قم - ایرنا - آیت الله جعفر سبحانی از مراجع تقلید گفت: كشور با كمبود مبلغ به ویژه در حوزه بین المللی در سطح بالا مواجه است كه باید با برنامه ریزی و استعدادیابی طلاب آن را برطرف كرد.

به گزارش ایرنا، وی روز شنبه در «آیین آغاز سال تحصیلی جدید حوزه های علمیه» در سالن اجتماعات مدرسه دارالشفاء قم، استعداد سنجی برای طلاب حوزه علمیه را مورد تاكید قرار داد و اظهار داشت: هر طلبه ای دارای استعداد و توانمندی هایی است كه باید شناسایی شده و بر اساس نیازهای جامعه مورد آموزش تخصصی قرار گیرد.
وی با بیان این كه باید اخلاق و وضعیت جامعه منعكس كننده اخلاق انبیاء الهی باشد اظهار داشت: اولویت حوزه علمیه باید علاوه بر آموزش، گسترش تهذیب نفس در جامعه باشد.
این مرجع تقلید با بیان این كه برخی در قالب عرفان های كاذب به دنبال تحریف هستند، اظهار داشت: وظیفه استادان اخلاق حوزه علمیه این است كه عرفان و اخلاق حقیقی را برای جوانان تبیین كرده و راه صحیح را به آنها نشان دهند.
آیت الله سبحانی همچنین با اشاره به این كه طلبه هایی كه در درس خارج شركت می كنند باید معمم باشند گفت: این موضوع به عنوان یك الزام در حوزه مورد توجه قرار گیرد.
وی در ادامه با بیان این كه حفظ قرآن و تفسیر باید به عنوان یكی از اولویت های حوزه علمیه باشد ،تاكید كرد: طلاب باید از «حجت الاسلام» و عناوین حوزوی استفاده و از به كار گیری عنوان های دیگر مانند «دكتر» اجتناب كنند.
آیت الله سبحانی همچنین طلاب حوزه علمیه را به علم آموزی مستمر و روزانه سفارش كرد و گفت: باید طلاب حوزه علمیه از 24 ساعت روز، هشت ساعت را به مطالعه و كار علمی بپردازند، علامه طباطبایی از دوران جوانی هیچ شبی در مباه مبارك رمضان نخوابید و از فیوضات این ماه با كار علمی بهره برد كه باید این موضوع الگوی طلاب باشد.
آیت الله سبحانی اظهار داشت: فایل صوتی و استفاده از بستر اینترنت برای استفاده از دروس حوزه برای شهرهایی كه با مدارس علمیه فاصله دارد اشكالی ندارد ولی این موضوع به تنهایی جوابگوی نیاز طلاب نیست و باید طلاب با حضور در مجلس علما ونشستن پای درس حوزه بی واسطه با استادان ارتباط داشته باشند.

* حوزه علمیه لنگرگاه اعتقادی برای جلوگیری از انحرافات دینی است
وی در ادامه، حوزه علمیه قم را لنگرگاه اعتقادی ایران برای جلوگیری از انحرافات دینی دانست و اظهار داشت: حوزه علمیه ماه رجب سال آینده، یكصد ساله خواهد شد كه این موضوع فرصتی برای بازگو كردن خدمات و عظمت این حوزه در طول تاریخ حیات خود است.
حوزه علمیه قم در ماه رجب سال 1340 هجری قمری تاسیس شده است.
این مرجع تقلید همچنین اظهار داشت: عالمان دینی مسئولیت تعلیم و تهذیب انسان ها را برعهده دارند، به همین دلیل اگر بخواهیم انسان كاملی را تربیت كنیم باید علاوه بر تفكر بر غرائض آن نیز توجه شود.
آیت الله سبحانی ادامه داد: در آموزش اخلاق باید علاوه بر آموزش تئوری، آموزش عملی اخلاق نیز با استفاده از استادان برجسته مورد تاكید قرار گیرد.
وی در بخش دیگری از سخنان خود، تفكر تكفیری را از جمله گرفتاری های امروز جهان اسلام دانست و ادامه داد: باید در حوزه شناخت وهابیت به عنوان یك بحث منظم و در قالب یك واحد درسی تدوین و اعتقادات وهابیت، ریشه های شكل گیری و نوع مواجهه با این اعتقادات آموزش داده شود.
در سال تحصیلی جدید 150 هزار نفر از طلاب و روحانیان در 600 مدرسه علمیه مشغول به تحصیل می شوند. تعداد طلاب جدید الورود به حوزه های علمیه، پنج هزار نفر است.
در این آیین كه با حضور حجت الاسلام والمسلمین محمد محمدی گلپایگانی رئیس دفتر مقام معظم رهبری برگزار شد، نمایندگانی از دفاتر مراجع تقلید، تنی چند از مدیران، استادان و طلاب حوزه علمیه نیز حضور داشتند.
رونمایی از نرم افزار تقریرات حوزه های علمیه و 100 طرح تحولی حوزه، از دیگر بخش های این آیین بود.
7404/ 1175