تهران - ايرنا - مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در تشريح اولويت هاي اين بنياد در رويكرد جديد خود، گفت: راه ‌اندازي شوراهاي تخصصي و حمايت از آثار سينمايي در مرحله «تحقيق و نگارش فيلمنامه»، توجه ويژه‌ فارابي به بخش توليد آثار سينمايي است.

به گزارش روز شنبه گروه فرهنگي ايرنا از بنياد سينمايي فارابي، عليرضا تابش اظهار داشت: بنياد سينمايي فارابي در رويكرد جديد خود توجه ويژه‌اي به مواردي چون تقويت فيلمنامه، سينماي كودك، توسعه توليد مشترك، حمايت از استعدادهاي جوان و خلاق سينما، جذابيت فيلم‌هاي سينمايي، تنوع ژانرها، توسعه محتواي تصويري و سينمايي در فضاي مجازي و توجه به مخاطب فيلم‌هاي ايراني داشته و اين سياست ها را ادامه خواهد داد.
تابش تاكيد كرد: با توجه به تحولات روز افزون در صنعت سينما و شرايط حاكم بر مولفه ‌هاي اقتصادي در سينماي كشور، بنياد فارابي شيوه‌هاي جديد سرمايه‌گذاري و تأمين مالي پروژه‌هاي سينمايي را دنبال مي‌كند.
وي ادامه داد: در راستاي پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي، شفافيت مالي و استفاده از ابزار و شيوه‌هاي نوين سرمايه‌گذاري در سينما، صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه فيلم به صورت مشترك با يكي از موسسات فعال در بورس و همچنين صندوق اعتباري هنر در مرحله راه‌اندازي است كه اين سه نهاد، موسسان اين صندوق خواهند بود.
تابش در ادامه از حذف تصدي‌گري بنياد در حوزه پشتيباني توليد، خبر داد و يادآور شد: به منظور تشويق و تضمين سرمايه گذاري و با هدف پايدار كردن فعاليت‌هاي بخش خصوصي در حوزه پشتيباني فني توليد (تامين تجهيزات فيلمبرداري)، بنياد سينمايي فارابي با حذف واحد «معاونت توليد» در سازمان اداري، به فعاليت اين بخش پايان داد.

