«آرش خدایی» روز یكشبنه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: صنعت حمل ونقل هوایی ایرانی ظرفیت های زیادی دارد كه با خروج برخی از شركت های هوایی از آن، مشكلی برای مسافران در مسیرهای بین المللی به وجود نمی آید.
این مقام مسئول در سازمان هواپیمایی كشوری اضافه كرد: هرچند برخی از شركت های هوایی به دلایل تجاری اعلام كرده اند كه پروازهای خود را به ایران لغو می كنند، اما جذابیت بازار ایران سب شده بسیاری از شركت های هوایی از جمله اروپایی برای حضور در این بازار علاقمند شوند.
وی تاكید كرد كه سازمان هواپیمایی كشوری سیاست های حاكمیتی خود را در این بخش براساس منافع مسافران و شركت های ایرانی در نظر می گیرد.
«اگر شركتی پروازهای خود را به ایران كاهش و یا قطع كند بلافاصله شركت های ایرانی می توانند این ظرفیت را پركنند.»
خدایی یادآورشد: قطع چند پرواز چارتری و فصلی توسط برخی از شركت های هوایی برای ما آنچنان ارزش اقتصادی ندارد؛ شركت های خارجی فقط می توانند طبق توافق نامه موجود، پروازهای خود را به ایران انجام دهند.
وی، ظرفیت ارائه خدمات هوایی به مسافران در مسیرهای بین المللی و داخلی را بسیار بیشتر از وضعیت موجود دانست و گفت: اكنون هیچ كمبودی در بازار نداریم.
قائم مقام سازمان هواپیمایی كشوری خاطرنشان ساخت: اگر تقاضای مسافری زیاد باشد و شركت های هوایی نتوانند پاسخگو باشند، با ورود دیگر شركت های فعال در صنعت حمل ونقل هوایی، یك بازار رقابتی در كشور ایجاد می شود و این به نفع مسافران ایرانی خواهد بود.
به گفته خدایی، با توجه به موقعیت ممتاز منطقه ای ایران، سازمان هواپیمایی كشوری همواره از افزایش مقاصد بین المللی برای تسهیل تردد مسافران ایرانی حمایت می كند.
«در توسعه صنعت حمل ونقل هوایی ایران این رویكرد اولویت نخست ماست.»
به گزارش ایرنا، در یك ماهه اخیر سه شركت هواپیمایی اروپایی اعلام كردند به دلایل اقتصادی از اول مهرماه امسال پروازهای خود را به ایران قطع می كنند.
هواپیمایی «بریتیش ایرویز» در اطلاعیه ای اعلام كرد كه پروازهای مسیر لندن - تهران از نظر تجاری توجیه اقتصادی ندارد و از مهرماه متوقف می شود.
شركت هواپیمایی «كی.ال.ام» هلند نیز تیرماه امسال اعلام كرد كه به دلایل تجاری تصمیم گرفته است پروازهای مستقیم به ایران را از مهرماه متوقف كند.
شركت ایرفرانس، هواپیمایی ملی فرانسه نیز اعلام كرد به دلایل اقتصادی از ۱۸ سپتامبر (۲۷ شهریور) پروازهایش به ایران متوقف میشود.
با این حال، دو شركت هواپیمایی لوفتهانزا آلمان و اتریش ایر نیز اعلام كرده اند كه «تا اطلاع ثانوی» به پروازهای خود به ایران ادامه می دهند.
شركت های هواپیمایی تركیه نیز پس از اعلام توقف فعالیت شركت های اروپایی در ایران، آمادگی خود را برای ارائه خدمات حمل و نقل هوایی به مسافران كشورمان اعلام كردند.
2 شركت «پگاسوس» و «تركیش ایر» تركیه به مقصد تهران و شهرهای اروپایی و آمریكایی پروازهای منظمی دارند، اعلام كرده اند كه توانایی پوشش تقاضای سفر مسافران ایرانی در پی خروج شركت های اروپایی را دارند.
اقتصام**1108** 2023
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۰۱
تهران- ایرنا- قائم مقام سازمان هواپیمایی كشوری گفت: هرچند سه ایرلاین خارجی برنامه لغو پروازهای خود به ایران را اعلام كرده اند اما چند شركت اروپایی درخواست برقراری پروازهای برنامه ای به كشورمان كرده اند كه در سازمان هواپیمایی در دست بررسی و مذاكره است.