در اين گزارش به قلم 'ميسي رايان' آمده است: 'آوستين «اسكات» ميلر' سپهبد نيروي زميني آمريكا امروز /يكشنبه/ به عنوان فرمانده جديد نيروهاي آمريكايي در افغانستان منصوب مي شود.
در وضعيت جاري جنگ افغانستان كه نيروهاي محلي به دست و پا زدن افتاده اند و دولت 'ترامپ' هم معلوم نيست آيا از ادامه اين جنگ حمايت مي كند يا نه، يك ابهام بزرگ ايجاد شده است و آن اينكه؛ آمريكا تا كجا مي تواند پا به پاي اين جنگ پيش برود؟
ميلر، يكي از كهنه سربازان جنگ هاي آمريكاست و تجربه كاركردن در سري ترين ميادين رزم آمريكا را در پيشينه كاري خود دارد.
ميلر، در حساس ترين برهه از جنگ افغانستان در شرايطي زمام اداره اين جنگ را برعهده مي گيرد كه اين جنگ وارد هفدهمين سال خود شده است و معلوم نيست تا كجا مي تواند دوام بياورد.
ماموريت ميلر به اتمام رساندن طولاني ترين جنگ آمريكاست. اما در كابل اعتراضات سياسي بالا گرفته است و در واشنگتن هم ترامپ نسبت به حضور آمريكا در جنگ هاي پرهزينه بي ميل است. با اين حساب مشخص نيست آيا ميلر در انجام ماموريتش موفق خواهد بود يا نه.
واشنگتن پست مي نويسد : ميلر، اولين فرمانده اي خواهد بود كه ماموريتش هم ديپلماتيك است و هم نظامي.
'طالبان' قدري متعادل شده است و فضايي را ايجاد كرده است كه در سايه آن مي توان به يك توافق صلح رسيد و آمريكا هم خاك افغانستان را ترك كند.
' لورل اي. ميلر' از مقامات سابق ارشد آمريكا و عضو موسسه ' راند كورپ' در اين زمينه مي گويد: 'در تمام فراز و فرودهاي جنگ افغانستان، از همان بدو امر مشخص بود كه آمريكا تمايل ندارد طالبان را شكست بدهد، هرچند مايل نيست تا پيروزي را تقديم اين گروه كند'.
ژنرال ميلر 57 ساله جايگزين ژنرال ' جان دبليو. نيكولسون' مي شود.
آخرين سمت ميلر، ' فرماندهي عمليات ويژه مشترك' بود. وظيفه اين نيرو نظارت بر كار نيروهاي نخبه قواي نظامي آمريكاست شامل: ' تيم ششم خوكها'؛ دلتا فورس' و 'هنگ 75 ام تكاوران'. او مدتي محدود بين سالهاي 2013 و 2014 ميلادي رهبري نيروهاي عمليات هاي ويژه را برعهده داشت.
ميلر امسال در جلسه راي اعتماد خود در كنگره در مورد چگونگي وضعيت جنگ افغانستان گفته بود كه درك حقيقي وضعيت اين جنگ فرسايشي كاري است دشوار. جنگ افغانستان به نقطه حساسي رسيده است. 17 سال از جنگ مي گذرد و طالبان همچنان 14 درصد از خاك كشور را در تصرف خود دارد و مي جنگد تا 30 درصد ديگر از اين خاك را نيز به تصرفاتش بيافزايد.افغانستان 407 شهر دارد.
دولت افغانستان يك دولتي است بسيار ضعيف و شكننده . حمله اخير طالبان به استان ' غزني' اين سستي دولت كابل را ثابت كرد. اين حمله لرزه اي بر جان نيروهاي تازه نفس آمريكايي و افغان انداخت.
برخلاف سالهاي اوليه جنگ كه نقش نيروهاي آمريكايي جنگيدن در ميدان نبرد بود، امروز نيروهاي زميني آمريكايي وظيفه اوليه شان توانمند ساختن نيروهاي بومي است. آمريكا معتقد است كه اگر اين نيروها نيرومند شوند؛ آنگاه است كه موفقيت آمريكا در جنگ افغانستان هم تضمين خواهد شد. ارتش افغانستان گرفتار يك ضعف شديد است. نيروهايش يا از ارتش فرار مي كنند و يا به سختي مجروح مي شوند. اين نيروها بدون كمك يك نيروي زبده؛ مطلقا نمي توانند دست به يك سري عملياتهاي بزرگ بزند.
ميلر در سخنان خود در جلسه راي اعتماد همچنين از طرح ترامپ در سال گذشته براي افزايش نيروي محدود در افغانستان حمايت كرد و آن را عامل موفقيت حملات هوايي دانست . اما برخلاف ساير ژنرال هاي آمريكايي، هرگز از موفقيت نظامي در افغانستان صحبت نكرده است.
ميلر به قانونگذاران آمريكايي گفته بود كه؛ هنوز هيچ نقطه عطفي در جنگ افغانستان بوجود نيامده است و نمي توان در مورد اينكه اين جنگ دقيقا كي به پايان مي رسد تضمين داد و هرگز نمي توان يك جدول زماني براي اتمام آن تنظيم كرد.
به گفته يك مقام آگاه نظامي آمريكا، ميلر از استراتژي كلي آمريكا در مورد جنگ افغانستان حمايت مي كند اما بدش نمي آيد تغييراتي در آن وارد كند. به گفته اين مقام، ميلر تصميم دارد تعداد دفعات نشست هايش با سربازان ائتلاف در سراسر كشور را افزايش بدهد.
