به گزارش خبرنگار اقتصادی ایرنا، امروز (شنبه) نمایشگاه بین المللی گاز به همت بخش خصوصی گشایش یافت اما ماهیت، زمان برگزاری و میزان استقبال از آن جای تامل دارد.
اصرار به برگزاری نمایشگاهی جداگانه برای گاز در حالی است كه همه ساله در اردیبهشت ماه نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران با حضور صدها شركت داخلی و بین المللی در تهران برپا می شود.
آنچه امروز در مراسم افتتاحیه نخستین نمایشگاه صنعت گاز ایران جلب توجه می كرد، استقبال بسیار كم از این نمایشگاه بود؛ به طوری شمار صندلی های خالی بیش از شركت كنندگان بود؛ همان صندلی ها را نیز كاركنان برگزاری نمایشگاه اشغال كرده بودند.
به نظر می رسد افزون بر موضوع تكراری نمایشگاه، دوری راه- به علت برگزاری در شهر آفتاب (جنب عوارضی قم- تهران)- مزید بر علت شده و نتوانسته است مخاطبان زیادی را جذب كند.
به گفته مسوولان، 70 شركت در نخستین نمایشگاه گاز حضور دارند كه برخی از آنها در قالب غرفه های مشترك شركت كرده اند.
گشتی كوتاه در سالن برگزاری نمایشگاه هنگام عبور از میان غرفه های خالی و سوت و كور، سوالی را به ذهن متبادر می كند؛ برگزاری نمایشگاه جداگانه گاز در شرایط فعلی چه ضرورتی دارد؟
اردیبهشت ماه هر سال نمایشگاه بین المللی صنعت نفت و گاز ایران برگزار می شود كه در تقویم های نمایشگاهی جهان ثبت و به عنوان بزرگ ترین نمایشگاه نفت خاورمیانه نیز شناخته شده است و دهها هزار كارشناس، تولیدكننده و مصرف كننده را از داخل و خارج كشور به سوی خود می كشاند؛ بنابراین فلسفه برگزاری نمایشگاهی جداگانه چیست؟
نام بردن از نمایشگاه بین المللی صنعت نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی ایران با هدف تبلیغ آن نیست؛ بلكه برای واكاوی ضرورت برگزاری نمایشگاهی جداگانه با عنوان نمایشگاه گاز است.
در شرایط فعلی اقتصادی كه با هجمه اقتصادی دشمنان روبروییم، صرف پول برای برگزاری نمایشگاه ها و همایش های غیرضروری و تكراری چه ضرورتی دارد؟
اگر صنعت گاز به دلیل نقش روزافزون خود به معرفی بیشتری نیاز دارد بهتر است كه در زمان برگزاری نمایشگاه بین المللی صنعت نفت تهران، به صورت ویژه به شناساندن و معرفی توانمندیهایش تلاش شود؛ نه اینكه با صرف هزینه هنگفت، برگزاری نمایشگاهی جداگانه را كلید زد.
به باد داریم كه هفدهم آذرماه 1393 رهبر معظم انقلاب در پاسخ به نامه معاون اول رییس جمهوری درباره برگزاری «همایش ملی ارتقای سلامت نظام اداری و مقابله با فساد» نوشتند: توقع من از آقایان محترم این است كه چه با سمینار و چه بدون آن، تصمیمات قاطع و عملی بدون هرگونه ملاحظهای بگیرند و اجرا كنند.
آنگونه كه مسوولان برگزاری نمایشگاه می گویند وزارت نفت از این نمایشگاه حمایت نكرده است؛ تصمیمی كه با گسترش دامنه آن می توان علاوه بر جلوگیری از موازی كاری، مانع بر باد رفتن سرمایه های ملی شد و به تحقق هدف های بزرگ تر همسو با سیاست های اقتصاد مقاومتی كمك كرد.
پیشنهاد می شود اگر بخش خصوصی تمایل دارد در فعالیت های نمایشگاهی حضور بیشتری یابد بهتر است تدبیر و سازوكاری برای مشاركت آن در نمایشگاه بین المللی صنعت نفت اندیشیده شود؛ نه اینكه با چنین اقدام هایی هزینه های اضافی به كشور تحمیل شود.
اقتصام*2022*1961*
تاریخ انتشار: ۱۰ شهریور ۱۳۹۷ - ۲۰:۱۹
تهران- ایرنا- ماجرای همایش ها و نمایشگاه های غیرضروری كه هر سال با بودجه های هنگفت برگزار می شود، پایان ندارد. آخرین نمونه آن نخستین نمایشگاه گاز است كه به طور موازی با نمایشگاه های معتبر صنعت نفت برپا شده است.