**كارگروه‌هاي تخصصي فيلمنامه
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه از حضور فعال كارشناسان در شوراهاي تخصصي معناگرا، مقاومت، اجتماعي، اقتباس و كودك و نوجوان خبر داد و گفت: كارگروه ‌هاي تخصصي فيلمنامه از سال گذشته تا مرداد سال جاري، 61 جلسه برگزار كرده اند كه نتيجه آن، بررسي 299 عنوان طرح و فيلمنامه بوده است.
تابش تاكيد كرد: شوراي فرهنگي بنياد سينمايي فارابي از ابتداي فروردين 96 تا اسفند اين سال 12 جلسه با موضوعات مشاركت در ساخت فيلم، دريافت وام، قرارداد تحقيق و نگارش فيلمنامه، واگذاري حقوق و افزايش مبلغ قرارداد برگزار كرده است كه 18 مورد از آنها منجر به انعقاد قرارداد مشاركت در ساخت فيلم و 5 عنوان موفق به دريافت وام و معرفي به صندوق اعتباري هنر شده است.
وي توضيح داد: شوراي تخصصي فيلمنامه كودك و نوجوان از ابتداي دي ماه 96، هشتاد و چهار عنوان فيلمنامه و طرح را مورد ارزيابي قرار داده است.
به گفته مديرعامل بنياد سينمايي فارابي، اعضاي اين شورا متشكل از كارگردان سينماي كودك و نوجوان، روانشناس كودك، كارشناس حوزه ادبيات كودك‌، كارشناس فيلمنامه و منتقد سينمايي در جلسات خود به ارزيابي آثار درخواستي پرداخته اند.
تابش ادامه داد: طي 21 جلسه برگزار شده‌ اين شورا در مجموع 84 طرح و فيلمنامه بررسي شده است كه از آن ميان تعدادي از فيلمنامه ها مصوب و به مرحله توليد رسيده‌اند.
وي عنوان كرد: برخي از اين فيلمنامه‌ها مصوبه اوليه را گرفته‌اند كه نيازمند بازنويسي هستند از اين‌رو كارشناسان عضو شورا، طي جلسات متعدد و مفصل با نويسندگان آثار گفت وگو كرده، راهكارهايي براي بهبود فيلمنامه در اختيار ايشان قرار داده‌اند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: اميدبخش بودن، داشتن فضايي فانتزي و روياپرداز، شاد و دلنشين بودن براي كودك و خانواده يا نوجوان و خانواده، قهرمان داشتن، همگام بودن با تكنولوژي روز دنيا و موفقيت در اكران از جمله سياست‌هاي اجرايي شوراي تخصصي فيلمنامه كودك در دوره جديد است.
تابش افزود: از بدو تاسيس شوراي معناگرا تاكنون 8 جلسه برگزار شده است. شوراي مقاومت 14 جلسه و شوراي اقتباس نيز 3 جلسه برگزار كرده‌اند. همچنين شوراي اجتماعي نيز از بدو تاسيس تاكنون بيش از پنج جلسه داشته است.
وي اظهار كرد: بنياد از 74 عنوان فيلم سينمايي حمايت كرده است كه از اين تعداد 34 عنوان مشاركت، 30 عنوان براي اخذ وام به صندوق اعتباري هنر معرفي شدند كه 13 عنوان فيلم با دادن تضامين به صندوق وام خود را دريافت كرده‌اند، و 10 عنوان نيز اعطاي وام‌هاي قبلي بوده است.
تابش در اين باره توضيح داد: آثاري كه شامل سوژه‌هاي مورد نياز سينما است، در كارگروه‌هاي تخصصي فارابي مورد بررسي قرار مي‌گيرد و بعد از اولويت بندي لازم، به كمك ساير حاميان مانند حوزه هنري و سازمان فرهنگي هنري شهرداري تهران، كانون پرورش فكري كودكان و نوجوانان، انجمن سينماي دفاع مقدس و... از اين آثار حمايت شود.
وي افزود: حوزه حمايت از توليد فيلم، معمولا پروژه‌هايي واجد شرايط تلقي مي‌شوند كه براساس اولويت و راهبردهاي بنياد سينمايي فارابي تعريف شده باشند. در چنين شرايطي سرمايه‌گذاري در كل يا بخشي از پروژه برعهده بنياد سينمايي فارابي خواهد بود.
تابش در ادامه به حمايت از برگزاري «رويداد خلق ايده» در عرصه فيلمنامه نويسي و ارائه طرح‌هاي نوين سينمايي از سوي جوانان علاقه‌مند اشاره كرد و اين اقدام را گامي موثر در ترغيب جوانان براي حضور در عرصه فيلمنامه نويسي و تبادل تجربيات بزرگان عرصه فيلمنامه نويسي و علاقه مندان خواند.

**حمايت از سينماي انقلاب و دفاع مقدس
تابش گفت:در چارچوب «طرح جامع سينما» يكي از سياست‌هاي مهم بنياد سينمايي فارابي حمايت از فيلم‌هايي با موضوع انقلاب اسلامي، دفاع مقدس، مقاومت و پايداري است كه بنياد فارابي با توجه به ميزان منابع مالي خود در هر سال برنامه‌ريزي و از اين‌گونه سينما حمايت مي‌كند.
وي افزود: بنياد سينمايي فارابي همواره در چند سال اخير سعي كرده تا با حمايت خود از فيلم‌هاي ارزشمند دفاع مقدس، گوشه‌هايي از حماسه و مقاومت مردم بزرگ و عزتمند ايران را بر پرده سينما معرفي كند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي افزود: علاوه بر اكران فيلم‌هاي مقاومت در سينماها و نمايش خانگي، پخش و توزيع بين‌المللي اين آثار بسيار با اهميت است كه بنياد فارابي اين مهم را با تعامل تهيه‌كنندگان انجام داده و فيلم‌هاي اين حوزه علاوه بر حضور در جشنواره‌هاي خارجي به شبكه‌هاي تلويزيون خارج، شبكه‌هاي كابلي، سامانه‌هاي اينترنتي و هواپيمايي عرضه شده‌اند.

