پكن- ایرنا- نخست وزیر ژاپن از بهبود روابط با چین ابراز اطمینان كرد و تصریح نمود روابط توكیو با پكن در یك مسیر صحیح قرار دارد.

به گزارش ایرنا 'شینزو آبه' روز یكشنبه در گفت و با روزنامه سانكی ژاپن اظهار داشت: 'لی كه چیانگ' نخست وزیر چین در ماه می (اردیبهشت) از ژاپن دیدار كرد و رابطه دو كشور به طور كامل به مسیر عادی بازگشته است.
'آبه' همچنین در مورد گفت و گوی احتمالی با رهبر كره شمالی در ارتباط با ربوده شدگان ژاپنی نیز اظهار امیدواری كرد فضای بی اعتمادی میان دو كشور رخت بر بندد و بتواند با ' كیم جونگ اون' رهبر كره شمالی دیدار كند.
نخست وزیر ژاپن با احتمال برگزاری چنین دیداری اظهار داشت: در این صورت موضوع ربوده شدگان ژاپنی، اولویت این دیدار خواهد بود.
نخست وزیر ژاپن كه قرار است اواخر ماه اكتبر (اوایل آبان) به چین سفر كند، همچنین گفته است امیدوار است در این سفر 'شی جین پینگ' رئیس جمهوری چین را به ژاپن دعوت كند.
این اظهار نظر 'شینزو آبه' در میان تشدید فشارهای تجاری ایالات متحده بر پكن و توكیو است كه موجب نگرانی دو كشور در مورد حمایت آمریكا از یكجانبه گرایی و تاثیر آن بر اقتصاد جهانی شده است.
پیشتر و در اواخر هفته گذشته، 'تاكه او آكیبا' معاون وزیر خارجه ژاپن كه به منظور شركت در گفت و گوهای اقتصادی چین و ژاپن به پكن سفر كرده بود درباره سفر 'شینزو آبه' نخست وزیر ژاپن به پكن و به دنبال آن سفر 'شی جین پینگ' رییس جمهوری چین به توكیو، با مقامات چینی دیدار و گفت و گو كرده بود.
'وانگ یی' وزیر خارجه چین هم در این دیدار گفته بود: 'لی كه چیانگ' نخست وزیر چین در ماه مه سال جاری با موفقیت از ژاپن دیدار كرده و روابط چین و ژاپن به مسیر عادی بازگشته است و گرایش رو به بهبود روابط دو كشور پس از پیچیدگی باید از سوی دو طرف گرامی‌ داشته شود.
امسال چهلمین سالگرد امضای قطعنامه صلح و دوستی چین و ژاپن است كه قرار است دو طرف بر اساس چهار توافق نامه سیاسی، از پایه سیاسی روابط دو كشور حفاظت كنند.
گزارش های دریافتی حاكی است كه دیدار نخست وزیر ژاپن از چین احتمالا حوالی 23 اكتبر (یكم آبان) كه مصادف با چهلمین سالگرد امضای معاهده صلح و دوستی دو كشور است، انجام خواهد شد.
اگر این دیدار انجام شود نخستین سفر یك نخست وزیر ژاپن از چین از دسامبر سال 2011 میلادی به این طرف خواهد بود.
مناسبات دو كشور در سال 2012 میلادی یعنی از زمانی كه دولت ژاپن جزایر دیائویو در دریای شرقی را ملی اعلام كرد، سیر قهقرایی داشته است و حالا طرفین می گویند شاهد سیر بهبود روابط هستند.
كارشناسان می گویند مسلما از آنجایی كه چین خود را مالك جزایر دیائویو می داند و ژاپن نیز آن را ملی اعلام كرده است مساله منازعات دریای شرقی چین یكی از محورهای گفت و گوی 'آبه' با 'شی جین پینگ' رییس جمهوری خلق چین در پكن خواهد بود.
جزایر دیائویو كه در دریای چین شرقی و در مجاورت جزیره تایوان قرار دارد، شامل هشت جزیره سنگی - صخره ای به مساحت هفت كیلومتر مربع است كه یكی از مراكز مهم ماهیگیری در منطقه محسوب می شود.
**آساق**1904**