قم-ايرنا- مديرحوزه هاي علميه كشور باانتقاد از برخي اظهارنظرهاي پيرامون حوزه علميه گفت: حوزه انقلابي قم كه بزرگترين انقلاب قرن را رقم زده، هرگزسكولارنبوده و نيست و هر سخن منافي با اين واقعيت، نادرست است.

به گزارش ايرنا، آيت الله عليرضا اعرافي روز شنبه در آيين آغاز سال تحصيلي حوزه هاي علميه درسالن اجتماعات مدرسه دارالشفاء قم، با تاكيد بر اينكه همچنان حوزه جوشنده و درخدمت كشور و انقلاب اسلامي است تاكيد كرد: راه نقد را بر حوزه باز مي دانيم ولي نقد بايد آگاهانه و منصفانه باشد.
وي با تاكيد بر اينكه حوزه علميه در50 سال گذشته ، ايجاد كننده بزرگترين انقلاب منطقه و جهان بوده است، گفت: حوزه علميه هرگز مسير سكولاريسم و دوري از ارزش هاي بلند الهي را طي نكرده و نمي كند چرا كه امروز همچنان پشتيبان مردم، كشور و انقلاب اسلامي است.
وي با بيان اينكه مراجع تقليد و بزرگان حوزه خود را در مقابل انقلاب، مردم و خون شهدا مسئول مي دانند تاكيد كرد: درس هاي ناظر به مسائل نو و جديد درمدارس علميه و موضع گيريهاي مراجع تقليد و اساتيد حوزه در مسائل سياسي و اجتماعي تاييد كننده اين مساله مي باشد.
مديرحوزه هاي علميه كشور ، انقلابي بودن را ضرورت هميشگي حوزه دانست و ادامه داد: طرح هاي متعدد در حوزه بين الملل، نظام جامع استادي، نظام جامع محققان و اسناد مهم بالادستي ديگر در قالب طرح تحول حوزه طراحي شده اند كه به مرور در راستاي ارتقاي جايگاه حوزه علميه و پاسخگويي به وظايف خود در شرايط كنوني براي انقلاب ماندن حوزه در حال انجام است.
وي اظهار داشت: حوزه علميه جاي بحث هاي آزاد، گفت و گوهاي منطقي و توليد علم و انديشه است و قطعا بايد پاسخگوي نيازهاي امروز جامعه و جهان باشد كه حوزه در اين مسير در حال گام برداشتن است.
اعرافي با اشاره به حجم بالاي توليد مطالب و مقالات علمي در حوزه هاي علميه گفت: اين حجم از فعاليت هاي علمي نشان دهنده سرزندگي، پويايي توليد علم در حوزه است.
وي اظهار داشت: حوزه در كنار مردم و مراجع تقليد قرار داشته و دارد و رهنمودهاي بزرگان و راهنمايي هاي رهبر معظم انقلاب راهنماي حركت حوزه خواهد بود.
اعرافي تاكيد كرد: از جريان هاي اصيل براي اصلاح مسير حوزه استقبال مي كنيم، درهاي فكر و دانش حوزه بر روي هر نظر، ايده و سخني باز است و آماده پذيرش نظرات اساتيد و صاحب نظران دانشگاه نيز هستيم.
وي در بخش ديگري از سخنان خود تاكيد كرد: بانك ايده ها با بيش از هزار طرح و ايده از طلاب و اساتيد سراسر كشور جمع آوري شده است و تمام ايده هايي كه در طول دوره هاي مختلف به ويژه در مجمع طلاب بيان شده جمع آوري و در برنامه هاي جديد حوزه مورد توجه قرار گرفته است.
وي افزود: در سال 96 براي اولين بار مجموعه اي از 20 سند كلان و راهبردي حوزه تكميل و نهايي و در شوراي عالي مديريت حوزه هاي علميه به تصويب رسيده است و به زودي برنامه پنج ساله مبتني بر اين استناد ارائه مي شود.
اعرافي،مبناي اسناد حوزه را طرح تحول 1414 دانست و تاكيد كرد: اين اسناد مبتني بر نيازهاي روز جامعه، تاكيد بر اصالت هاي حوزه، ضرورت هاي تحول در حوزه و همچنين ايده هاي جديد تدوين شده است.
وي با اشاره به افزايش سطح پذيرش و كاهش ورودي هاي حوزه به منظور جذب افراد مستعد را از جمله اقدام هاي مهم در يك سال گذشته دانست و ادامه داد: تدوين نظام جامع رشته ها، تدوين نظام جامع تهذيب و تربيت، طراحي گروه هاي علمي،ايجاد مركز مهارت آموزي حوزه علميه،اصلاح فراينده ها و بازنگري در رشته هاي تحصيلي، ارتقاي نظام ارزيابي مدارس علميه، تدوين طرح ساماندهي و طرح جامع پژوهش در سطوح عالي، شوراي عالي هماهنگي نهادها، نيازسنجي هاي پژوهشي و نيز فقه معاصر از جمله اقدام هاي صورت گرفته در يك سال گذشته است.
اعرافي، ارتقاي تقويم تحصيلي و كاهش تعطيلي هاي حوزه هاي عمليه به ويژه در سطح يك را از جمله اقدام هاي مركز مديريت حوزه هاي علميه كشور دانست و اظهار داشت: 20 هزار طلبه در سطح يك در تابستان امسال تحصيل كردند كه اين تعداد بيش از 10 برابر سال هاي گذشته است.
وي ادامه داد: حوزه و مراجع تقليد مراحل دشواري در طول تاريخ سپري كرده اند ولي همواره پايبند به رسالت هاي الهي بوده و در اين راه جانفشاني كردند و اين ميراث بزرگ علمي را امروز براي ما به يادگار گذاشتند.
در سال تحصيلي جديد حدود 150 هزار تن در 600 مدرسه علميه تحصيل خود را آغاز مي كنند. تعداد طلاب جديد الورود به حوزه هاي علميه پنج هزار تن است.
اين مراسم با حضور آيت الله جعفر سبحاني از مراجع تقليد، حجت الاسلام والمسلمين محمد محمدي گلپايگاني رئيس دفتر مقام معظم رهبري، نمايندگاني از دفاتر مراجع تقليد، تني چند از مديران، اساتيد و طلاب حوزه علميه برگزار شد.
رونمايي از نرم افزار تقريرات حوزه هاي علميه و 100 طرح تحولي حوزه علميه از ديگر بخش هاي اين مراسم بود.
7404/ 6133/