**تغيير در روش اعطاي تسهيلات
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: در دولت يازدهم بنياد سينمايي فارابي از محل اعتبارات خود، از 153 پروژه سينماي حرفه‌اي در قالب تسهيلات حمايت كرده است.
وي به تغيير روش اعطاي تسهيلات به پروژه‌هاي سينمايي اشاره كرد و افزود: به منظور افزايش ميزان تعداد وام گيرنده و شفافيت در نحوه حمايت‌ها و توسعه آن و نيز تغيير شيوه‌هاي پرداخت تسهيلات به پروژه‌هاي سينماي حرفه‌اي، اين شيوه از نيمه دوم سال 96 اجرايي شد. اين تسهيلات از طريق صندوق اعتباري هنر و به فيلم‌هاي داراي پروانه ساخت مورد تأييد و با معرفي بنياد سينمايي فارابي پرداخت مي‌شود.
به گفته وي، بنياد سينمايي فارابي وظيفه خود را در حمايت از فيلم‌هاي سينمايي انجام داده و فرصتي جديد براي تأمين سرمايه در سينما فراهم كرده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه افزود: مبلغ اين وام‌ها تا 300 ميليون تومان با كارمزد 4 درصد در نظر گرفته شده كه با يك تنفس 6 ماهه كل مدت بازپرداخت وام 24 ماه خواهد شد تا فيلمسازان بتوانند از منابع ديگري تامين بودجه كنند. تسهيلاتي كه از سوي بنياد سينمايي فارابي ارائه مي‌شود، مي‌تواند به فيلمساز براي شروع پروژه سينمايي كمك كند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تأكيد كرد: تأمين مالي پروژه‌هاي سينمايي صرفاً از طريق حمايت‌هاي سازمان سينمايي و بنياد سينمايي فارابي امكان پذير نيست.

**گام نهادن در مسير شفاف سازي
تابش همچنين به شفاف سازي در زمينه اعطاي وام و تسهيلات به فيلمسازان و مشاركت در توليد فيلم‌ها از سوي بنياد سينمايي فارابي اشاره كرد و ادامه داد: بنياد سينمايي فارابي از اسفند 96 در مسير شفاف سازي گام برداشت، «شفاف‌سازي» و «استانداردسازي» آب حيات اقتصاد سينماي ايران است و نظام درست اقتصادي اين دو شاخص مهم را به سينماي ايران هديه مي‌كند.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تاكيد كرد: بنياد سينمايي فارابي در دور جديد فعاليت‌هاي خود همزمان با اجراي طرح جامع سينما اين كوشش را آغاز كرده است تا سياست‌هاي جديد را اجرايي كند و در اين زمينه نيز با متخصصان مديران سينمايي و اصحاب هنر گفت و گوهايي داشته باشد و حتي پيش از اينكه اين سياست‌ها را اعلام و بخشي از آن را اجرايي كند، رايزني‌ها، گفت و گوها و بررسي‌هاي كارشناسي را داشته باشيم و اميدوارم گام‌هايي كه برمي‌داريم به سمت رسيدن به يك سينماي حرفه‌اي باشد كه پايه‌هاي اساسي آن «استانداردسازي» و «شفافيت» در سينما است.

**شيوه‌هاي نوين سرمايه گذاري
تابش توضيح داد: به منظور تشويق و تضمين سرمايه گذاري و با هدف پايدار كردن فعاليت‌هاي بخش خصوصي در حوزه پشتباني فني توليد (تامين تجهيزات فيلمبرداري) بنياد سينمايي فارابي در پي اقدامات انجام شده با حذف واحد «مديريت توليد» در سازمان اداري از ابتداي سال 1396 به صورت رسمي به فعاليت خود پايان داد.
وي افزود: با توجه به تحولات روز افزون در صنعت سينما و شرايط حاكم بر مولفه‌هاي اقتصادي در سينماي كشور بنياد در تعامل با صندوق اعتباري هنر، شيوه‌هاي جديد سرمايه‌گذاري و تأمين مالي پروژه‌هاي سينمايي را ارائه كرد؛ همچنين در راستاي پيشبرد اهداف اقتصاد مقاومتي، شفافيت مالي و استفاده از ابزار و شيوه‌هاي نوين سرمايه‌گذاري در سينما، صندوق سرمايه‌گذاري جسورانه فيلم به صورت مشترك با يكي از موسسات فعال در بورس و همچنين صندوق اعتباري هنر راه‌اندازي شد كه اين سه نهاد، موسسان اين صندوق هستند.