وزارت دفاع آمريكا ' پنتاگون' هدفش اين است كه از يك سو يك توافق صلح را طراحي و آماده كند و از سويي ديگر يك استراتژي براي ميدان رزم آماده نمايد تا با تلفيق هردو راهكار رهبران ستيزه گران ترغيب به آمدن به پاي ميز مذاكره شوند.
تا همين چندي پيش فرماندهان نظامي آمريكا مي گفتند كه توافق صلح با طالبان لزوما بايد با رعايت اين نكته حاصل شود كه طرف مقابل دشمني است كه دستش به خون هزاران سرباز آمريكايي آلوده است. اما امروز اين فرماندهان نظرشان تغيير كرده است و فقط به يك راه حل سياسي براي پايان يافتن جنگ افغانستان فكر مي كنند.
در حال حاضر افق نگاه نظامي گري آمريكا تغيير جهت داده و رو به سمت تهديدهاي روسيه و چين است. بر همين مبنا، ميلر دستانش چندان براي ايجاد تغيير در استراتژي آمريكا در جنگ افغانستان باز نيست.
رئيس جمهور آمريكا كه فرمانده كل قوا نيز هست، ابراز كرده است كه چندان مايل به پيگيري پروژه هاي آمريكا در افغانستان نيست. با اين حساب ميلر نمي تواند به راحتي اظهار كند كه در كارش موفق شده است. ترامپ تابستان گذشته در جريان بحث داغ در مورد چگونگي استراتژي آمريكا در مورد افغانستان اعلام كرده بود كه خواست قلبي اش، عقب نشيني نيروهاي آمريكايي از اين كشور است.
اما به دنبال ابزار اين عقيده، دستياران ترامپ به او گوشزد كردند كه آمريكا با عقب نشيني از افغانستان، در مقابل حملات تروريستي آسيب پذير خواهد بود. بر همين اساس ترامپ سناتور جمهوريخواه ' راند پل' از ايالت كنتاكي به نقل از ترامپ گفته است: ' آمريكا مي خواهد از جهنم افغانستان خارج شود'.
مقامات آمريكايي در اين زمينه توضيح مي دهند كه در استراتژي كنوني آمريكا در مورد جنگ افغانستان؛ هيچ جدول زماني براي عقب نشيني در نظر گرفته نشده است بلكه حضور يا عدم حضور چكمه پوشان در ميدان رزم بستگي به شرايط امنيتي كشور دارد. به هر حال همه چيز بستگي به تصميم گيري ترامپ دارد كه ممكن است غير منتظره باشد. واشنگتن و كابل هم منتظر يك چنين تصميم گيري هستند.
يك مقام سابق آمريكايي با مزاح در اين زمينه مي گويد:' هيچ بعيد نيست ما روزي صبح از خواب بيدار شويم و ببينيم كه ترامپ توئيت كرده است؛ « ما بايستي از افغانستان خارج شويم'.
ترامپ اولين فرمانده قواي آمريكا نيست كه در بدو ورودش به كاخ سفيد وعده خارج ساختن نيروهاي آمريكايي از افغانستان را داده اما كمي بعد منصرف شده است.
'باراك اوباما ' هم كه اساس مبارزات انتخاباتي اش پايان دادن به جنگ هاي عراق و افغانستان بود تصميم داشت بعد از پياده كردن طرح افزايش نيرو در سال 2010 ، نيروهاي آمريكايي را از افغانستان خارج كند. اما سربازان افغان نشان دادند كه آمادگي آن را ندارند بار جنگيدن را به تنهايي به دوش بكشند. به همين خاطر اوباما هم در تصميمش تجديد نظر كرد.
به هر حال ماندن يا نماندن آمريكا در افغانستان، به هزينه هاي سرسام آور اين جنگ هم بستگي دارد. در حال حاضر هزينه سالانه اين جنگ بالغ بر سالانه 45 ميليارد دلار است. ترامپ چندي پيش از بالا بودن هزينه تمرين نظامي مشترك با كره جنوبي كه 14 ميليون دلار بود و در مقام مقايسه رقم پيش پا افتاده اي است گلايه كرده بود.
ميلر موافق ادامه حضور چكمه پوشان در افغانستان است و اين الزام را براي حفظ امنيت آمريكايي ها ضروري مي داند.
ميلر گفته است:' تك تك ارزيابي هاي اطلاعاتي به ما بازگو مي كند كه اگر ما همين الان افغانستان را ترك كنيم، اين كشور به يك پناهگاه امن براي تروريست ها تبديل خواهد شد'.
به گفته 'جيمز رابين' ديپلمات سابق آمريكايي؛ ترامپ به سختي مي تواند در مقابل اين ارزيابي هاي انجام گرفته مقاومت كند چون در آن صورت او مسئول همه عواقب تصميم گيري هايش خواهد بود'.
دستياران ترامپ ظاهرا در نظر دارند يك گزينه تمام و كمال در مورد جنگ پيش روي او بگذارند.
اروپام**1591**1546
تاریخ انتشار: ۱۱ شهریور ۱۳۹۷ - ۱۳:۵۸
تهران - ايرنا - واشنگتن پست روز شنبه در گزارشي نوشت: در بحبوحه ترديدها در مورد لزوم ماندن يا خروج آمريكا از جنگ افغانستان و نيز مبهم ماندن سرنوشت اين جنگ، امروز (يكشنبه) يك فرمانده جديد براي نيروهاي آمريكا در افغانستان معرفي مي شود.