یزد - ایرنا - مدیركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد با اشاره به ظرفیت های استان در حوزه گردشگری، نساجی ، دانش بنیان، مد و لباس گفت: ورود جدی بانوان در عرصه اقتصادی، تولید ثروت و ایجاد مشاغل موثر را به همراه دارد.

فاطمه دانش یزدی روز شنبه در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اظهار كرد: زنان به عنوان مدیران سبد مصرف خانوار می توانند نقش مهمی را در تحقق اهداف اقتصاد مقاومتی و رویكرد حمایت از كالای ایرانی بازی ‌كنند.
وی افزود: باید به جای صحبت از تعادل جنسیتی در مسئولیت پذیری و ایفای نقش برای عرصه های مختلف نگاه جامعه به سمت شایسته سالاری معطوف شود تا نیروهای كارآمد و نخبه بتوانند برای حل مشكلات در عرصه های مختلف به میدان بیایند.
مدیركل دفتر امور بانوان و خانواده استانداری یزد خاطرنشان كرد: هرچند استان از ظرفیت ها و توانمندی های شاخصی در صنایع دستی، هنر، گردشگری، تولیدات مختلف صنعتی بویژه نساجی برخوردار است، اما نقش زنان در عرصه های اقتصادی بسیار كمرنگ است.
به گفته دانش یزدی ، مجموعه دفتر یادشده تلاش دارد تا با شناسایی توانمندی های این قشر در عرصه اقتصادی و بررسی بازارهای هدف در داخل و خارج كشور بتواند با مشاركت سازمان های مردم نهاد(سمن ها) و سایر دستگاه های اجرایی، این جریان را به پویایی هرچه بیشتر برساند.
وی تأكید كرد: زمانی می توان در عرصه اقتصادی شكوفا و موفق گام برداشت كه از تمام توان موجود در جامعه استفاده كرد و علاوه بر آن توانمندی جدید نیز خلق شود و در مرحله بعد با نگاه كارشناسی به شناخت و معرفی اولویت های اقتصادی استان با تاكید بر نقش آفرینی، بانوان توانمند ورود پیدا كرد.
دانش یزدی تصریح كرد: استان یزد با توجه به ظرفیت های موجود می تواند به بزرگترین صادر كننده پوشاك، سایر محصول نساجی و مدل های فاخر ایرانی – اسلامی تبدیل شود ولی این فرصت نیز تاكنون نادیده گرفته شده و نیازمند برنامه ریزی و توجه جدی است.
مدیركل دفتر امور بانوان استانداری یزد اظهار داشت: تولید پوشاك و محصول نساجی بر مبنای معرفی نمونه های فاخر ایرانی و اسلامی می تواند بخشی از یك اقتصاد تاثیرگذار را با ایفای نقش بانوان در عرصه های ملی و بین المللی فراهم سازد.
وی ادامه داد: این نوع تولید، نقش موثری در ایجاد اشتغال نیز خواهد داشت.
دانش یزدی در عین حال تاكید كرد: باید بدانیم در كدام قسمت ها دارای توان تجاری و مزیت نسبی رقابت هستیم تا اشتغال زنان هنرمند، تحصیلكرده و خانه دار را به آن سمت سوق دهیم زیرا ورود بانوان به عرصه های اقتصادی با نگاه دانش بنیان جهشی اقتصادی و تولید ثروتی پایدار به همراه خواهد داشت.
از جمعیت یك میلیون و 138 هزار نفری استان یزد 51 درصد را مردان و 49 درصد را زنان تشكیل می دهد.
هم اكنون نسبت جنسی زن در استان یزد 100 به 106 مرد است.
1968/ 2047