**بين‌الملل سينماي ايران
تابش با بيان اينكه معاونت بين‌‌الملل بنياد سينمايي فارابي نيز در دوران جديد مسير نويني را دنبال مي كند عنوان كرد: در اين مدت شوراي عالي بين‌‌الملل سازمان سينمايي و ساماندهي دبيرخانه شورا و برگزاري جلسات در معاونت بين‌‌الملل بنياد سينمايي فارابي پيگيري و انجام مي شود و معاون بين‌‌الملل بنياد سينمايي فارابي دبيري شوراي عالي بين‌‌الملل سينماي ايران را نيز عهده دار است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تاكيد كرد: تصويب و انتشار رئوس فعاليت‌هاي بين‌‌الملل سازمان سينمايي و ارائه پيش‌نويس‌هاي برنامۀ جامع بين‌‌الملل، طرح حمايت از پخش كنندگان بين‌‌الملل و طرح توليد مشترك از جمله فعاليت هايي است كه در شوراي عالي بين‌‌الملل سينماي ايران دنبال مي‌شود.
تابش ادامه داد: تشكيل بخش توليد مشترك در معاونت بين‌‌الملل بنياد، طرح‌ريزي شوراي تخصصي توليد مشترك و بررسي مقدماتي توليد مشترك با كشورهاي جمهوري چك، آلمان، لهستان، آذربايجان، ژاپن از جمله اقداماتي است كه براي بدست آوردن سهم بيشتري از بازارهاي جهاني انجام شده و در حال پيگيري است.
وي توضيح داد: گردآوري، ترجمه و انتشار كتاب برگزيدۀ فيلم‌هاي ايراني، برپايي غرفه سينماي ايران در بازار فيلم كن با حضور بخش‌هاي مختلف خصوصي و دولتي (تاكنون كليۀ فيلم‌هاي ايراني به نمايش در آمده در جشنواره‌هاي رده الف، از سوي شركت‌هاي حاضر زير چتر عرضه شده‌اند) و مذاكرات و توافقات برپايي غرفه سينماي ايران در بازار فيلم برلين از ديگر اقدامات معاونت بين‌الملل بنياد سينمايي فارابي بوده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به مذاكرات انجام شده با برخي كشورها به منظور همراهي و همكاري ميان سينماي ايران با آنها گفت: در بخش مذاكرات كلان، مذاكرات هدفمند با كشورهاي «روسيه»، «چين» و «هند» جهت گسترش همكاري‌ هاي بين‌المللي، تنظيم تفاهم نامه مقدماتي با مسفيلم روسيه، هماهنگي جهت حضور مقامات بلند پايه سينماي چين و مسئولان جشنوارۀ شانگهاي در ايران آغاز شده است.
تابش تصريح كرد: تفاهم و توافق با موسسه فرهنگي اكو جهت گسترش همكاري‌هاي منطقه‌اي و تشكيل دبيرخانه مشترك و آغاز مكاتبات با فرهنگستان علوم و هنرهاي سينمايي جهت تمديد مهلت معرفي اعضاي كميته و هماهنگي‌هاي اوليه از ديگر اقدمات معاونت بين‌‌الملل بنياد سينمايي فارابي بوده است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي يادآور شد: مرمت و آماده‌سازي نسخ ديجيتال يازده عنوان از فيلم‌هاي قديمي براي برگزاري برنامه‌هاي چهل سالگي انقلاب و مروري بر آثار دهۀ اول انقلاب در جشنواره اسپانيا، مذاكرات ويژه با شبكه‌هاي تلويزيوني و عقد قرارداد فروش نخستين بسته شامل 13 فيلم ايراني به شبكه تلويزيوني بنگلادش، تداوم فروش حقوق درون پروازي فيلم‌هاي ايراني به خطوط هوايي خارجي و مذاكرات جهت حفظ سهم سينماي ايران در بازار تعيين كننده آمريكاي شمالي (همكاري با موزه هنرهاي مدرن نيويورك، اكران فيلم‌ها و ...‌) از ديگر فعاليت هاي انجام شده در بنياد سينمايي فارابي است و در اين مدت همچنين 7 عنوان فيلم در 9 رويداد در 7 كشور ارائه شده است.
تابش ادامه داد: گسترش همكاري‌ها با فياپف (كنفدراسيون بين‌المللي اتحاديه‌هاي تهيه‌كنندگان فيلم) و اف‌پي‌اي (كنفدراسيون بين‌‌المللي اتحاديه تهيه‌كنندگان آسيا اقيانوسيه) جهت توسعه امكان عرضه و توليد مشترك، تفاهم‌نامه با مركز ملي سينماي ارمنستان با موضوع ارائه تسهيلات و توليد مشترك پروژه‌هاي سينمايي، برپايي جشنواره فيلم‌هاي ايراني در ورشو-لهستان و برپايي برنامه فرهنگي «زندگي ايراني به روايت سينما» (با همكاري انستيتو فيلم آلمان و شركت فيلم‏سازي ورواني) از ديگر فعاليت‌هاي معاونت بين‌‌الملل بنياد سينمايي فارابي است.
به گفته وي برپايي چتر سينماي ايران در بازارهاي فيلم جشنواره‌هاي كن 2017 و 2018، برلين 2018، عرضه و حضور فرهنگي (بيش از 100 حضور)، فروش فيلم‌هاي ايراني به كشورهاي خارجي و خطوط هوايي كشورهاي امارات، عمان و تركيه، حقوق تلويزيوني كشورهاي بنگلادش، چين و تركيه، اكران در كشورهاي كانادا و روسيه و آماده سازي نسخ توليد مشترك فيلم «يه وا» به عنوان نماينده ارمنستان به عنوان اثر مشترك و مذاكرات مربوط به اسكار، برگزاري جلسات اسكار و معرفي فيلم «نفس» به اسكار به عنوان نماينده ايران و انجام كليه اقدامات تهيه فيلم، دعوت ميهمانان و ... جهت برگزاري سي و ششمين جشنواره جهاني فيلم فجر از ديگر فعاليت‌هاي معاونت بين‌الملل بنياد سينمايي فارابي در يك سال اخير محسوب مي‌شود.

