به گزارش روز يكشنبه گروه اخبار علمي ايرنا از پايگاه خبري اسوشيتدپرس، اين فناوري امكان چاپ ميكروكپسول هايي با استفاده از پليمرها، محلول هاي سلولي و مايعات داراي گرانروي بالا را فراهم مي كند. اين در حالي است كه فناوري هاي موجود تنها امكان توليد ميكروكپسول ها را با استفاده از محلول هايي با روانروي 10 برابر آب در اختيار مي گذارند.
هدف محققان از انجام اين تحقيقات توسعه فناوري جديدي بود كه مستقل از خصوصيات فيزيكي مايع مورد استفاده، امكان چاپ سه بعدي اشياي موردنظر را در اختيار بگذارد.
پيش از اين نيز از امواج صوتي براي انتقال مايعات استفاده شده است، اما اكنون محققان امواج صوتي را براي خارج كردن سريع مايع از درون نازل مورد استفاده قرار دادند تا قطراتي با ابعاد كوچكتر توليد كنند و آن ها را با دقت بيشتري روي هم قرار دهند.
در آزمايشات اوليه محققان توانستند با استفاده از مواد مختلف مانند عسل، جوهرهايي از جنس سلول بنيادي، رزين هاي اپتيكي و فلزات مايع، ميكرو كپسول هايي را چاپ كنند.
به گفته محققان مهمترين كاربرد اين فناوري در توليد داروها و لوازم ارايشي و بهداشتي و همچنين توليد مواد رسانا و اپتيكي است.
گزارش كامل اين تحقيقات در نشريه Science Advances منتشر شده است.
علمي (6)**9259**1440
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۲:۲۲
تهران-ايرنا- محققان راهكار جديدي را براي چاپ سه بعدي يافتند كه در آن از امواج صوتي براي كنترل دقيق غلظت و شكل قطره هاي جوهر استفاده مي شود.