار درصد در مناطق مرزی و 6 درصد در مناطق غیر مرزی پرداخت می شود.
** هزار و 614 میلیارد ریال به دهیاری ها پرداخت شد
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل با بیان اینكه هزار و 614 میلیارد ریال به دهیاری ها پرداخت شده ، افزود: این اعتبارات از سال 92 تا 96 به حساب دهیاری ها واریز شده است.
حلیم گفت: در این مدت 950 طرح در روستاهای این استان اجرا شده كه 780 مورد از آنها افتتاح و بقیه هم در دست اجرا است.
وی اضافه كرد: این طرح ها شامل پارك ها ، پایگاه آتش نشانی، تكمیل غسالخانه، حصاركشی آرامستان ها، ساختمان دهیاری ، مهار آبهای سطحی ، جدول گذاری و سنگفرش است.
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل با اشاره به تفاهم نامه بنیاد بركت با نهاد ریاست جمهوری افزود: در این استان 400 میلیارد ریال طرح با مشاركت بنیاد بركت به بانك سینا معرفی شده است.
حلیم گفت: 104 طرح با اشتغالزایی 2 هزار و 518 نفر و هزار و 80 میلیارد و 300 میلیون ریال تسهیلات به بانك عامل معرفی شده كه 40 طرح با 399 میلیارد ریال در بانك مصوب و تسهیلات 27 طرح با 397 نفر اشتغال به میزان پنج هزار میلیارد ریال پرداخت شده است.
او ادامه داد: در كنار آن تفاهم نامه ای بین بنیاد علوی و بانك پارسیان امضا شده كه در قالب این تفاهم نامه 20 طرح با 100 میلیارد ریال تسهیلات و اشتغالزایی و با بهره بانكی هشت درصد به بانك عامل معرفی شده است.
حلیم شناسایی كسب و كار در حوزه روستایی را یادآور شد و افزود: طرح های دانش بنیان در روستاهای این استان شناسایی شده و در صورت تحقق، فرصت های شغلی در روستاها از حالت سنتی به صنعتی تبدیل خواهد شد.
وی بیان كرد: برای اشتغالزایی روستایی در حوزه دانش بنیان اولین رویداد شتاب (شناسایی ایده های كسب و كار در حوزه روستایی) در اردبیل برگزار می شود كه زمینه و بستر خوبی برای اشتغال روستایی را فراهم می آورد.
حلیم بیان كرد: دولت تدبیر وامید در نظر دارد مهاجرت معكوس در روستاها را با اشتغالزایی و رونق تولید در زمینه های مختلف اعم از كشاورزی، گردشگری و فناوری تحقق بخشد.
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل افزود: شناسایی ایده های برتر در حوزه دانش بنیان در روستاها ضمن اینكه جلوی مهاجرت را می گیرد بلكه باعث مهاجرت معكوس نیز خواهد شد.
او به طرح های درآمدزایی دهیاری ها در استان اشاره كرد و گفت: پرداخت تسهیلات بانكی به طرح های درآمدزایی دهیاری ها فقط به دهیاری هایی كه توان مالی و مدیریتی فعالیت های اقتصادی در اشتغالزایی روستایی را دارند اختصاص داده می شود.
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل با اشاره به تهیه طرح هادی در روستاها افزود: هزار و 29 روستای استان برای اجرای طرح هادی مطالعه شده اند كه 402 مورد آن اجرا شده است.
** 80 دوره آموزشی برای دهیارها برگزار شد
حلیم با بیان اینكه 80 دوره آموزشی برای دهیاری ها در استان برگزار شده ، افزود: این دوره ها از سال 92 تا 96 برای سه هزار و 963 نفر برگزار و پیش بینی شده در سال جاری هم 21 دوره آموزشی برگزار شود.
وی افزود: برای آشنایی بیشتر دهیاران به وظایف خود هزار 200 جلد كتاب نیز خریداری و بین آنها توزیع شده است.
مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل ادامه داد: از سال 92 تا 96 به تعداد 101 دستگاه ماشین آلات با 900 میلیارد ریال خریداری و در اختیار دهیاری ها قرار گرفته و امسال هم 12 دستگاه ماشین آلات در اختیار دهیاری ها گذاشته می شود.
بر اساس آمارهای موجود از مجموع یك میلیون و 248 هزار و 610 نفر جمعیت استان اردبیل 448 هزار و 554 نفر در هزار و 859 روستا سكونت دارند.
تاكنون 871 دهیاری در روستاهای بالای 20 خانوار استان راه اندازی و مجوز ایجاد 37 دهیاری جدید هم صادر شده است.
7110/6016
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۰:۳۶
اردبیل - ایرنا - مدیركل امور روستایی استانداری اردبیل گفت: آب آشامیدنی عمده ترین مشكل روستاهای این استان است كه برای برطرف كردن آن احداث مجتمع آبرسانی در دستور كار دولت است.