تهران - ایرنا - به دنبال انتقادها و فشارهای داخلی و بین المللی علیه دولت فرانسه در خصوص فروش سلاح به عربستان و بكارگیری آنها علیه غیر نظامیان یمن، وزیر نیروهای مسلح این كشور مدعی شد كه این سلاح ها هرگز علیه مردم یمن استفاده نشده است.

به گزارش خبرگزاری فرانسه از پاریس، 'فلورانس پارلی' وزیر نیروهای مسلح فرانسه در این باره مدعی شد تسلیحات فروخته شده به عربستان سعودی و امارات عربی متحده در كشتار مردم یمن مورد استفاده قرار نمی گیرد.'كاملا آگاهی دارم كه در یمن، اوضاع انسانی فاجعه بار است. من هم از این اوضاع منزجر هستم.'
پارلی ادامه داد: 'ما هیچ سلاحی به یمن نفروخته ایم. ولی به عربستان سعودی و امارات عربی متحده فروخته ایم. تا جایی كه من اطلاع دارم، تسلیحاتی كه فرانسه به این دو كشور فروخته و تحویل داده است، علیه غیر نظامیان یمنی بكار نرفته است.
وزیر نیروهای مسلح فرانسه مدعی شد: عربستان از این سلاح ها برای دفاع از خود استفاده می كند. چرا كه همواره از یمن به سوی این كشور موشك شلیك می شود.
اظهارات این مقام فرانسوی در حالیست كه فشارهای داخلی و بین المللی برای كاهش حمایت های دولت امانوئل مكرون رئیس جمهوری فرانسه از عربستان سعودی در جنگ یمن رو به افزایش است.
چندی پیش یكی از قانونگذاران هم حزبی مكرون رسماً تحقیق و تفحص درباره قانونی بودن فروش تسلیحات فرانسه به ائتلاف سعودی در جنگ یمن را خواستار شد.
امارات متحده عربی به همراه عربستان در سال 2015 به یمن حمله كردند و تمام تلاش خود را به كار بستند تا رئیس جمهوری مستعفی و فراری عبدربه منصور هادی را به قدرت بازگردانند.
عربستان و امارات متحده عربی ائتلافی علیه یمن به راه انداخته اند كه تاكنون بارها با حمله هوایی به مناطق غیر نظامی موجب كشته شدن تعداد زیادی از مردم عادی شده اند. جنگ یمن تاكنون بیش از 10 هزار كشته و سه میلیون آواره بر جای گذاشته و فقیرترین كشور در شبه جزیره عربی را تا سرحد قحطی پیش برده است.
بعد از گذشت سه سال از مدخله نظامی عربستان به یمن، تاكنون هیچ نشانه‌ای از وجود راه حلی دیپلماتیك برای خروج از بن بست این بحران مشاهده نمی شود.
بر اساس نظر سنجی مركز 'یوگاو' ( You Gov)، هفتاد و پنج درصد مردم فرانسه خواستار این هستند كه رئیس جمهوری كشورشان صادرات اسلحه به عربستان و امارات متحده عربی را به حالت تعلیق درآورد و حمایت خود را از این دو كشور كاهش دهد.
علاوه بر این، چندین گروه فعال حقوق بشر نیز هشدار داده اند كه اگر دولت فرانسه، فروش تسلیحات را به عربستان و امارات متحده عربی متوقف نكند، ممكن است به شكل قانونی اقدام كنند.
'سباستین نادو' نماینده پارلمان فرانسه كه سال گذشته در انتخابات پیروز شد و هم حزبی امانوئل مكرون نیز محسوب می شود، چندی پیش گفته بود كه وی به همراه پانزده نماینده دیگر، بطور رسمی درخواستی برای تشكیل كمیسیون تحقیق ارائه كرده اند؛ كمیسیونی با 30 عضو كه پایبندی فرانسه به تعهدات بین المللی را در زمینه صدور مجوز صادرات اسلحه، مهمات، آموزش، خدمات و كمك هایی را كه این كشور در طول این سه سال در اختیار گروه های متخاصم در جنگ یمن گذاشته است، بررسی كند.
به گزارش ایرنا، فرانسه یكی از بزرگترین فروشندگان سلاح به عربستان است و گروه های مدافع حقوق بشر، پاریس را متهم كرده اند كه برای مطمئن شدن از اینكه تسلیحاتش در تهاجم نظامی عربستان به یمن مورد استفاده قرار نمی گیرد، كوتاهی كرده است.
براساس اعلام عفو بین الملل، ده ها مورد عملیات نظامی ائتلاف سعودی در یمن به ثبت رسیده كه به دلیل كشته شدن بیش از 500 غیرنظامی در جریان آن، می تواند به منزله ارتكاب جنایات جنگی تلقی شود.
درگیری های یمن كه عربستان از سال 2015 با حملات هوایی وارد آن شد، از سوی سازمان ملل متحد به عنوان بدترین بحران انسانی در سطح جهان در نظر گرفته شده است، به طوری كه 22 میلیون و 500 هزار نفر در این كشور محتاج كمك هستند.
عربستان سعودی و متحدانش در حاشیه خلیج فارس شامل امارات متحده عربی، از سال گذشته حلقه محاصره بنادر و فرودگاه های یمن را تنگ تر كرده و محدودیت های شدیدی در زمینه انتقال غذا و دیگر كالاهای اساسی به یمن به وجود آورده اند.
مداخله نظامی ائتلاف كشورهای عربی به سركردگی عربستان از مارس 2015 با هدف سركوب نیروهای مسلح و مردمی یمن و بازگرداندن دولت مستعفی این كشور به قدرت، آغاز شد كه بر اثر آن تاكنون شمار زیادی غیرنظامی جان باخته اند.
اروپام**9041*شبس*1613*