**توليد مشترك
تابش درباره توسعه توليد مشترك نيز تصريح كرد: تفاهم نامه با موسسه فرهنگي و هنري اكو، مركز ملي سينماي ارمنستان با موضوع ارائه تسهيلات و توليد مشترك پروژه‌هاي سينمايي، تفاهم‌نامه همكاري بين موسسه فرهنگي و هنري اكو، اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي خراسان رضوي و بنياد سينمايي فارابي با هدف تقويت پيوندهاي فرهنگي بين كشورهاي عضو اكو با تأكيد بر سينما در مشهد به امضاء رسيده است.
وي ادامه داد: اكران فيلم‌هاي دو كشور در سينماهاي طرفين، تبادل فيلمنامه بين طرفين جهت بررسي و انتخاب براي توليد مشترك، برنامه‌ريزي جهت افزايش توليد مشترك در حوزه‌هاي مورد توافق و ورود به حوزه توليد و سرمايه‌گذاري پس از تصويب جزييات توسط طرفين، همكاري دوجانبهه در جشنواره‌هاي فيلم اصلي سينمايي و بازارهاي فيلم دو كشور از جمله موارد مورد توافق در اين تفاهم نامه‌ها است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي درخصوص تفاهم‌نامه‌ها گفت: تدوين و امضاي توافقنامه سينمايي ما را براي اجراي برنامه‌هاي جديد در عرصه توليد مشترك، اكران، پژوهش، آموزش، همكاري‌هاي جشنواره‌اي، ارتقاي دانش فني و توسعه بازارهاي سينمايي و عرضه و فروش فيلم ترغيب و مصمم‌تر مي‌كند.
عليرضا تابش سينما را پل پيوند اشتراكات فرهنگي دانست و گفت: توليد فيلم سينمايي «هاي ولتاژ» به كارگرداني الهام قاسموف، محصول مشترك ايران و جمهوري آذربايجان تير ماه سال جاري آغاز شد و اين توليد مشترك روابط سينمايي ايران و آذربايجان را وارد فصل نويني كرده است.
تابش گفت: در حوزه ديپلماسي عمومي، بايد همكاري‌ها از مجاري غيردولتي توسعه پيدا كند و راه‌هايي نو براي همكاري‌هاي فرهنگي، اقتصادي و صنعتي گشوده شود كه در چارچوب‌هاي ديدگاه‌هاي رسمي محدود نشده باشد. با توجه به شناختي كه نسبت به ظرفيت‌هاي سينمايي كشور داريم اميدوارم در بخش‌هاي مختلف سينما به خصوص «عرضه تجاري فيلم» و «توليد مشترك» بتوانيم همكاري‌هاي خوبي داشته باشيم.

