به گزارش ايرنا شبكه خبري 'ان اچ كي' روز يكشنبه اعلام كرد اين در شرايطي است كه در صورت خريدهاي بيشتر و تمركز دولت بر برنامه هاي نظامي براي مقابله با چين و كره شمالي، احتمالا اين رقم باز هم افزايش خواهد يافت.
وزارت دفاع به دولت اعلام كرده است كه براي خريد سامانه هاي پيشرفته موشكي از آمريكا به بيش از 3 ميليارد و 800 ميليون دلار نياز دارد كه همين باعث شده است تا بودجه درخواستي سال 2019 ميلادي باز هم افزايش يابد.
يكي ديگر از برنامه هاي اين كشور تقويت نيروهاي خود در مناطق مورد منازعه بويژه در درياي شرقي است كه بر سر جزاير ديائوئو در اين منطقه با چين درگير مناقشه است.
حضور بيشتر نيروهاي ژاپن در آبهاي منطقه و احتمال برگزاري رزمايش هاي بيشتر و استفاده از ناوهاي خود براي برگزاري تمرينات مشترك از ديگر دلايل افزايش بودجه ارتش است كه در مقايسه با سال مالي قبل از آن2.1 درصد افزايش خواهد داشت.
اين احتمال مي رود كه ژاپن قصد داشته باشد شماري از 50 هزار نيروي نظامي آمريكا را در اوكيناوا كاهش داده و آنها را به جزيره گوام پايگاه آمريكا در اقيانوس آرام انتقال دهد كه در اين صورت لازم است باز هم بودجه ارتش افزايش يابد.
وزارت دفاع ژاپن مي گويد كه كره شمالي از سال 2016 ميلادي به اين طرف 40 آزمايش موشكي انجام داده است و بالا بردن ميزان بودجه ارتش براي مقابله با چنين تهديدي ضرورت دارد.
در صورتي كه اين بودجه نهايي شود خريد تسليحاتي ژاپن از آمريكا در مجموع 70 درصد بيشتر از سال مالي گذشته خواهد بود و به 6 ميليارد و 200 ميليون دلار خواهد رسيد.
تقويت نيروي هوايي با مجهز كردن جنگنده هاي اف 15 و خريد دستكم 6 فروند ديگر از هواپيماهاي رادارگريز اف 35 و تحقيق بر روي موشك هاي فوق سرعت براي حراست از جزاير دور افتاده ژاپن و همچنين تقويت دفاع سايبري و فضايي به دستور 'شينزو آبه' نخست وزير ژاپن، از ديگر برنامه هاي وزارت دفاع در بودجه دفاعي مذكور است.
پيش از اين كره جنوبي نيز بودجه دفاعي سال آينده ميلادي خود را 8.2 درصد افزايش داد كه در صورت تحقق، بيشترين افزايش بودجه نظامي اين كشور از سال 2008 تا كنون محسوب ميشود.
وزارت دفاع كره جنوبي روز سه شنبه گذشته اعلام كرد بودجه دفاعي سال آينده را 46.7 تريليون وون برابر با 42 ميليارد دلار در نظر گرفته است كه شامل 15.3 تريليون وون براي ارتقا ظرفيت هاي دفاعي و 31.3 تريليون وون براي هزينه نيروهاي نظامي است.
بر اساس گزارش موسسه صلح استكهلم، سال گذشته آمريكا با 610 ميليارد دلار در مقام نخست و پس از آن چين با 228 ميليارد دلار در مقام دوم بالاترين بودجه دفاعي جهان قرار داشتند.
آمار اين موسسه نشان مي دهد كه عربستان با 69.4 ميليارد دلار، روسيه با 66.3 ميليارد دلار، هند با 63.9 ميليارد دلار و فرانسه هم با 57.8 ميليارد دلار رده هاي سوم تا ششم جهاني را به خود اختصاص داده اند.
آساق**231**1904**
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۰۷:۱۵
پكن- ايرنا- وزارت دفاع ژاپن به منظور خريد تجهيزات و تسليحات موشكي پيشرفته، بودجه دفاعي 47 ميليارد دلاري براي سال مالي 2019 ميلادي پيش بيني كرده است.