به گزارش ایرنا، 'ابومهدی المهندس' روز شنبه در جلسه تودیع 'فالح الفیاض' رییس بركنار شده تشكیلات الحشد الشعبی گفت كه الحشد و فرماندهان آن همچنان تلاش می كنند كه دور از بازی سیاسی باشند و در سیاست مداخله نكنند.
العبادی در واپسین ساعات پنجشنبه شب در حكمی غیر منتظره اعلام كرد فیاض بدلیل ورود به فعالیت های سیاسی كه با بی طرفی پست های امنیتی و اطلاعاتی سازگاری ندارد، از كلیه مقام های دولتی خود (مشاورت امنیت ملی عراق، رئیس دستگاه اطلاعاتی كشور و رئیس سازمان الحشد) بركنار می شود.
المهندس اضافه كرد كه در طول سال های اخیر الحشد الشعبی در معرض فشارهای بزرگی از جمله اتهام فساد و ارائه آماری بیش از نیروی واقعی (برای برخورداری از مزایای مالی آن) گرفته است و متاسفانه این اتهامات بدون هیچ دلیل و مدرك مستند از طرف عالی ترین مقام قوه مجریه علیه تشكیلات الحشد الشعبی و فرماندهان ارشد آن مطرح شده است.
المهندس خاطرنشان ساخت كه الحشد الشعبی و فرماندهان این تشكیلات همچنان به قانون پایبند خواهند ماند و به تكلیف شرعی و قانونی خود در كنار دیگر نیروهای ارتش، پلیس و سازمان مبارزه با تروریسم و دیگر نیروهای امنیتی و نظامی عراق در دفاع از كشور عمل می كنند و هرگز وارد بازی سیاسی نمی شوند.
وی همچنین از تصمیم غیرمنتظره بركناری فالح الفیاض از ریاست تشكیلات الحشد الشعبی ابراز تاسف كرد و گفت كه جای تاسف دارد كه بركناری الفیاض از ریاست الحشد الشعبی بدون اطلاع و هماهنگی با این تشكیلات و فرماندهان ارشد آن صورت گرفته است.
المهندس از مواضع و عملكرد الفیاض تقدیر و تشكر كرد و خطاب به الفیاض گفت كه هیچ كس نمی تواند سوابق روشن شما را در الحشد الشعبی منكر شود.
نایب رییس الحشد الشعبی تاكید كرد كه این سازمان ویژگی مردمی بودن و ارتباط خود را با مرجعیت با توجه به اینكه اساسا با فتوای مرجعیت شكل گرفته است، حفظ خواهد كرد.
ابومهدی المهندس همچنین فاش ساخت كه در طول سنوات گذشته تلاش مختلفی برای تضعیف تشكیلات الحشد الشعبی صورت گرفته است.
وی كاهش بودجه الحشد الشعبی در طول سال های 2016، 2017 و 2018 و همچنین جذب بیش از حد نیرو در 2015 بدون اینكه بودجه ای برای آنها در نظر گرفته شود را در همین راستا ذكر كرد و افزود كه مدیریت الحشد الشعی ناچار به كاهش حقوق نیروهایش در طول سه سال اخیر شد.
فالح الفیاض نیز در این دیدار با اشاره به اینكه همه مواضع و پست هایی كه در اختیار داشته كمتر یا در سطح وزیر بوده است گفت كه همه این مواضع و پست ها اگر نتوانیم در آن خدمتی به مردم ارائه كنیم، فاقد ارزش هستند.
وی اضافه كرد كه در طول سمت خود به عنوان رییس تشكیلات الحشد الشعبی تلاش كرده است براساس اعتقادات و فهم و درك خود عمل كند و تمامی این تلاش ها باعث شده است كه الحشد الشعبی امروز در دل مردم عراق ریشه داشته باشد.
فیاض تاكید كرد كه الحشد الشعبی امروز خاری در چشم دشمنان و باعث عصبانیت و خشم آنها شده و به خاطر وجود الحشد الشعبی در عراق، دشمنان وقتی می خواهند توهین یا اهانتی به مردم عراق بكنند، هزار بار با خود كلنجار می روند.
وی نقش الحشد الشعبی در تزریق روحیه مقاومت و مبارزه را در دیگر نهادهای نظامی و امنیتی عراق در طول مبارزه با تروریسم غیر قابل انكار خواند و از گروه های مقاومت اسلامی درعراق كه بهترین نیروهای خود را در اختیار الحشد قرار دادند، تشكر كرد.
'ابوعلی البصری' مسوول سازمان اطلاعات در وزارت كشور عراق نیز در این دیدار از خدمات الفیاض در ریاست الحشد الشعبی تقدیر و ابراز امیدواری كرد كه همچنان الفیاض از دولتمردان نجات دهنده عراق باقی بماند.
ساعاتی بعد جنبش الفتح در بیانیه ای این تصمیم را سبب لطمه به اوضاع امنیتی و به خطر انداختن ثبات كشور دانست و مدعی شد این اقدام بدلیل نپذیرفتن دوره دوم نخست وزیری برای العبادی از سوی فیاض صورت گرفته است.
همچنین برخی از رهبران فهرست انتخابی النصر ( به رهبری حیدر العبادی) با فالح الفیاض اعلام همبستگی كرده و بخشنامه نخست وزیر را دارای ابعاد سیاسی دانسته و بر همین اساس، الفیاض را به عنوان نامزد فهرست انتخابی النصر برای پست نخست وزیری آینده عراق مطرح كردند.
حادثه بركناری الفیاض از كلیه سمت های دولتی در گرماگرم بحث و جدل ها بر سر تشكیل دولت آینده این كشور، طی چند روز گذشته به یكی از مهمترین موضوعات داغ سیاسی و رسانه ای عراق تبدیل شده است.
خاورم *4*353*380*
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۲۴
بغداد – ایرنا – در نخستین واكنش رسمی به بركناری 'فالح فیاض' رئیس سازمان الحشد الشعبی از سوی 'حیدرالعبادی' نخست وزیر، نایب رییس این سازمان در سخنانی از تلاش برخی برای وارد كردن الحشد در بازی های سیاسی داخلی عراق ابراز تاسف كرد.