**بازرگاني و فروش آثار
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه به فروش آثار اين نهاد سينمايي به تلويزيون اشاره كرد و گفت: عقد قرارداد براي فروش و تمديد 22 عنوان فيلم سينمايي با صدا و سيما، بازاريابي براي واگذاري نمايش خانگي 25 عنوان فيلم مشاركتي بنياد، عقد قرارداد فروش صداي دوبله 55 عنوان فيلم سينمايي خارجي قديمي در مالكيت بنياد با موسسه تصوير دنياي هنر، انعقاد قرارداد 8 عنوان فيلم براي عرضه در شبكه نمايش خانگي با مؤسسات هنرهاي تصويري سوره، سرو رسانه پارسيان و تصوير دنياي هنر، همچنين پيگيري، كارشناسي، بازاريابي و آماده سازي 169 عنوان فيلم متعلق به بنياد براي واگذاري حقوق سند (VOD) به شركت‌هاي تجميع كننده محتوا و خدمات ويديويي و محاسبۀ و دريافت گزارش اكران 6 عنوان فيلم مشاركتي بنياد، محاسبه و پيگيري قراردادهاي بنياد با موسسۀ رسانه‌هاي تصويري كه بايد در حساب‌هاي في‌مابين شفاف سازي شود، از ديگر اقدمات انجام شده از سوي بنياد سينمايي فارابي است.
وي همچنين گفت: نوروز امسال 133 عنوان فيلم ايراني از شبكه‌هاي تلويزيون نمايش داده شد كه حدود بيست فيلم‌ جديد و براي اولين بار پخش شدند كه در ميان فيلم‌هاي جديد ايراني پخش شده، يازده فيلم (مالكيتي- مشاركتي) متعلق به بنياد سينمايي فارابي بود.

**دومين المپياد فيلمسازي نوجوانان ايران
وي در ادامه با بيان اينكه برگزاري «المپياد فيلمسازي نوجوانان ايران» يكي از مهمترين دستاوردهاي سال‌هاي اخير بوده گفت: اين اقدام همزمان با برپايي جشنواره تخصصي فيلم‌هاي كودكان و نوجوانان، جايگاه خاص خود را در ميان علاقه‌مندان فيلمسازي پيدا كرده و به عبارت ديگر، اگر انجام آن براي اولين بار، يك امر بديع و نو تلقي مي‌شد، در حال حاضر، به دليل استقبال مخاطبان به يك «مطالبه بسيار جدي» تبديل شده است كه توجه ويژه به اين موضوع، نه تنها از وظايف اصلي مديران سينمايي محسوب مي‌شود بلكه‌، ضرورت و وجود آن با عنايت به نسل مستعد و جوياي نامي كه حرف‌هاي زيادي براي گفتن و بيان كردن دارند بر كسي پوشيده نيست.
تابش تاكيد كرد: بنياد سينمايي فارابي بر اساس مصوبات شوراي راهبردي و سياست گذاري كودك و نوجوان با همكاري انجمن سينماي جوانان ايران، دومين المپياد فيلمسازي نوجوانان كشور را در 2 بخش «فيلم» و «فيلمنامه» برگزار مي‌كند.
به گفته وي، با مشاركت بنياد سينمايي فارابي و انجمن سينماي جوانان ايران، دومين المپياد فيلمسازي نوجوانان كشور با پذيرش فيلم‌هاي 3 دقيقه اي با موضوع آزاد و بين نوجوانان گروه سني 9 تا 16 سال همزمان با سي و يكمين دوره جشنواره فيلم‌هاي كودكان و نوجوانان در شهريور ماه سال جاري برگزار مي‌شود.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي عنوان كرد: در اين دوره از المپياد، هيات داوران به فيلم‌هايي با محورهاي «ايران من، شهر من، روستاي من، خانه من، خانواده من، دوستان من، نوع دوستي، همياري، نشاط و كودكي، خلاقيت در زندگي، دشمنان ما» توجه ويژه دارد.

