به گزارش ايرنا از روابط عمومي وزارت دفاع، امير دريادار امير رستگاري روز شنبه در مراسم رونمايي و آغاز به كار اين طرح با گراميداشت ياد و خاطره شهيدان رجايي و باهنر و تبريك هفته دولت اظهار داشت: در خصوص جايگزيني شناورهاي استيجاري سكوهاي نفتي و شناورهاي مورد نياز سازمان بنادر و دريانوردي، سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع توليد و ساخت تعدادي از شناورهاي مرتبط با وزارت نفت و سازمان بنادر و دريانوردي را در دستور كار قرار داده است.
وي ادامه داد: بر اساس اين طرح، بهينه سازي ناوگان حمل و نقل كالا و فراورده هاي نفتي، نوسازي شناورهاي خدمات بندري و امداد و نجات سازمان بنادر و دريانوردي با شناورهاي ساخت داخل مطابق با سند راهبردي 10 ساله صنعت دريايي اجرايي خواهد شد.
دريادار رستگاري افزود: با اجراي اين طرح ضمن جلوگيري از خروج صدها ميليون دلار ارز از كشور، اشتغالزايي پايدار، كاهش تهديدات ناشي از خروج شناورهاي استيجاري خارجي در زمان تحريم، ارتقاي توان توليد داخل، توسعه فناوري هاي نوين دريايي و بومي سازي زنجيره تامين را در پي خواهد داشت.
مديرعامل سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع با بيان اينكه امروز با دستور وزير صنعت، معدن و تجارت همزمان اين طرح در صنايع شهيد درويشي در بندرعباس، صنايع شهيد تمجيدي در بندرانزلي و صنايع شهيد توحيدي در تهران آغاز شد، تصريح كرد: بر اساس طرح تحول صنعت دريايي كشور مبتني بر اقتصاد مقاومتي نسبت به ساخت تمام شناورهاي مورد نياز كشور در رفع هرگونه وابستگي اقدام خواهد كرد.
وي با بيان اينكه سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع جزو پيشروترين سازمان هاي صنعت دريايي كشور در اجراي طرح تحول صنعت دريايي كشور مبتني بر اقتصاد مقاومتي است، اظهار داشت: سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع از 9 مدل شناورهاي ارجاع شده به اين سازمان، كار طراحي مفهومي، مقدماتي و مهندسي سه نوع يدكش 1600 اسب بخار، آتش خوار آلومينيومي و شناور پشتيباني و خدمات سكوي فراساحل را آغاز كرده است.
مديرعامل سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع تاكيد كرد: ايجاد اشتغال، خلق ثروت، ارتقاي توان صنعتي توليد داخلي، توسعه فناوري هاي نوين دريايي، بومي سازي شناورها و بومي سازي تجهيزات دريايي را از مزاياي ارجاي طرح تحول صنعت دريايي برشمرد و گفت: امروز نقطه عطفي در تحول صنعت دريايي كشور خواهد بود.
امير دريادار رستگاري در بخش ديگري از سخنان خود با اشاره به توانمندي اين سازمان در حوزه ساخت و طراحي شناورهاي مختلف و تامين نيازهاي داخلي اظهار داشت: امروز سازمان صنايع دريايي با دارا بودن دفاتر طراحي، مسئوليت طراحي و ساخت شناورهاي سطحي، زيرسطحي، شناورهاي اثرسطحي، هواناو و شناورهاي پرنده، شناورهاي تندرو، دفاتر طراحي موتورهاي ديزلي و بنزيني، دفتر طراحي سامانههاي انتقال قدرت و همچنين دفتر طراحي سامانههاي پيشبرنده را در اختيار دارد و در حوزههاي مختلف شناوري مشغول به فعاليت هستند.
وي تصريح كرد: اين سازمان داراي مراكز توسعه فناوري مربوط به سازههاي مختلف كامپوزيتي، سازههاي فولادي، سازههاي آلومينيومي، سامانههاي هوشمند و مركز توسعه فناوري رانش الكتريكي است.
مديرعامل سازمان صنايع دريايي با بيان اينكه اين سازمان افتخار دارد علاوه بر مسئوليت ساخت شناورهاي نيروهاي دريايي قدرتمند كشور تاكنون بيش از 180 فروند شناور غيرنظامي را طراحي و در اختيار متقاضيان قرار داده است، خاطرنشان كرد: امروز افتخار داريم كه علاوه بر طراحي انواع پلتفرمها و شناورها، در حوزه تامين زنجيره سامانههاي حساس و گلوگاهي ورود و موتور 900 اسب بخار را توليد كردهايم.
وي با بيان اينكه سازمان صنايع دريايي موفق شده موتورهاي ديزلي را تبديل به ديزلهاي دريايي كند و از 350 اسب بخار به قدرت 500 اسب بخار برساند، گفت: با بهره گيري از همين توان توانسته ايم ژنراتور 312 كيلو وات را توليد كنيم و امروز اين ژنراتور مورد استفاده متقاضيان قرار گرفته است.
مديرعامل سازمان صنايع دريايي با بيان اينكه تا پايان امسال موتور ملي با قدرت 1300 اسب بخار در حوزه دريا به بهره برداري مي رسد، ادامه داد: امروز در ساخت گيربكس تركيبي نيز به خودكفايي رسيدهايم و توانستهايم سامانه انتقال قدرت و گيربكس را تا توان پنج هزار اسب بخار در كشور نوسازي كنيم.
وي با بيان اينكه در حوزه پيشبرندهها نيز تمام قطعات اعم از پروانههاي ثابت و متحرك، انواع شفتهاي تو پُر و تو خالي توسط متخصصان صنايع دريايي بوميسازي شده است، خاطرنشان كرد: امروز ميتوانيم نياز كشور را در حوزه شفت و پروانه صد در صد پاسخگو باشيم.
امير رستگاري با بيان اينكه اكنون تمام كابلهاي دريايي و زيردريايي در كشور توليد ميشود، تصريح كرد: با همكاري سازمانهاي مرتبط با وزارت دفاع در ساخت ديگر سامانههاي شناوري نيز به خودكفايي رسيده ايم.
در اين مراسم طرح تحول صنعت دريايي كشور مبتني بر اقتصاد مقاومتي توسط وزير صنعت، معدن و تجارت رونمايي و دستور عمليات ساخت شناورهاي ارجاعي به وزارت دفاع همزمان در صنايع شهيد درويشي در بندرعباس، صنايع شهيد تمجيدي در بندرانزلي و صنايع شهيد توحيدي در تهران صادر شد.
اجتمام*1193*1834
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۵:۰۴
تهران- ايرنا- مديرعامل سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع گفت: اجراي طرح تحول صنعت دريايي كشور مبتني بر اقتصاد مقاومتي با حضور وزير صنعت، معدن و تجارت و معاونين وزراي دفاع و پشتيباني نيروهاي مسلح، راه و شهرسازي، نفت و محيط زيست در سازمان صنايع دريايي وزارت دفاع آغاز شد.