علیرضا نصرآبادی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: سالانه به طور متوسط بیش از 60 هزار تن آنغوزه در سطح 100 هزار هكتار اراضی طبیعی و مشاركتی استان جمع آوری می شود.
وی بیان كرد: طرح جمع آوری آنغوزه در استان هر سال از اواخر خرداد اه تا پایان مهرماه ادامه دارد.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی بیشترین میزان برداشت آنغوزه را مربوط به شهرستان های طبس و بشرویه دانست و اظهار داشت: قیمت هر كیلوگرم خشك این محصول 100 تا 150 هزار تومان و شیره آن 250 هزار تومان به فروش می رسد.
نصرآبادی گفت: امسال توسط منابع طبیعی استان 21 طرح بهره برداری آنغوزه تهیه و با اولویت بهره برداران محلی و بومی برنده شده در مزایده مربوطه به مجریان داده شده است.
وی اضافه كرد: در شهرستان های طبس 11 طرح، بشرویه هفت طرح و فردوس، شاسكوه و قاین نیز هر كدام یك طرح مصوب شده است.
مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: برای بهره برداری هر طرح بین سه تا پنج سال به مجری مجوز داده می شود همچنین مجری طرح باید بابت احیای سطح زیر كشت تعهد دهد تا آنغوزه از بین نرود.
وی میزان اشتغال ایجاد شده در زمینه برداشت محصول آنغوزه در استان را یكهزار خانوار اعلام كرد و گفت: به دلیل درآمد خوبی كه از این محصول به دست می آید جوانان نیز به سمت آن جذب شده اند.
وی یادآور شد: درمان اختلالات عصبی در كودكان، كاهش فشار خون، كمك به هضم غذا، جلوگیری از حمله های هیستری، رفع درد دندان، بر طرف كننده ناراحتی های تنفسی، درمان یبوست و برطرف كردن عفونت های قارچی از جمله خواص دارویی گیاه آنغوزه است.
گیاه آنغوزه گیاهی علفی چند ساله است، ریشه آن كمی ضخیم و گوشتی، برگ های آن بسیار بریده و غباری، ساقه آن مجوف و گوشتی و بلندی آن تا 2متر است، گل های آن به رنگ زرد و به گروه چتر مانند در انتهای ساقه ظاهر می شود.
این گیاه در چند سال اولیه سن خود ساقه قابل روئیتی ندارد و برگ های آن گسترده روی زمین است كه در مراتع به نام «كماه و انگزاكماه» چوپانان می شناسند.
آنغوزه شیره گیاهی است كه از تیغ زدن ریشه یا پایین ساقه و یا قطع ساقه گیاهان مولد آنغوزه از ناحیه یقه گیاه خارج می شود و در طول تابستان برداشت می شود و به 2 صورت كشته ( خشك شده) و شیره در بازار عرضه می شود.
7557 * 6054
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۱:۵۷
بیرجند - ایرنا - مدیركل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی گفت: اكنون بیش از 90 درصد آنغوزه استان به علت نبود صنایع فرآوری این محصول به صورت خام به كشورهای حاشیه خلیج فارس و هندوستان صادر می شود.