**توسعه ظرفيت‌هاي فارابي در فضاي مجازي
تابش با اشاره به ضرورت فعاليت هدفمند و متمركز به منظور تحقق نهضت توليد محتوا در فضاي مجازي و گسترش دامنۀ خدمات فارابي در بستر وب يادآور شد كه ما درصدد يكپارچه‌سازي وب‌سايت‌هاي فارابي و تمركز آن تحت يك پرتال جامع به منظور ارائۀ خدمات به مخاطبان خود هستيم.
امروزه با الكترونيكي شدن فرآيندهاي سازماني و تحولاتي كه با پديدار شدن ديجيتاليسم به وجود آماده است، طيف وسيعي از ابزارهاي كاربردي براي عرضۀ خدمات برخط بوجود آمده است كه ما به دنبال بهره‌گيري از اين امكانات و ظرفيت‌ها در فارابي هستيم.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي افزود: نشريات فارابي در شش ماهۀ دوم سال 97 كاملاً به صورت ديجيتال ارائه خواهند شد و براحتي مخاطبان مي‌توانند در بستر وب از محتواي آنها بهره‌مند شوند. همچنين به منظور تسهيل دسترسي كاربران به اطلاعات موثر در اين پرتال، پياده‌سازي اپليكيشن‌هاي تلفن‌همراه را به منظور تسهيل دسترسي مخاطبان آغاز كرده ايم.
تابش با اشاره به عدم شناخت و هدف‌گذاري صحيح در عرصه سينما به منظور بهره‌ مندي از فضاي مجازي، تاكيد كرد: اين عدم شناخت به مرور زمان باعث شده است تا منابع موجود رو به افول گذاشته و دسترسي مخاطبان و فعالان حوزه سينما به دارايي‌ هاي ارزشمند اين صنعت سخت‌تر و يا با دشواري‌هايي رو به رو شود.

**حمايت از توليدات محتواي بومي در فضاي مجازي
تابش با اشاره به تدوين طرح جامع سينما گفت: بنياد سينماي فارابي در دوره جديد فعاليت‌هاي خود و با تاكيد بر «گسترش نهضت توليد محتوا در كشور» بر آن شده است تا به منظور تحقق اين راهبرد در سينماي كشور از ظرفيت‌هاي موجود ملي در راستاي حمايت از خدمات و توليدات محتوايي بومي در فضاي مجازي، ماموريت جديدي را آغاز كند كه نقش اصلي بنياد در اين عرصه «حمايت از كسب‌وكارهاي نوپا و حمايت از متخصصان اين حوزه و صاحبان ايده‌هاي خلاقانه در فضاي مجازي» است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي تصريح كرد: تلاش اين مجموعه، تسهيل روند ايجاد، فراهم آوردن شرايط رشد و توسعه فعاليت‌هاي مرتبط با صنعت سينما در زيست بوم اينترنت و خدمات ارزش آفرين است.

**نظارت بر روند عمراني شهرك سينمايي هشتگرد
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه با اشاره به نظارت اين بنياد در سال جاري بر روند عمراني شهرك سينمايي هشتگرد يادآور شد: بازديد، برگزاري جلسات هماهنگي و برقراري تماس‌هاي كارشناسي با نمايندگان كارفرما، مشاورين پروژه و پيمانكار با هدف انتقال نظرات و ديدگاه‌هاي بهره بردار (سازمان سينمايي – بنياد سينمايي فارابي) و فعال‌سازي كارگاه و پيگيري براي راه‌اندازي استوديوي اصلي اين شهرك به منظور دسترسي اهالي سينما براي انجام امور سينمايي از جمله فعاليت‌هاي انجام شده بوده و پيشرفت اين شهرك در يك سال اخير به گواه مستندات مشهود است.

**حمايت از فناوري‌هاي نوين صنعت تصوير
به گفته تابش، بنياد سينمايي فارابي در رويكرد جديد خود در حمايت از فناوري هاي نوين، مطالعه، طراحي و برگزاري جلسات در حوزه و مركز حمايت‌ از فناوري‌هاي نوين را در دستور كار خود قرار داده و شورايي درخصوص پيشبرد فعاليت‌هاي مربوط به CGI تشكيل شده است.

**انتشارات و پژوهش‌هاي سينمايي
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي در ادامه اظهار كرد: انتشارات بنياد سينمايي فارابي نيز رويكردي متفاوت را در دوره جديد اتخاذ كرده و به زودي نسخه ماهنامه فيلم نگار كه زير نظر اين بنياد منتشر مي‌شود به صورت ديجيتالي به مخاطبان عرضه خواهد شد.
تابش افزود: «روايت در فيلم داستاني» (جلد اول و جلد دوم)/ ديويد بردول، ترجمه‌ سيدعلاءالدين طباطبايي/ چاپ سوم، «نما به نما: كارگرداني فيلم از تصور ذهني تا تصوير سينمايي»/ استيون دي كاتز، ترجمه محمد گذرآبادي، «فيلمنامه‌نويسي در قرن 21»/ ليندا آرنسون، ترجمه شاپور عظيمي و فصلنامه‌هاي «سينماي سياسي» (شماره 78)، «ميزانسن و دكوپاژ» (شماره 79) و «شخصيت و شخصيت پردازي» (شماره 80) از انتشارات بنياد سينمايي فارابي است.
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي گفت: برگزاري نشست‌هاي «گفت‌وگوي سينمايي درباره يك كتاب» (4 نشست) از جمله اقدامات معاونت فرهنگي و پژوهشي بنياد فارابي بوده است.

**چابك سازي
مديرعامل بنياد سينمايي فارابي با اشاره به چابك سازي اداري اين نهاد تاكيد كرد: اين بنياد در راستاي چابك سازي به دنبال اجراي پروژه فرآيندهاي سازماني بوده و پس از مدل‌سازي فرآيندها، بحث پياده سازي آن‌ها در نرم افزار مديريت فرآيند (BPMS) جهت استقرار در بنياد است.
تابش با اشاره به فعاليت بخش آرشيو فيلم فارابي نيز اظهار كرد: در بخش خدمات آرشيو فيلم نيز شاهد تهيه و استقرار نرم‌افزار مديريت آرشيو فيلم‌ها، طراحي ‌و آماده‌سازي طرح فيلم‌شناخت به منظور استفاده در پرتال جامع فارابي (مهر ماه 1397)، نصب و راه‌اندازي سرور تهيه شده به منظور نگهداري فيلم‌ها و تامين نيازمندي‌هاي فيلمخانه ملي ايران بوده ايم.
وي يادآور شد: همكاري با كميسيون ملي يونسكو در خصوص ثبت (ملي، منطقه‌اي و جهاني) فيلم‌هاي سينمايي در فهرست يونسكو، صورت برداري كامل و چيدمان فيلم‌هاي خارجي و ايراني و همچنين تفكيك و تعيين تكليف فيلم‌هاي اوتي از ديگر اقدامات انجام شده در بخش آرشيو فيلم است.
وي عنوان كرد: همچنين مرمت و بهسازي سالن سينماي زنده ياد عباس كيارستمي واقع در ساختمان بنياد سينمايي فارابي نيز از ابتداي امسال در دستور كار قرار داشته و اين سالن به منظور ارائه برنامه‌هاي متنوع و ايجاد فضاي گفت و گو محور درباره مسائل مختلف سينماي ايران به زودي آماده بهره برداري خواهد شد. همچنين پروژه ساخت و تجهيز سالن شماره 3 سينما فرهنگ از ديگر اقدامات اين بنياد بوده است.
فراهنگ**9246** 1701